11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Pukinkonttiin mahtuu vielä...

Mika Piltzin valmennettavien ykkösketjuun kuuluvat Peter Erofejeff, Jaakko Mäkitalo, Janne Mommo sekä Elina Nummenpää.

Mika Piltzin valmennettavat saavuttivat ET:n karsinnoissa elämänsä suurimmat menestykset. Peter ”Patu” Erofejeff oli kärkikymmenikössä miesten kisassa. Elina Nummenpää lukeutui naisten karsinnassa niinikään suurimpiin yllättäjiin valtaamalla paikan pääkiertueelle vuodeksi 2013.

”Mika on vienyt lyömiseni ja ajattelumallini aivan uudelle tasolle”, ylistää Erofejeff oppi-isäänsä. Piltz on tehnyt perusasioihin painottuvan DVD:n jonka 50 harjoitusvinkkiä soveltuvat sellaisten pelaajien käyttöön, joilla singeltasoitus on vielä kaukainen haave.

Piltzin yksinkertainen tapa kertoa tarinansa uppoaa suurimmalle osalle harrastajista varsin tehokkaasti. Golfpisteen toimitus suosittelee lämpimästi sekä omaan käyttöön kuin myös lahjaksi. Tiistaina tilauksensa tehneet saavat oman tuotteensa perjantaihin mennessä jolloin ne ehtivät myös pukinkonttiin.

Pallo breikkaa viheriöllä lännen puolelle

Janne Tarmio on suomentanut ansiokkaasti maailman myydyimmän golfkirjan, Harvey Penickin kirjoittaman Pienen Punaisen kirjan. Lähes 200 sivuinen opus sisältää oppeja ja opetuksia esimerkkien ja anekdoottien avulla valaistuna. Tätä kirjaa voi varauksella suositella kaikkin golfkoteihin kirjahyllyn keskeiselle paikalle.

Seuraavassa yksi lainattu anekdootti Penickin teoksesta:

Ben

Ben Hogan tiesi auringon vaikuttavan ruohon kasvusuuntaan &copy Getty Images

Pelasin Ben Hoganin kanssa hyväntekeväisyystapahtumassa. Yllätyksekseni kuulin Hoganin kysyvän caddieltään:

”Missä suunnassa tarkkaan ottaen on länsi?

Ben tunnettiin miehenä joka tunsi tarkimmin oman pelinsä, osasi etäisyydet ja valitsi aina mailansa itse. Kierroksen jälkeen otin asian esille.

”Jos kallistuksia on muuten yhtä paljon, pallo breikka gniinillä aina lännen puolelle ( auringon aiheuttaman ruohon kasvusuunnan johdosta)”, Ben selitti.

Vastaavia opettavaisia tarinoita kirjassa riittää ensmmäisiltä sivuilta viimeiseen riviin asti. Tätä kirjaa lukiessaan golfari valaistuu monella tavalla. Fiksu kykenee siirtämään osan lukemastaan omaan harjoitteluun ja pelaamiseensa. Golfpisteen lukijat saavat Pienen punaisen kirjan erikoisehdoin.

Buddhan eväät

Buddha-kirjat

Buddha-kirjat muodostavat uusimman kirjan ilmestymisen myötä trilogian.

Hyvä olo on nykyajan teema, joka puhuttaa erityisen hyvin myös golfareita. Seppo Palminen on ottanut kolmannessa Buddha-kirjassaan rohkean loikan ravintoterapeuttien maailmaan. Palminen liikkuu sulavakynäisenä ja lukijakuntansa tuntevana kuitenkin taitavasti itsestään esimerkkejä antaen väylällä ja aihepiireissä jotka puhuttavat ja ovat aina ajankohtaisia.

Palminen ottaa jopa pientä etäisyyttä perinteiseen lääketieteeseen. Veren sokeriarvojen pitäminen oikealla tasolla on yksinkertainen resepti, jonka tärkeyden puolesta Buddha värikkääseen tapaansa saarnaa. Kirjaa myydään mm. Akateemisessa ja Suomalaisessa kirjakaupassa hintaan 32,40.

Teemu Tyry

Buddhan Eväät

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje