25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Seon Hwa Lee Ginn Tributen mestari, Minea neljästoista

Kovassa seurassa. Pystyykö Nicole Castrale uusimaan viimevuotisen voittonsa Etelä-Carolinassa? © Getty Images

Seon Hwa Lee voitti kolmannen kerran LPGA Tourilla. &copy Getty Images Aasialaiset jyräävät naisgolfissa. Tämä tulee väistämättä mieleen kun katsoo Ginn Tribute Hosted by Annikan tulosluetteloa. Kärkikymmenikössä on peräti seitsemän aasialaispelaajaa, eniten tietenkin Etelä-Koreasta. Etelä-Koreasta tuli Ginn Tributenkin voittaja, 22-vuotias Seon Hwa Lee, joka kukisti uusinnassa Australian kokeneen Karrie Webbin. Pelaajattaret päätyivät kokonaistilanteeseen 14 alle parin. Kolmas oli Song-Hee Kim ja neljättä sijaa jakoivat USA:n Jane Park ja Ruotsin Sophie Gustafsson. Gustafsson oli päivän sad story. Peräti kuudella lyönnillä johtanut Gustafsson aloitti kierroksensa mainiosti tehden ykköselle ja kolmoselle birdiet. Johtoasema sen kuin vahvistui. Sitten peli muuttuikin täysin. Bogit etuysillä neloselle, kahdeksikolle ja yhdeksikölle, ulosmeno +1, mutta ei silti vielä mitään hätää. Takaysi lähti liikkeelle tuplalla, myös neljälletoista tuli tupla ja loppuun vielä bogit rei’ille 15 ja 18. Mopo karkasi siis täysin Gustafssonin käsistä ja kierroksen tulokseksi tuli peräti 79, kun tulos 75 olisi riittänyt voittoon… Golfkilpailu kestää neljä kierrosta, niin se vain on. Minea Blomqvistin viimeinen kierros sujui 70 lyönnillä (-2). Minni teki neljä birdietä ja valitettavasti rei’ille 16 ja 17 bogit. Sijoitus kuitenkin hyvä neljästoista. Voittaja Lee sai rahaa 390.000 taalaa ja nousee rahalistalla viiden joukkoon. Minea voitti 35.000 taalaa ja saattaa nousta pari sijaa rahalistalla, jolla oli ennen tätä kisaa 21. Kisan emäntä Annika Sörenstam oli kohtelias ja jäi sijalle 32. Lopputulokset »» SM (1.6.2008)

Sophie Gustafsson omilla teill&#228,&#228,n, Minea tuhri takaysill&#228,

Sophie Gustafsson on matkalla kohti uransa viidettä LPGA voittoa. &copy Getty Images Minea Blomqvistin mainiosti sujunut kierros sai happamia sivumakuja Ginn Tribute Hosted by Annika –kilpailun kolmannen päivän takayhdeksiköllä. Minni tuhri kaksi tuplaa ja yhden bogin viimeisellä kuudella reiällä ja putosi sijalle 20. Sitä ennen Minni oli esiintynyt kentällä pirteästi, tehden 11 ensimmäisen reiän aikana viisi birdietä ja yhden bogin. Reikä 13 muutti kuitenkin kierroksen suunnan, kun Minea teki ensimmäisen tuplansa tällä par-nelosella. Vielä pahemmalta tuntui varmasti 16:lla, par-viitosella tullut tuplabogi 7. Kun vielä 17 reikä (par3) tuotti bogin, meni viimeiset kuusi reikää pahasti penkin alle, yhteensä 5 yli parin. Minea on tuloksessa 5 alle parin, matkaa kymmenen parhaan joukkoon on toki vain 3 lyöntiä. Kilpailun voitto näyttäisi jo ratkenneen Ruotsin Sophie Gustafssonille. Gustafsson pelasi tuloksen 67 yhdestä tuplasta huolimatta. Kierrokseen mahtui myös kolmosväylällä syntynyt eagle, Gustafsson on niitä tehnyt tällä kaudella LPGA Tourilla eniten, yhteensä 10 kappaletta. Gustafsson on 18 alle parin, kun kakkostilaa jakavat kiertueen ”rookie” Na Yeon Choi ja kokenut Karrie Webb ovat 12 alle. Kisan emäntä Annika Sörenstamilla oli huono päivä. Sörenstam ei saanut greeneillä mitään aikaiseksi ja birdiettömän kierroksen tulos oli lopulta vaisu 75 (+3). Sörenstam putosi sijalle T34.

Minea Blomqvistille toinen per&#228,tt&#228,inen 69

Karrie Webb jakaa kärkipaikkaa Ginn Tributessa. &copy Getty Images Minea Blomqvist aloitti Ginn Openin toisen päivän erittäin vahvasti. Minni teki ensimmäisten viiden väylän aikana neljä birdietä ja nousi kohinalla kohti kilpailun kärkeä. Loput 13 reikää eivät kuitenkaan sujuneet yhtä hyvin, lopputulos 69 (-3) oli kuitenkin jälleen vankka näytös Minnin osaamisesta. Kun muutama (kärki)pelaaja on vielä kentällä, on Minni sijalla T7, yhdessä mm. Annika Sörenstamin kanssa, joka nousi kaukaa takaa pelattuaan kierroksensa tulokseen 66. Sörenstamin 66 ei kuitenkaan ollut päivän paras tulos, sillä kärkitilaa jakava Ruotsin Sophie Gustafsson pisti lyönnin paremmaksi. Skandinaavien mainiota päivää täydensi Norjan Suzann Pettersen, joka pelasi niinikään tuloksen 65 ja nousi kärkiviisikkoon (-8). Kärkitilaa Gustafssonin kanssa jakaa Australian Karrie Webb. Gustafsson ja Webb ovat muilta aavistuksen karussa tuloksessa -13. Teresa Lu on kolmas tuloksessa -9. Minnin tilastoja kahden kierroksen jälkeen: Väyläosumat: 17/28 (61%) Greeniosumat (GIR): 26/36 (72%) Draivin keskimitta: 220m Putteja ka/kierros: 27,5 SM

Blomqvistilla hyv&#228, aloitus Ginn Tributessa

Puttaus on tällä hetkellä Minea Blomqvistin pelin vahvinta osa-aluetta. &copy Getty Images Minea Blomqvist aloitti torstain kierroksensa bogeylla, mutta se jäi onneksi päivän ainoaksi. Birdieitä 14:ään väylään osunut Blomqvist kirjasi rei’illä 4, 11, 16 ja 18. Putteja espoolaistaustaiselle pelaajalle kertyi 29, joka on lähellä hänen koko kauden tähänastista keskiarvoaan. Eroa seitsemän naisen jakamaan neljänteen sijaan on vain kaksi lyöntiä, joten normaalisuorituksellaan Minealta on lupa odottaa tästäkin kilpailusta vahvaa sijoitusta. Ilman bogeymerkintöjä kierroksestaan selvinnyt Karrie Webb vauhditti kolmosen eaglellaan paikkansa tuloslistan kärkeen, pelaten scoren 65. 35 kertaa LPGA Tourilla voittanut australialainen on yhä ilman ykköstilaa kiertueella sitten vuoden 2006. Kauden kokonaisansiot, n. 250 000 dollaria, oikeuttavat tällä hetkellä rahalistan sijalle 22, välittömästi Minea Blomqvistin jälkeen. Toista vuotta LPGA Tourilla pelaava In-Kyung Kim teki yhden bogeyn ohella kahdeksan birdietä, sivuten uransa parasta kierrostaan kiertueella. Korealainen jakaa johtopaikan avauskierroksen jälkeen Webbin kanssa. Sophie Gustafson (66) on kolmantena. Neljännen sijan jakavat tuloksella 67, Italian Giulia Sergas, vahvaa korealaisrintamaa täydentävät Inbee Park, Mi Hyun Kim ja H.J. Choi sekä jenkit Allison Fouch ja Heather Young. Perhesyistä kilpailun väliin jättäneen Lorena Ochoan poisjäännin katsotaan lisäävän tuntuvasti turnausemännän Annika Sörenstamin (72) voittomahdollisuuksia. Kuitenkaan eilen ei ruotsalaisen peli näyttänyt niin vakuuttavalta, että voittopuheita kannattaisi alkaa suunnitelemaan. Pahoja mutkia matkaan toi viitosväylällä sähelletty tripla. 59 pelaajan selän tuijottaminen asettaa maailmanlistan kakkosen sijalle T60 ennen perjantain kierrosta. Sörenstam pelaa parhaillaan toista kilpailuaan sen jälkeen, kun hän oli ilmoittanut vetäytyvänsä kilpagolfista tämän kauden päätteeksi. Ginn Tributea emännöivä Sörenstam on vasta kiertueen historian neljästoista pelaaja, jolle kyseinen kunnia on suotu. Kilpailun turnausemäntä on onnistunut voittamaan kautta aikain kahdesti emännöimänsä kilpailun, mutta jälkimmäisestäkin voitosta on kulunut jo yli 40 vuotta. Marko Kuivasaari (30.5.2008)

Castrale valmis puolustamaan Ginn Tributen voittoa

Voitto Mount Pleasantissa on toistaiseksi Castralen ainoa Yhdysvaltain kiertueella. Viime kauden kilpailuissa hän onnistui sijoittumaan seitsemästi kymmenen parhaan joukkoon, ansaiten kaikkiaan yli 800 000 dollaria. Hyvillä otteillaan Castrale saavutti paikan myös USA:n Solheim Cup -joukkueeseen, jonka paidassa hän voitti Saksan Bettina Hauertin 3/2, vauhdittaen osaltaan ryhmänsä voittoon eurooppalaisista kilpasisaristaan. Torstaina käynnistyvän kilpailun osallistujaluettelossa on kaikkiaan 98 pelaajattaren nimi, kiertueen sadan eniten tällä kaudella ansainneen naisen listalta. Lorena Ochoa, jolla on koossa jo kuusi voittoa tältä kaudelta, on luonnollisesti aina parrasvaloissa kilpailussa kuin kilpailussa, mutta Ginn Tributen turnausemäntänä toimiva Annika Sörenstam tulee olemaan todennäköisesti erityisen kannustuksen kohteena. 37-vuotiaasta Sörenstamista tulisi voittaessaan kautta aikain kolmas pelaaja, joka on saavuttanut emännöimänsä kilpailun ykköstilan. Annika Sörenstam on toisen kerran peräkkäin tasokkaan fieldin keränneen Ginn Tributen turnausemäntänä. 2,6 miljoonan dollarin kokonaispotin Ginn Tribute on yksi kauden ensimmäisen puoliskon kahdeksasta ns. Winner Events -kilpailuista, jonka voittajalle on luvassa automaattinen paikka kauden huipennukseen, ADT Championshipiin. LPGA Tourin suomalaispelaaja Minea Blomqvist vietti Suomessa muutaman päivän viime viikolla, tavaten perhettään ja tuttaviaan sekä valmentajaansa Timo Rauhalaa, jonka kanssa viettämät muutamat harjoituskerrat olivat tärkeätä valmistautumista tiheänä jatkuvaan kilpailuruljanssiin. 23-vuotias Blomqvist on parhaillaan LPGA Tourin puttitilaston kakkosena kovalla kierroskeskiarvollaan, 28,190. Yhdysvaltain tuoreimmalla ansiolistalla hän on 21 sijalla, tienattuaan alkukauden kymmenessä kilpailussa vajaat 256 000 dollaria. Viimevuotinen Ginn Tribute ei ollut Minealle menestyksekäs, mutta mainion pelituntuman ja kohentuneen itseluottamuksen myötä häneltä voi odottaa jälleen hyvää sijoitusta torstaina käynnistyvässä turnauksessa. Ginn Tributen tämänvuotinen kunniavieras on paljon mainetta takavuosina niittänyt Beth Daniel. Tämä LPGA Tour ja World Golf Halls of Famen jäsen toimii ensi vuonna USA:n Solheim Cup -joukkueen kapteenina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje