27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Raphael Jacquelin paras BMW Asian Openissa

Mikko Ilosella ei ole toistaiseksi yhtään top-ten sijoitusta Kiinasta © Getty Images

Loppureikien sade ei voiton ratkettua häirinnyt Raphael Jacquelinia &copy Getty ImagesRaphael Jacquelin johti alusta loppuun Tomson Budong kentällä pidettyä Euroopan Tourin kisaa. Viimeiselle kierrokselle lyönnin johdossa lähtenyt ranskalainen kasvatti eron parhaimmillaan jo neljään lyöntiin, eivätkä viiden viimeisen reiän neljä bogeyta enää laskeneet Soren Kjeldsenia kahta lyöntiä lähemmäksi. Kolea sää, tuuli ja sade laskivat päätöspäivän tulostasoa, eikä kukaan sunnuntaina voittotaistoon osallistuneista kyennyt alittamaan paría. -Olen luonnollisesti onnellinen, johtopaikan saavuttaminen ja sen pitäminen on vaikeaa. Tämä oli urani toinen ykköstila joten se ei enää ollut mikään yllätys, Jacquelin mietti voiton jälkeen. 33-vuotias Lyonissa syntynyt Jacquelin vietti viikonloppuna tuplajuhlia kun kaupungin jalkapallojoukkue vamisti maansa mestaruuden. Jacquelinille kolmen viikon jakso ET:lla on ollut melkoista juhlaa. Hän jäi Portugalissa kakkoseksi mutta kuittasi ykkösrahat voittajan oltua amatööri. Volvo China Openissa hän johti kaksi ensimmäistä kierrosta ja oli lopullisella listalla kuudes. Viikonlopun voiton myötä hän tuli olleeksi kärkimies ET:lla kierrosten jälkeen seitsemän kertaa 12:sta. Rahaa kolmesta kisasta hän kuittasi noin 540.000 euroa ja nousee maailmanlistalla sijan 60:s paikkeille joka on uran paras noteeraus. Sören Kjeldsen oli yksinään toinen, Ernie Els sijoittui viidenneksi, Colin Montgomerie mureni kärjen tuntumasta, lyönnin päästä 15:ksi. Monty teki 46 ensimmäisen reiän aikana kahdeksan birdietä ja eaglen. Kun kolmannen kierroksen viimeisillä kahdeksalla hän missasi neljä hyvää birdiepaikkaa, muodostui viimeisestäkin kierroksesta skotille vaikea. Ei yhtään birdietä 26:n viimeisen reiän aikana. ET:n seuraava kisa käynnistyy torstaina Madridissa jossa pelataan Espanjan avoimet. Mukana on myös BMW Asian Openissa lyönnillä karsiutunut Mikko Ilonen.

Toni Karjalainen 26:s Italiassa

Raphael Jacquelinilla on sunnuntaina takaa-ajettavan haastava rooli edessään &copy Getty ImagesChallenge Tourin kauden ensimmäinen Euroopassa pelattu kisa, Tessali Metaponto Open päättyi sunnuntaina Pohjois-Irlannin Michael Hoeyn voittoon tuloksella 272. Hoey voitti uusinnassa Walesin Liam Bondin. Seitsemästä suomalaisesta jatkoon selvisivät Toni Karjalainen sekä Mikko Korhonen. Karjalainen pelasi päätöspäivänä tuloksen 69 , nousi yhdeksän lyönnin päähän voittajasta ja sijoittui 26:ksi ansaiten 1066 euroa. Toisella kierroksella yhdeksän birdietä tehneen Mikko Korhosen terä tylsyi viikonloppuna. Hän putosi viikonloppuna 18:lta sijalta 45:ksi. Tourin seuraava kisa pelataan 10-13. 5 Ranskan Toulousessa.

Raphael Jacquelin edelleen takaa-ajettavana Shanghaissa

Raphael Jacquelinilla on sunnuntaina takaa-ajettavan haastava rooli edessään &copy Getty ImagesRanskan Raphael Jacquelin (-11) on johtanut BMW Asian Openia kaikki kolme kierrosta. Lauantaina hän pelasi vaivattoman oloisesti tuloksen 70 ja johtaa lyönnillä ennen Australian Scott Hendia. Viimeiselle kierrokselle on luvassa jännitystä, sillä 12 miestä on 1-5 lyönnin päässä ranskalaisesta. Sulavasvinginen Jacquelin on harjoitellut useaan otteeseen ET: kisan johtamista kahden ja kolmen kierroksen jälkeen, mutta onnistunut viimeisellä vain Madridissa vuonna 2005 jolloin hän johti seitsemällä, lopullista eroa oli kaksi. Epäonnistumisia on vuosien varrelta melkoisen paljon. Jacquelin on tuloksellisesti elämänsä vireessä, hän oli paras ammattilainen Portugalissa, johti Volvo China Openia kahden kierroksen jälkeen ( lopullisella listalla kuudes), nyt hän on halkonut tuulta kolmen kierroksen ajan. Kirittäjät viimeisenä päivänä ovat paperilla kevyemmät Scott Hend sekä Simon Yates. Suurin uhka saattaakin tulla seuraavista ryhmistä, Sören Kjeldsen, Sören Hansen, surkeasti lauantaina putannut Colin Montgomerie, mahdollisesti jopa Ernie Els lähtevät päätöspäivään voitto mielessään. Colin Montgomerie pelasi upeaa kenttäpeliä koko päivän, mutta kaksi lyhyttä noin metrin mittaista missattua puttia murensivat itseluottamuksen viheriöillä. Monty olisi kohtuullisellakin puttipelillä 4-5 lyöntiä paremmassa tuloksessa.

Mikko Korhonen suomalaist&#228,hten&#228, Italiassa

Mikko Korhonen oli hurjassa vireessä perjantaina. Kuva Juha Taskinen.Suomalaispelaajat paransivat rutkasti asemiaan Challenge Tourin kisan toisella kierroksella Italian Tessalissa. Kahdella eri kentällä pelattavassa kisassa avauspäivän jälkeen vain Roope Kakko oli jatkoonpääsevien listalla, perjantai nosti saldon kolmeen, mahdolllisesti jopa viiteen. Mikko Korhonen oli hurjassa birdievireessä, hän teki niitä keskimäärin joka toisella reiällä, yhteensä yhdeksän kappaletta. Bogejakin oli kolme, tulos 66 oli yksi päivän parhaista ja nosti SHG:n kasvatin 70 sijaa ylöspäin 18:ksi.Korhosen avauspäivän tulos oli 72. Viimekaudella hän oli yksi positiivinen yllättäjä debyyttikaudellaan CT:lla, parhaimpina saavutuksinaan viides ja seitsemäs sija yksittäisissä kisoissa. Päivän onnistujia oli myös Toni Karjalainen jolla oli lyöntejä 67, 113:s tila muuttui 40:ksi. Jatkoon pääsy on vielä ”kiikun kaakun” Roope Kakolla ( 68-74) sekä Tuomas Tuovisella ( 74-68). Ari Savolaisella (73-70) on vapaa viikonloppu, samoin avauskierroksensa tuhrineella Panu Kylliäisellä ( 79-71). Kilpailun kärjessä on Ruotsin Fredrik Widmark tuloksella 132( 69-63).

Raphael Jacquelin k&#228,rjess&#228,, Ilosella ly&#246,nti liikaa Shanghaissa

Sören Kjeldsen jää avauksissa pitkälyöntisille mutta on tuloksentekijänä yksi ET:n parhaista. &copy Getty ImagesBirdiet ja huipputulokset ovat olleet piukassa BMW Asian Openin kahtena ensimmäisenä päivänä. Avauspäivän paras tulos oli Raphael Jacquelinin 66, toisena 70 lyönnin alitukset ovat olleet aamupäivän aikana harvassa. Kärjessä oli aamupäivän pelien jälkeen tuloksella -5 kolmikko Sören Kjeldsen, Joakim Bäckström ja Miguel Angel Jimenez joka voitti samalla kentällä toukokuussa 2004. Iltapäivällä ”oman” paikkansa kärjessä otti Raphael Jacquelin joka johti puolivälissä myös edellisviikon Volvo China Openia. Jimenezin ja Kjeldsenin parhaisiin avuihin kuuluu tarkka sijoittelu, lähestymiset sekä lähipeli. Kjeldsen on voittanut kerran ET:lla Skotlannissa, mutta jäänyt liiankin usein ratkaisureiílllä kärjen taakse. Uransa ensimmäisen ykköstilan hän saavutti CT:n kisassa Espoossa. Viimesyksyltä hänellä oli lyhyessä ajassa neljä top 8-sijoitusta, joten piskuinen, vain 170-senttinen juutti voi kiusata isompia tähtiä Shanghaisssakin varsin pitkään. Tanskan ykköstähti Thomas Björn on jäänyt viimeisen vuoden aikana pahasti varjoon, Tomson Pudong kentällä hän tullee taas karsiutumaan. Avauspäivän tulos oli 77, heinäkuun jälkeen Björn on sijoittunut vain kerran kymmenen joukkoon ( Dubai 10:s) Kisan suurimmat tähdet Ernie Els (-2) ja Paul Casey (-1) ovat puolimatkan krouvissa hyvin pelissä mukana. Mikko Ilonen oli avauspäivän tuloksellaan (74) 71:s. Perjantaina iltapäivällä paikallista aikaa Ilonen aloitti vahvasti, oli kuuden reiän jälkeen kierrostaan kaksi alle ja 35:s. Ilosen heikko vaihe käynnistyi seuraavalla. Hän teki seitsemän reiän aikana neljä bogeyta.Viimeisen reiän birdie toi tulokseksi 73, yhteistulos 147 jätti Mikon kuitenkin samalle 71:lle sijalle kuin torstaina ja tuloksena oli karsiutuminen.

Roope Kakko suomalaistoivona Italiassa

Roope Kakko on vain kolmen lyönnin päässä kärjestä Italiassa. Kuva Juha Taskinen.Tessalissa, Italiassa pidettävässä Challenge Tourin kilpailussa avaupäivä sujui suomalaisittain kokonaisuutena vain kohtuullisesti. Valopilkkuna oli Metaponton kentällä tuloksen 68, neljä alle pelannut Roope Kakko. Kisa on vammoista kärsineelle Kakolle kauden ensimmäinen. Muut kuusi suomalaista ovat tuloslistalla sijoilla 88-163. Kahdella kentällä pelattavan kilpailun tulokset ovat keskenään vertailukelpoisia vasta toisen kierroksen jälkeen. Avauspäivän jälkeen johdossa ovat tuloksella kuusi alla ET:lla Portugalissa aikoinaan voittanut Van Phillips, sekä Hollannin joukkueessa amatöörien MM-kultaa syksyllä saavuttanut Joost Luiten Suomalaisten sijoitukset ja tulokset avauspäivänä: 11. Roope Kakko -4 88. Mikko Korhonen +1 88. Antti Ahokas + 1 113. Toni Karjalainen, Ari Savolainen +2 133. Tuomas Tuovinen +3 163. Panu Kylliäinen +8

Raphael Jacquelin taas vireess&#228,, Ilosella takkuinen avaus Shanghaissa

Raphael Jacquelin antaa Mikko Iloselle kiriapua myös perjantaina &copy Getty ImagesMikko Ilonen näki hyvää tuloksentekoa ryhmässään varhain torstaiaamuna Tomson Pudong kentällä BMW Asian Openin avauspäivänä. Toiseksi ja kuudenneksi edellisissä kisoissaan sijoittunut Raphael Jacquelin teki kierroksellaan seitsemän birdietä ja yhden bogeyn, sai tuloksekseen 66 jolla hän johtaa aamupäivän jälkeen. Vuodesta 1998 Tourilla pelanneelle ranskalaiselle voittaminen on ollut vaikeaa taitoihin nähden. Madridin (2005) voiton lisäksi hänellä on viisi kakkostilaa ja yhdeksän sijoitusta kolmanneksi. Lisäksi Jacquelin on lukuisia kertoa hiipunut oltuaan kahden tai kolmen kierroksen jälkeen kärjessä tai sen tuntumassa. Edellisviikolla hän johti Volvo China Openia kisan puolivälissä mutta jäi kuudenneksi. Mikko Ilonen teki ensimmäisen ja ainoan birdiensä 16:lla ( kentän seitsemäs). Lyöntejä kertyi yhteensä 74, jolla hän tulee olemaan päivän päätteeksi cut-rajan väärällä puolella. Aamupäivän nimimiehistä Colin Montgomerie (69) väläytti piilossa ollutta osaamistaan, Retief Goosenin tulos oli 71. Suosikeista mm. Ernie Els, Paul Casey ja Thongchai Jaidee pelaavat paikallista aikaa iltapäivällä.

Mikko Ilosella aamustartti BMW Asian Openissa

Toivotaan että MIkko Ilonen on edellisviikkoa terävämpi ensimmäisillä reiíllä Shanghain toisessa ET:n kilpailussa. Tuolloin hän pelasi kolme ensimmäistä reikäänsä kolmella ensimmäisellä kierroksella yhteensä kahdeksan yli. Ilonen sijoitetaan Indonesian voittonsa johdosta huippumiesten ryhmiin jo kahdella ensimmäisellä kierroksella. Shanghaissa torstaina käynnistyvään kisaan arpa heitti pelikavereiksi kovakuntoisen Raphael Jacquelin sekä Intian Shiv Kapur joka oli vuoden 2005 tulokas Aasian Tourilla. Kolmikko lähtee kierrokselleen paikallista aikaa jo kello 7.30. Edellisessä ryhmässä pelaa Colin Montgomerie, skotin edellä Mastersissa kakkoseksi sijoittunut Qatarin kisan sankari Retief Goosen. Viimevuonna kilpailun paras samalla Tomson Pudong kentällä oli Espanjan Gonzalo Fernandez-Castano joka kukisti uusinnassa Henrik Stensonin. Montyn ja Goosenin lisäksi suurimmat suosikit viikonloppuna ovat Ernie Els, Paul Casey, Miguel Angel Jimenez sekä Thongchai Jaidee. BMW Asian Open oli vuonna 2004 ensimmäinen Kiinassa pelattu ET:n osakilpailu (poislukien Hongkong). Tuollloin voittaja oli Jimenez. Keväällä 2005 Ernie Els taituroi sateen viivästyttämässä kisassa peräti 13 lyönnin eron seuraavaan pelaajaan. Mikko Ilonen osallistuu BMW Asian Openiin ensimmäistä kertaa. Viikonlopun Volvo China Openissa hän nousi päätöskierroksella 23:ksi.

Live scoring, Challenge Tour

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje