23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]

Pituuslyöjät mättivät palloa lentokentällä

Kova vastatuuli häiritsi pituuslyöjien ennätystehtailua Vaasassa.

Vaasan lentokenttä avasi asfalttinsa ensimmäisenä suomalaisena lentokenttänä pituuslyöjille. Tarkemmin ottaen kisa käytiin kentän vanhalla, käyttämättömällä varalaskeutumispaikalla, joten aivan lentokoneiden seassa ”bighittereiden” ei tarvinnut seikkailla.

Kilpailusää oli helteinen, mutta kova vastatuuli veti tulostason reilusti odotettua alhaisemmaksi. Parhaat sivallukset nähtiin kisan karsinnassa, jossa Antti Saleva löi päivän pisimmän lyönnin 432 metriä. Naisten sarjassa puolestaan Nora Westerback iski tauluun kunnioitettavat 313 metriä.

Juniorisarjassa AndreasLehtonenkin (305) rikkoi hienosti 300 metrin rajan.

Vaasan ALDT-kisassa oli mukana myös jääkiekkoammattilainen Oskar Osala, joka jäi viimeisenä lyöjänä ulos neljän miehen finaalista. Golfia tasoituksella 5,7 pelaava Osala täräytti hyvätasoisessa karsinnassa palloa 366 metriä, joten raamikas hyökkääjä saattaa tulevaisuudessa olla vielä kova tekijä pituuslyöntikarkeloissa.

Osalan lisäksi Iiro Savingon ja Esko Nurmisen parhaat karsintalyönnit olivat finaalin voittolyöntiä pidemmät.

Neljän pelaajan finaalissa olivat Salevan ohella mukana Janos Uotila, Mikko Pirinen sekä Jarno Alatalo. Vastatuulen yltyessä loppukilpailun lyönnit kuitenkin lyhenivät olennaisesti, sillä Pirisen 350-metrinen kiskaisu riitti kisan voittoon.

Löylykauhadraiverin maailmanennätys lentokenttäolosuhteissa on nyt Janos Uotilan nimissä. Uotila löi palloa Vaasassa varsinaisesti saunakäyttöön kehitetyllä löylykauhalla hurjat 279 metriä. N. 50 cm pituisessa kauhassa on draiverin lapa, joka on avattu päältä.