28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Pallo saa kyytiä löylykauhallakin

Ranskan Eric Houballah kiskaisi kauhallaan palloa 213 metriä, joka riitti MM-hopeaan.

Oletko koskaan ajatellut millaista olisi lyödä golfpalloa löylykauhalla? Jotkut ovat vieneet asian niin pitkälle, että ovat jo muutaman vuoden ajan järjestäneet LöylyDriver MM-kisaa. Tänä vuonna löylydraiverit kajahtelivat Hartolassa.

Aivan tavallisella löylykauhalla LöylyDriver-kisoissa ei kuitenkaan lyödä, vaan kyseessä on 68 cm pitkä maila, jonka lapa on koverrettu päältä auki. Siten LöylyDriverin voi täyttää vedellä, sen toimiessa tavallisessa käyttöfunktiossaan löylykauhana. Mailaa myydään varsinaisesti lahjatuotteena, eikä sitä ole tarkoitettu golfin peluuseen.

Hartolan LöylyDriver MM-kisojen alkukarsinnoista pääsi neljä parasta lyöjää finaaliin, kaikkiaan 34 karsijan joukosta. Alkukilpailun pisimmistä lyönneistä vastasi Janos Uotila, mutta valitettavasti n. 250 metriset lyönnit eivät osuneet sektoriin.

LöylyDriver MM-finaali lyötiin vastatuuleen ja siitä syntyikin todellinen trilleri. Kilpailijat paransivat tuloksiaan toinen toisensa jälkeen ja vasta kisan viimeinen lyönti ratkaisi pelin. Suomen ainoana edustajana finaalissa ollut Jarno Alatalo löi kisan viimeisenä lyöjänä huikeat 222 metriä. Se ratkaisi Alatalolle voiton upealla luonnonolosuhteiden maailmanennätystuloksella.

Kaikki haastajat niin Ruotsista, Englannista kuin Ranskastakin lupasivat palata ensi vuonna tavoittelemaan MM-titteliä. Ainakin Ranskassa ja Ruotsissa lyödään LöylyDriverin maan mestaruudesta vielä tänä vuonna. LöylyDriver MM-mitalistit vuonna 2010: 1. Jarno Alatalo, Suomi, 222 metriä 2. Eric Houballah, Ranska, 213 metriä 3. Pontus Jöhöden, Ruotsi, 203 metriä

LöylyDriver-pituuslyöntikisojen säännöt luonnonolosuhteissa:

1.Kilpailusuoritus pitää tehdä valvonnan alaisena, vähintään kahden todistajan läsnä ollessa

2.Golfpallon pitää täyttää viralliset golfpallon määritelmät

3.Lyönnin pitää täyttää virallisen golflyönnin määritelmät

4.Mailana käytetään virallista LöylyDriveria (oami EY-mallisuoja 08/12/2006 / 000627633-0001)

5.Pituus mitataan lyöntipaikasta siihen kohtaan mihin pallo jää

6.Lyöntipaikan pitää olla yleisesti käytössä oleva driving range tai peliväylä, pallon pitää pysyä väylällä rangella

7.Pallon lyöntialueen ja alastuloalueen korkeusero ei saa ylittää yhtä metriä

8.Takatuulta ei sallita yli 3 m/s enempää

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje