[11][17]

Rosa Svahn SAS Masters Tourilla neljäs

Hanna-Leena Salonen jahtaa lisää hyviä sijoituksia Ruotsista viikonloppuna.

Kaisa Ruuttila oli jaetulla 12. sijalla viikonloppuna.SAS Masters Tourilla Ruotsissa Rosa Svahn pelasi kierroksensa lauantaina yksi yli parin. Perjantaina toisena ollut Svahn tipahti tuloslistalla jaetulle neljännelle sijalle. Yhteistuloksessa yksi yli parin oleva Svahn jäi kahden lyönnin päässä kärjestä. SAS Masters Tourin kauden toiseksi viimeisen kisan voitti ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjessä ollut Elin Emanuelsson, joka oli lopulta yksi alle parin. Kaisa Ruuttila pelasi lauantain kierroksensa pariin. Ruuttilan sijaluvuksi jäi jaettu kahdeksas. Kierroksellaan tuplabogin, kolme bogia ja viisi birdietä tehnyt Ruuttila pelasi kolme kierrostaan yhteistulokseen viisi yli parin. Kolmas mukana ollut suomalainen oli Hanna-Leena Salonen, joka pelasi lauantaina kaksi yli parin. Yhteistuloksella 10 yli parin Salonen jakoi sijaa 17. – Samalla menolla jatkettiin. Lyöminen oli hyvää, greenillä tekeminen huonoa, 32 kertaa tuli testattua putteria.. Joka tapauksessa olen tyytyväinen tähän neljän viikon jaksoon, yksi voitto, ei yhtään missattua cuttia ja mikä tärkeintä, nousu takaisin TOP-kakkoseen rankingissa. Nyt viikoksi kotiin ja sitten keskitytäänkin kauden viimeiseen kisaan, Salonen kertoi kierroksensa jälkeen. Miesten sarjassa Janne Kaske karsiutui viimeiseltä kierrokselta. Ilari Ceder

Rosa Svahn suomalaistoivo Ruotsissa SAS Masters Tourilla

Rosa Svahn on paras suomalainen SAS Masters Tourilla kahden kierroksen jälkeen.Hanna-Leena Salonen jakoi ensimmäisen kierroksen jälkeen Ruotsissa pelattavassa SAS Masters Tourin kisassa kuudetta sijaa. Toinen päivä ei sujunut ensimmäisen tahtiin. Salonen pelasi perjantain kierroksensa kuusi yli parin. Yhteistuloksella kahdeksan yli parin Salonen on jaetulla 16. sijalla. – Tänään löin palloa paremmin, 14 greeniosumaa ja avauksetkin hyviä. Griinillä olin aivan kädetön, en tiedä mistä johtui, mutta puttasin palloa peräti 39 kertaa! Ainut birdiekin tuli eagleputin jälkeen täppäämällä. Huomenna on vain voitettavaa. Toivottavasti Rosa voittaa huomenna, niin saan karaokekaverin paluumatkalle, Salonen kertaili tuntojaan kierroksensa jälkeen. Paras suomalainen perjantaina oli Rosa Svahn, joka pelasi toisen kierroksensa erinomaisesti kolme alle parin. Svahn nousi jakamaan toista sijaa. Kierroksellaan kuusi birdietä ja kolme bogia tehnyt Svahn on vain lyönnin päässä kisaa johtavasta Malin Svedeliuksesta, joka pelasi toisen kierroksensa niin ikään kolme alle parin. Svahn on kahdelta kierrokselta yhteistuloksessa par. Kaisa Ruuttila pelasi toisen kierroksensa viisi lyöntiä ensimmäistä paremmin. Perjantaina kierroksensa pariin pelannut Ruuttila jakaa kahden kierroksen jälkeen 12. sijaa. —————— Janne Kasken peli ei ottanut Ruotsissa auetakseenJanne Kaske pelasi perjantaina SAS Masters Tourilla pelattavassa PGA of Sweden National Openissa kuusi lyöntiä paremmin kuin torstaina. Perjantaina lyöntejä kertyi 77. Yhteistuloksella 16 yli parin Kaske jakaa kisassa kahden kierroksen jälkeen sijaa 79. Kaske teki kierroksellaan kaksi birdietä ja seitsemän bogia. Miesten sarjaa johtavat kahden kierroksen jälkeen ruotsalaiset Alexander Björk ja Kalle Brink. Björk pelasi päivän parhaan kierroksen tulokseen seitsemän alle parin ja nousi jaetulta seitsemänneltä sijalta kärkeen. Brink oli kärjessä jo ensimmäisenkin kierroksensa jälkeen. Ilari Ceder

Hanna-Leena Salonen hyviss&#228, asemissa SAS Masters Tourilla

Viime viikonloppuna SAS Masters Tourin osakilpailussa kärkikahinoissakin ensimmäisen kierroksen jälkeen ollut Hanna-Leena Salonen pelaa tänäkin viikonloppuna Ruotsissa. SAS Masters Tourilla on vuorossa PGA of Sweden national open, joka pelataan Ruotsin PGA:n rakennuttamalla links-kentällä Skånessa. Salonen aloitti kisansa suomalaisista parhaiten ja jakaa ensimmäisen kierroksen jälkeen kuudetta sijaa. Selonen teki torstaina neljä bogia ja kaksi birdietä. – Peli oli tänään kohtuullista, ja tuuli tuotti aika paljon hankaluuksia. Täällä ei parane olla avauksilla pitkässä heinässä, heti on vaikeuksia tällaisella links-kentällä. Kaksi yli tänään kuitenkin tyydyttää, oikeastaan parempaan ei ollut aineksia. Sijoitus on tässä vaiheessa ok ja kärki tavoitettavissa, Salonen kertoi kierroksensa jälkeen. Muista suomalaisista ensimmäisen kierroksensa Rosa Svahn pelasi kolme yli parin ja jakaa 10. sijaa. Svahn oli suomalaisista ainoa, joka pelasi yhdeksän reikää alle parin. Kaisa Ruuttila pelasi tostaina Svahnia kaksi lyöntiä huonommin ja on jaetulla 19. sijalla. Sohvi Härkönen jakaa 25. sijaa pelattuaan kierroksensa seitsemän yli parin. Kisaa johtaa emäntämaan Elin Emanuelsson, joka oli ainoa parin alittanut torstaina. Ruotsalainen teki kierroksellaan viisi birdietä ja neljä bogia. ——————- Janne Kasken peli ei torstaina kulkenut Suomalainen teki kierroksellaan seitsemän bogia ja yhden tuplabogin. Birdejä ei syntynyt lainkaan. Kierrostuloksellaan 83 Kaske jakaa ensimmäisen kierroksen jälkeen sijaa 83. Mukana ei ole muita suomalaisiamiehiä. Miesten sarjaa johtaa ruotsalainen Kalle Brink, joka pelasi ensimmäisen kierroksensa kolme alle parin. Miesten sarjan PGA of Sweden national openissa on aikaisempina vuosina voittanut muun muassa Vijay Singh1988 ja Niklas Fasth(1993). Ilari Ceder