[14][27]

Roope Kakolle villi kortti Skandinavian Mastersiin

Kulkeeko tästä reitti Euroopan Tourille? Roope Kakolla on edelleen hyvät mahdollisuudet saada suora kortti ensi kaudeksi ET:lle. © Getty Images

Roope Kakko sai elämänsä ensimmäisen villin kortin Euroopan Tourin kisaan, kun järjestäjät antoivat hänelle yhden viidestä villistä kortistaan. Kauden aiemmissa viidessä ET:n kisassaan Kakko on päässyt neljästi jatkoon ja sijoittunut kerran seitsemänneksi sekä kerran kahdeksanneksi. Irlannin mestaruuskisoista hän ansaitsi peräti 105 000 euroa, Italiastakin 25 805 euroa. -Huippukiva juttu päästä mukaan. En ole aiemmin Skandinavian Mastersissa pelannutkaan, mutta 12-vuotiaana teimme turistimatkan Tukholmaan ja Drottiningholmin kentälle, jossa kisa 1994 pelattiin. Silloin mukana oli mm. Fred Couples sekä Colin Montgomerie, toki myös Mika Piltz, joka pelasi mainion kisan. Ne päivät jäivät nuoren pojan mieleen, Kakko kertoo. Skandinavian Masters on tällä kaudella melkoisessa kriisissä. Palkintosumma, joka on usean vuoden ajan laahannut 1,6 miljoonassa eurossa, on pudotettu tasan miljoonaan. Kisaa isännöi pitkään Pohjoismaiden parhaan kentän asemaa pitänyt Barsebäck, joka haaveili myös Ryder Cupista. Nyt kandidaatin asemaa pitää Bro Hof Tukholmassa, joka tulee olemaan myös rahakkaan Skandinavian Mastersin isäntä vuodesta 2010 eteenpäin. -Barsebäckissa olen pelannut vain kerran, sekin oli kevättä. Nyt mennään täysillä sillä tavoitteella, että top-10 -sijoitus tuo paitsi rahaa, myös paikan seuraavan viikon kisaan, Roope visioi. Tämä oli resepti myös toukokuussa, jolloin Kakko sai viimeisten joukossa paikan Italiaan ja kahdeksannella sijallaan pelioikeuden myös Irlantiin. Seuraavista kisoista ei ole varmutta, Itävalta ja Hollannin avoimet saattavat olla omalla kategoriallakin mahdollisia, Kakko arvelee. Kakon menestyskulku päättyi Irlannin kisan jälkeen. European Openissa (kesäkuun alku) hän pääsi vielä jatkoon, Ranskassa pienessä ET:n kisassa tie nousi pystyyn puolivälissä, samoin BO:n karsinnoissa. Finnish Tourin kisassa jatkoonpääsykin oli tiukassa, kolmannella kierroksella Kakko nousi kärkikymmenikköön. -Pelaan toki Challenge Tourin kisojakin, mutta jos nyt muutamaan ET:n kisaan pääsisi, niissä olisi tavoite saada kasaan sen verran, että saisin suoran paikan 115:n joukkoon. Tämänhetkisellä listalla Kakko (153.420 euroa) on 117:s, Mikko Ilonen (82 708 euroa) 160:s ja Antti Ahokas (8 827 euroa) 273:s.