21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Silvia Cavalleri paras Meksikossa

Kaisa Ruuttila joutuu odottamaan Euroopan Tourille pääsyä mahdollisesti kesäkuun alkupuolelle asti.

<b>Silvia Cavalleri sai pokaalinsa Meksikon presidentiltä Felipe Calderon Hinojosalta</b>”>Italian 35-vuotias Silvia Cavalleri saavutti kymmenvuotisen ammattilaisuransa ensimmäisen ykköstilan todella vaativassa paikassa ja varasti shown päätähden aseman. Hän kukisti samassa ryhmässä pelanneen maailmanlistan ykkösen Lorena Ochoan sekä viimevuoden tulokkaan Julieta Granadan. Voitto oli italialaisille ensimmäinen LPGA Tourilla kautta aikojen ja Cavallerin tekemänä se oli suuri yllätys.  -Olen luonnollisesti hyvin iloinen, Ochoan kukistaminen hänen kotimaassaan ja ensimmäinen voitto ovat kuin unesta. Olen ollut muutaman kerran kärkiryhmässä viimeisenä päivänä, nyt onnistuin pitämään pelini kasassa loppuun asti. Varsinkin putterini toimi hienosti, Cavalleri iloitsi pelin päätyttyä. Cavalleri nousi pelikaveriensa Ochoan ja Granadan ohi jo hyvissä ajoin, edellä oli kakkosryhmässä pelannut Pat Hurst joka menetti otteensa sisääntulon alussa. Italialaisen vahvuus oli nimenomaan hänen tasaisuutensa, hän teki vain kolme bogeyta koko kisan aikana, kaksi lyöntiä hävinneellä Ochoalla niitä oli yhdeksän. Voitostaan Cavalleri kuittaa 195.000 dollaria. Jononjatkeena käytännössä menestyksen osalta LPGA Tourilla koko uransa ollut milanolainen oli kuitannnut aiemmin yhteensä vain 1,026 miljoonaa, joten loikka voittoon oli melkoinen. Cavalleri oli amatöörinä todella suuri tähti, hän oli paras British Girls kisassa jo 1990, voitti sekä MM-kisoissa henkilökohtaisen sarjan kuin myös Euroopan mestaruuden. Ammattilaiskentillä menestys on antanut odottaa itseään, mutta viikonlopun jälkeen hän on potentiaalinen pelaaja jopa syksyn Solheim Cupiin. Voittopystin Cavalleri sai Meksikon presidentiltä Felipe Calderon Hinojosalta joka oli tullut palkitsemaan Ochoan tämän noususta maailmanlistan ykköseksi.  Minea Blomqvist pelasi tuloksellisesti tasaiset kierrokset 72-73-74-74. Birdejä oli paljon (17), sunnuntaina mahdollisuus tuloksentekoon meni par-kolmosella jolla Minea teki triplabogeyn. Eroa kärkeen oli lopulta 21 lyöntiä, sijaluku 59:s ja ansioita tuli reilut 3200 dollaria. Menestys on toistaiseksi ollut piukalla, hyvien sijoitusten metsästys on kaatunut otteiden ailahtelevuuteen. Blomqvist pelaa myös alkavan viikon kilpailun Oklahomassa.</p></p><section id=

Lorena Ochoa otti oman paikkansa, Blomqvist sammahti loppukierroksella

Lorena Ochoalta odotetaan vain ja ainoastaan ykköstilaa Meksikon kisassa &copy Getty ImagesMeksikon Lorena Ochoa oli kuin uudestisyntynyt kotimaassaan pidettävän Corona Championshipin kolmannella kierroksella. Hän paransi edellispäivän tulostaan kymmenellä lyönnillä, sivusi kenttäennätystä 64 ja nousi johtoon tasatuloksella 13 alle yhdessä Julieta Granadan ja Silvia Cavallerin kanssa. Meksikolainen oli itsekin hieman ihmeisssään esitystensä tason vaihtelusta. -Perjantaina aloitin huonosti ja menetin otteeni. Kolmannella kierroksella olin päättäväinen, tavoitteeni oli nousta 2-3 lyönnin päähän kärjestä, mutta peli meni kuin unelma, tämä on uskomatonta. Viimeisenä päivänä minun täytyy olla samalla tavalla agressiivinen, kärjessä ja sen takana on erittäin kovia pelaajattaria, viimevuonna viidellä lyönnillä voittanut Ochoa tietää. Parguayn Julieta Granada oli Ochoan varjona viimevuotisessa kisassa mutta hävisi lopulta viidellä lyönnillä. Miljoona dollaria Tour Championshipin ykköstilasta kuitanneen Granadan päätä ei palella tiukoissa paikoissa, kotimaisemissaan pelaavalla Ochoalla on paineet. Silvia Cavalleri on ryhmän kolmas pelaaja, parhaimmillaan kolmanneksi yltäneeltä italialaiselta kukaan ei odota maailmantähtien kukistamista, herkullinen tilanne siis. Kamppailu voitosta on käytännössä viiden naisen välinen. Edellämainittujen lisäksi siihen osallistuvat lyönniin kolmikkoa jäljessä olevat Pat Hurst ja Na On Min, muut ovat neljä lyöntiä tai enemmän kärjestä. Minea Blomqvist aloitti kolmannen kierroksen mainiosti, hän oli kahdeksan reiän jälkeen kaksi alle kierrostaan ja 23:s. Toinen puolisko kierroksesta oli ilmiselvästi vaikeaa, kymmenen reiän aikana Minni teki viisi bogeyta, lohdukseeen kuitenkin birdiet kahdella par-viitosella. Sijaluku on kolmen kierroksen jälkeen 50:s, toive uran parhaasta sijoituksesta LPGA Tourilla jää Meksikosta haaveeksi. Blomqvist on sortunut epätasaisuuteen. Birdejä on melkoinen määrä, 13 , bogeja peräti 14 ja paréja loput 27. Vertailun vuoksi, Mineaa 14 lyöntiä edellä olevalla Cavallerilla on vain kolme birdietä enemmän, bogien määrässä ero on sitten huomattavasti suurempi.

Minea Blomqvist jatkoon Meksikossa

Minea Blomqvist aloitti varsin hyvin Meksikossa. Kuva Ville KallialaMinea Blomqvist selvisi toista kertaa kuluvalla kaudella jatkoon LPGA Tourilla. Blomqvistin toisen päivän tulos 73 on sama kuin kentän par, avauspäivänä hän sai tuloksekseen 72. Sijoitus on jaettu 30:s. Eroa kärkikolmikkoon on kahdeksan lyöntiä, kymmenenteen pelaajaaan neljä. Jatkoon pääsi 112:sta pelaajasta peräti 77, heikoimman tulos oli +4. Blomqvist kunnostautui avauspäivän tapaan par-kolmosilla joilla on saldona nyt jo neljä birdietä ja vain yksi bogey. Minni on muutamaan otteeseen, kuten viimevuotisessa LPGA:n mestaruuskilpailuissa menettänyt otteensa peliin epäonnistuttuaan nimenomaan lyhyillä reiíllä. Viikonloppuna Blomqvistilla on taas näytön paikka, nykyiseltä sijalta olisi mahdollisuus nousta 20:n jopa kymmenen joukkoon joka toisi paitsi nousua rahalistalla myös kaivattua itseluottamusta. Kisan kärjessä on ylllätyskolmikko Angela Park ( Korea), Silvia Cavalleri ( Italia) sekä Yu Ping Lin ( Taiwan). Kukaan heistä ei ole voittanut aiemmin LPGA Tourilla, Park pelaa ensimmäistä kauttaan kiertueella. Park ja Lin loistivat toisena päivänä saaden tuloksekseen 65, kahdeksan alle. Isäntämaan kansallissankarilla Lorena Ochoalla oli hänen standardeihinsa nähden surkea päivä, 74 lyöntiä pudotti Ochoan viiden lyönnin päähän kärjestä 16:ksi.

Minea Blomqvist ter&#228,v&#228,n&#228, par-kolmosilla Meksikossa

Minea Blomqvist aloitti varsin hyvin Meksikossa. Kuva Ville KallialaMinea Blomqvist on lupaavasti 26:na Meksikossa torstaina käynnistyneessä LPGA Tourin kisassa. Kilpailussa on poikkeuksellisesti mukana vain 112 pelaajatarta, suomalaisen mahdollisuudet päästä jatkoon ovat avauspäivän jälkeen erinomaiset. Blomqvist teki tulosta poikkeuksellisesti par-kolmosilla ja nelosilla. Par-viitoset hän tuhri kaksi yli, mutta varsinkin kolmosten saldo, kaksi birdietä ja kaksi paría on hieno. Yhteistulokseksi Tres Marias Residential Golf Clubilla tuli 72, yksi alle. Meksikolaisyleisö odottaa maailmanlistan ykköseksi nousseelta Lorena Ochoalta vain ja ainoastaan voittoa. Hän ei ole vielä kertaakaan kyennyt puolustamaan menestyksekkäästi edelliskauden ykköstilaansa, avauspäivän (-5) jälkeen ennuste on hyvä. Edellä on vain kauden avauskilpailun voittanut Stacy Prammanasudh (-6). Ochoalla on viimevuodelta takataskussaan ja itseluottamusta nostamassa viiden lyönnin ylivoimainen ykköstila samasta kisasta. Urakkaa helpottaa sekin, että Annika Sörenstam on selkävaivan takia poissa, Meksikoon eivät myöskään ole matkustaneet kauden ensimmäisen Majorin voittanut Morgan Pressel, Ginn Openin voittanut Brittany Lincicome. Seuraaviin kisoihin kotioloissaan keskittyvät myös Karrie Webb, Julie Inkster, Se Ri Pak sekä Laura Davies.

Kilpagolfia lyhyesti:Lorena Ochoa maailmanlistan uusi ykk&#246,nen

Minea Blomqvist ja Lorena Ochoa pelasivat harjoituskierroksen yhdessä viimevuotisessa US Openissa. Kuva Ville Kalliala.Lorena Ochoa puolustaa viimevuotista voittoaan Corona Championshipissa uudessa tilanteessa. Hän nousi toissaviikkoisen Ginn Openin jälkeen maailmanlistna ykköseksi, kaikenlisäksi viikonlopun kisa pelataan hänen kotimaassaan Meksikossa. Ochoa on sijoittunut viidesti kymmenen joukkoon kuudessa kisassaan kuluvalla kaudella, mutta kahdesta edellisestä on varmasti jäänyt paljonkin hampaankoloon. 25-vuotias Ochoa ei yleensäkään ole mikään hymytyttö kentällä, mutta ilme meni varsin totiseksi,päätöskierrosten murenemiset ovat molemmilla kerroilla pudottaneet hänet keulilta. Annika Sörenstam on selkävamman vuoksi pois leikistä ja Ochoa on kilpailun ylivoimainen suosikki. Viimevuonna hän voitti viiden lyönnin erolla ennen Julieata Granadaa, Paula Creamer oli kolmas. Minea Blomqvist pääsee omalla kategoriallaan mukaan. Edellisvuonna Minni loisti kolmannella kierroksella, pelasi 67 ja omasi jopa mahdollisuuksia kärkikymmenikköön. Viimeisen kierroksen 75 pudotti hänet 33:ksi. Suomalaistoiveet menestykselle ovat ennen viikonloppua varsin perusteltuja. Ginn Openissa Blomqvist pelasi kaksi loistavaa kierrosta maailmantähtien puristuksessa. Avauspäivän kierros oli seitsemänneksi paras, kolmannella hänen edellään oli vain kaksi pelaajaa. Kovassa tuulessa Minean peli karkasi käsistä päätöspäivänä, tuolloin tulos 80 pudotti hänet lopullisella tuloslistalla 43:ksi joka on tämän kauden paras sijoitus LPGA Tourilla.

Kilpagolfia lyhyesti: Kaisa Ruuttilan avaus Euroopan Tourilla siirtyy

Naisten Euroopan Tour jatkuu Australiassa talvella pidettyjen kahden kisan jälkeen reilun viikon päästä Teneriffalla. Riikka Hakkarainen puolustaa voittoaan, suomalaisista ovat mukana myös äitiyslomalta palaava Ursula Wikström, Jenni Kuosa sekä ET debyyttinsä ammattilaisena tekevä Hanna-Leena Salonen. ET:n karsinnoissa syksyllä lyönnin päähän rajasta jäänyt Kaisa Ruuttila on yhdeksäs varapelaaja, perjantaina Ruuttila oli kovin epäileväisellä kannalla mahdollisuuksistaan päästä mukaan. -Oletin pitkään että kategoriani riittäisi, mutta toisin näyttää käyvän. Tilanne on sama Espanjan mestaruuskisojen osalta. Kun kaksi seuraavaa kisaakin ovat tavallista isompia ( Sveitsi,Italia) saattaa ensimmäinen ET:n kisa olla vasta kesäkuun alussa Pohjois-Irlannissa, maanantaina harjoitusleirille Espanjaan lentänyt Kaisa Ruuttila laskeskelee. Pohjois-Irlannin kisaan Ruuttila pääsee kategoriallaan varmasti, edeltäviinkin on pieniä mahdollisuuksia mikäli riittävän moni ilmoittautunut jää pois. Ruuttila voitti toisen talvella pelaamistaan Etelä-Afrikan Tourin kisoista, ensimmäisessäkin hän oli kärjen tuntumassa. -Olen yrittänyt koputella järjestäjien oville villien korttien perään nimenomaan Etelä-Afrikan menestyksen avulla, eipä ole positiivisia vastauksia tullut, Ruuttila harmittelee. Korvaavia kisoja löytyy Ruotsin Telia Tourilta jossa Ruuttila voitti viimevuonna amatöörinä yhden kisan. Hanna-Leena Salonen matkustaa Teneriffalle vasta viikonloppuna ja uskoo kahden harjoituspäivän riittävän kisavireen löytymiseksi. Salonen pelasi myös erittäin hyvin Etelä-Afrikassa vaikka viimeisessä kisassa jäkin kauas kärjestä. Salosen mahdollisuuksia kisassa lisää valmentaja Ville Kallialan toimiminen caddienä. -Ville tuntee minut ja pelini niin hyvin ja on ollut paljon matkoilla mukana, että yhteistyö toimii varmasti, ET:n karsintoja kahden kierroksen jälkeen johtanut Salonen arvelee.

Lopputulokset

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje