23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Rory McIlroy, Justin Rose, Sergio Garcia ja Henrik Stenson paljon vartijoina Ryder Cupissa

Euroopan joukkueen kokenut kaarti avaa pelin perjantaina kello 15.35 käynnistyvässä kolmipäiväisessä thrillerissä. Viasat näyttää kaikki kolme kisapäivää ja avajaiset ( perjantaina kello 00.00) suorina lähetyksinä suomeksi ja englanniksi selostettuina.

Ryder Cupissa pelataan kolmen päivän aikana 28 peliä. Kotijoukkueen kapteenin valinnan mukaan perjantaina ja lauantaina pelataan aamulla neljä nelinpeliä, iltapäivällä sama määrä  best-ball pelejä.

Sunnuntaina on vuorossa 12 kaksinpeliä. Euroopalle riittää hallitsevana mestarina tasapeli pokaalin kuljettamiselle valtameren yli.

Aamupäivän pelin tulokset eivät vielä ratkaise peliä, mutta niillä on henkisesti hyvin suuri merkitys.

Mikäli suosikkina otteluun lähtevä USA pääsee jo ensimmäisellä ottelukierroksella niskan päälle, on Euroopan joukkueen hyvin vaikea nousta ”sillasta”. Vuoden 2012 ottelusarjaa USA johti  ennen sunnuntaita 10-6, mutta taipui kaksinpeleissä lukemin 3,5-8,5.

Loppunumerot olivat Euroopalle shokeeraavasti 14,5-13,5. Golfhistorian meni termi ”Medinahin ihme” symboloiden Euroopan nousua voittoon toivottomasta asemasta.

Henrik Stenson ja Justin Rose olivat Euroopan ensimmäinen pari nelinpelien käynnistyessä vuoden 2014 kisassa Skotlannin Gleneagelesissa. He voittivat myös toisen yhteisistä otteluistaan. Justin Rose kunnostautui 2012 ottelusarjassa perjantain aamupeleissä voittamalla yhdessä Ian Poulterin kanssa.

”Olisi suuri kunnia päästä avaamaan Euroopan puolesta Ryder Cup myös perjantaina”, Rose määritteli keskiviikon mediatilaisuudessa

  Kokenut kaarti kantaa vastuun

<a href=Rory McIlroy vaihtoi putteria ja puttivalmentajaa. Hazeltinen kentällä hän on ennakkoon Euroopan ykköspelaaja." width="4995" height="3378" />

Rory McIlroy vaihtoi putteria ja puttivalmentajaa. Hazeltinen kentällä hän on ennakkoon Euroopan ykköspelaaja.

Euroopan joukkue jakaantuu puhtaasti kahteen leiriin Kuusi aiemmin mukana ollut ovat kaikki poimineet enemmän voittoja kuin tappioita peleistään.

Justin Rose ( yhdeksän voittoa, kolme tappiota, kaksi tasapeliä , 0,71 pistettä peliä kohden) on yhdessä Sergio Garcian (0,64) , Rory McIlroyn (0,57) LeeWestwoodin (0,56), Martin Kaymerin (0,55) ja Henrik Stensonin (0,54) kanssa joukkueen runko, joiden kanssa kuutta tuoretta miestä sovitellaan pareiksi.

Kaikki kuusikon pelaajat ovat myös menestyneet erinomaisesti USA:ssa. McIlroylla on kolme majoria ja tuore Fedex Cupin voitto plakkarissaan.

Martin Kaymer on World Rankingilla Europan heikoin lenkki, mutta kokemuksensa myötä todellinen jokeri. Kuva: Getty Images

Martin Kaymer on World Rankingilla Europan heikoin lenkki, mutta kokemuksensa myötä todellinen jokeri. Kuva: Getty Images

Martin Kaymer on erikoistunut USA:ssa vain suurten kisojen ykköstiloihin. Hän ei ole voittanut yhtään ”tavallista” PGA Tourin kisaa,  US Openin, PGA Championshipin ja Players Championshipin mestaruuksien lisäksi saksalainen upotti ratkaisevan putin syksyn 2012 Ryder Cupissa. Kaikilla kolmella osallistumiskerrallaan Eurooppa on voittanut kisan.

Helppo veikkaus on se, että Mastersin sankari Danny Willett tulee olemaan perjantain nelinpeleissä yksi kahdeksasta pelaajasta.

Odotettavissa on myös se, että yhtäkään pelaajaa ei penkitetä kahden ensimmäisen päivän ajaksi, kuten vuoden 1999 ottelusarjassa kapteeni Mark James teki Jarmo Sandelinille, Jean van de Veldelle ja Andrew Coltartille.

Viasat televisioi suorina lähetyksinä

Viasat näyttää kaikki kolmen kisapäivän pelit suorina lähetyksinä sekä suomeksi että englanniksi selostettuina.

Lähetys kisan avajaisista käynnistyy perjantaina kello 00.00

Kisapäivien lähetysajat:

Perjantai 15.30-02.30

Lauantai 15.30-02.30

Sunnuntai 19.00-01.30

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje