11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Pettersson täydensi Greensboron menestyksellään ruotsalaisten superviikonlopun

Martin Laird pyyhkäisi Greensboron kisan avauskierroksella kärkeen. © Getty Images

Carl Pettersson palasi PGA Tourilla voittajaksi kahden vuoden tauon jälkeen. &copy Getty Images Voitto oli Petterssonille ensimmäinen kahteen vuoteen PGA Tourilla, jolloin hän oli paras Memorial Tournamentissa. Lopputulos helpon oloisella Sedgefield Country Clubilla oli 259 lyöntiä eli 21 alle par’in. Ruotsalainen ansaitsi saavutuksellaan 918 000 dollaria. Toiseksi sijoittunut Scott McCarron pääsi 11:nnellä hetkellisesti johtoon, sillä Pettersson aloitti takaysin kahdella bogeyllä. Neljän seuraavan reiän aikana ruotsalainen teki kuitenkin kolme birdietä ja käänsi sitä myöden kilpailun lopullisesti edukseen. ”Ajattelin yhdellätoista, etten kai aio päästää taas voittoa karkaamaan käsistäni, ja samalla ryhdistäydyin ratkaisevasti”, Pettersson sanoi lehdistölle. Sedgefieldillä syntyi jatkuvasti kovia kierrostuloksia, kenttä oli kaikkea muuta kuin vaikea ja birdiesadetta katsomaan tullut yleisö sai mitä halusi. Yleisö seurasi ja kannusti tiukasti Petterssonia, joka muutti teini-ikäisenä Greensboroon. Paikallisen lukion jälkeen hän meni opiskelemaan Pohjois-Carolinan yliopistoon ja asuu edelleen osavaltiossa. Sekä Pettersson että kaksi lyöntiä hänelle hävinnyt McCarron pelasivat sunnuntaina 68. Pettersson teki perjantaina Sedgefieldin kenttäennätykseksi 61 lyöntiä. Kahdesti peräkkäin 63 pelannut Rich Beem (-17) sijoittui kolmanneksi. J.J.Henry ja Skotlannin Martin Laird jakoivat neljännen sijan tuloksellaan -16. Ryder Cup asetelmia ajatellen toiveikkaana Pohjois-Carolinaan lähtenyt Paul Casey (-11) ei onnistunut valloittamaan Wyndham Championshipissä kärkisijoituksia, vaan päätyi lopulta jaetulle 26. tilalle. Ruotsalaisille viikonloppu golfin eri ammattilaiskiertueilla oli todellinen suurmenestys. Tästä kertovat yksiselitteistä kieltään voitot miesten Euroopan Tourilla ja Challenge Tourilla, naisten Euroopan Tourilla sekä Petterssonin voitto PGA Tourilla. Lisäksi tuli muutamia sijoituksia kymmenen parhaan joukkoon vanhan mantereen kiertueilla, joista hohdokkaimpana Pelle Edbergin jaettu kakkostila Arlandastadissa. Grattis! Marko Kuivasaari (18.8.2008)

Yleis&#246, kannustamassa Petterssonin voittoon Pohjois-Carolinassa

Viimeisellä reiällä pallonsa bunkkerista reikään lauantaina lyönyt Scott McCarron on Carl Petterssonin lähin uhkaaja. &copy Getty Images Pettersson (-19) pysytteli toisen päivän peräkkäin leaderboardin ykkösenä Greensboron turnauksessa. Perjantaista ennätyskierrosta seurasi lauantain 66, joka turvasi hänelle kahden lyönnin johdon ennen Scott McCarronia, joka 18:lla löi upeasti pallonsa reikään bunkkerista. Eilen 62 pelannut Briny Baird, Garrett Willis, ja Kevin Streelman jakavat kolmannen sijan, kuusi lyöntiä Petterssonin takana. Kaksi kertaa ja viimeksi vuonna 2006 PGA Tourilla voittaneella Petterssonilla on sunnuntaina mainio tilaisuus lisätä voittojensa määrä kolmeen, mikäli hänen pelissään säilyy sama irtonaisuus kuin aiempina päivinä. Greensborossa vuosina 1999-2006 kilpailun voittaja on ollut vähintään jaetulla johtopaikalla ennen finaalikierrosta. Viime vuonna Brandt Snedeker mursi tuon taian, saavuttamalla Jeff Overtonin kolmen lyönnin johdon neljännellä kierroksella. Briny Baird uskoi, että jos Petterssonin johto ei pidä, tulee voittaja pelaamaan helpohkoksi viritetyllä sunnuntaina joka tapauksessa kovan kierrostuloksen. Marko Kuivasaari (17.8.2008)

Pettersson hurjana PGA Tourilla

Carl Pettersson vietti perjantaina Greensborossa birdiejuhlaa. &copy Getty Images Pettersson pelaa ikään kuin kotikilpailuaan, sillä hän kävi lukion Greensborossa ja pelasi myöhemmin myös Pohjois-Carolinan yliopiston joukkueessa. Jo vuosi sitten Pettersson toivoi, että Wyndham Championship siirrettäisiin Sedgefieldiin. ”Kentät PGA Tourilla on viritetty tavallisesti vaikeiksi, mutta täällä saan pelata aggressiivisesti. Se sopii minun pelityyliini”, Pettersson sanoi lehdistölle. 61 on alhaisin kierrostulos tämän kauden PGA Tourin kilpailuissa. Kierroksellaan, johon mahtui kaksi bogeytäkin, Pettersson mätti peräti yksitoista birdietä. Torstain tavoin 64 eilen pelannut Garrett Willis on kolme lyöntiä Petterssonia jäljessä. Edelleen 64 perjantaina pelanneet Scott McCarron (-11) ja Kevin Streelman (-10) ovat kolmantena ja neljäntenä. Wyndham Championshipin cut-rajaksi muodostui -3, johon mm. John Daly (70-67) pitkästä aikaa ylsi. FedEx Cupin pisteissä seitsemäntenä oleva ja yksi kisan ennakkosuosikeista Vijay Singh puolestaan notkahti neljä lyöntiä rajan huonommalle puolelle. Marko Kuivasaari

Yll&#228,tysnimet keulilla Wyndham Championshipiss&#228,

Tuloksellaan 63 skotti Laird ja isäntämaan Heinz sivuavat Sedgefield Country Clubin kenttäennätystä. Ennätys on nyt viidellä pelaajalla, joista edellisen kerran 63 oli pelannut Gary Player, vuonna 1970. Vuoden 1976 jälkeen, ennen eilispäivää, Sedgefieldissä ei oltu pelattu ammattilaiskisaa. Garrett Willis teki kaikilla viidellä viimeisellä reiällä birdiet ja on yhdessä Ruotsin Carl Petterssonin, Scott Sterlingin, ja Etelä-Afrikan Tim Clarkin kanssa lyönnin kärkikaksikkoa jäljessä. Heinzin ryhmää seurasi torstaina melkoinen yleisöjoukko. Ei kuitenkaan Heinzin takia, vaan hänen kanssaan pelanneen paikallisen amatöörin, Drew Weaverin vuoksi. Weaver hävisi Heinzille ensimmäisellä kierroksella kuusi lyöntiä. ”Tajusin heti, että yleisö seuraa Drewin peliä, mutta minun haaveeni on aina ollut pelata suuren yleisön edessä. ”Nobody-rooli” ei minua hirveästi innosta”, Heinz sanoi. Kovilla panoksilla kisaan lähtenyt Paul Casey ei saanut turnaukselleen unelma-alkua, vaan on tuloksellaan 70 (par) vasta sijalla T89. Helpohkolla kentällä kolmen birdien ja kolmen bogeyn kaltaiset kierrokset eivät riitä PGA Tourin tasoisessa kilpailussa minnekään.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje