14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Nikki Garrett paras Teneriffalla

Ville Kalliala, hiljainen mies taustalla antoi peliohjeita Minea Blomqvistille British Openissa 2004 © Getty Images

<b>Nikki Garrett saavutti uransa ensimmäisen ykköstilan joka tuotti yli 41.000 euroa</b> &copy Getty Images”>Euroopan Tourin kauden 2006 tulokas, Australian <b>Nikki Garrett</b> osoitti sunnuntaina Tenerife Ladies Openissa miksi häntä pidetään yhtenä golfin suurimmista naispuolisista lupauksista. 23-vuotias Garrett nousi päätöspäivänä ykköseksi ohi pelikaveriensa Sophie Sandolon ja Becky Brewertonin. Garrettin yhteistulos oli neljälle päivälle yksi alle, kakkossijan jakaneet Trish Johnson ja Tanya Elosequi Mayor jäivät lopulta kahden lyönnin päähän. Euroopan Tourin kaksi ensimmäistä kilpailua Australiassa voitti kengurumaan Karrie Webb jonka manttelinperijättäreksikin Garrettia on veikkailtu. Garrett oli kaudella 2005 Australian paras amatööri, hän sai ET:lle kortin karsintojen kautta ja sijoittui viimevuonna neljästi kymmenen joukkoon ansaiten vajaat 100.000 euroa. Finnair Mastersissa Garrett pelasi kaksi ensimmäistä kierrosta <b>Minea Blomqvistin</b> ja <b>Laura Daviesin</b> kanssa. Hän sai pelijuonesta kiiinni tuolloin vasta päätöspäivänä ja pelasi kierroksen parhaan tuloksen nousten 11:ksi.  Garrettia voi kuvailla monipuolisesti osaavaksi pallonlyöjäksi joka osaa kääntää tarvittaessa lyöntejään moneen suuntaan. Voitto ei tullut yllätyksenä vaikka kahdessa talven Australian kisassa Garrettin peli oli syväjäässä. Pieni yllätys sensijaan oli se, että aussi jäi suosiolla ET:lle vielä toiseksi kaudeksi eikä lähtenyt LPGA Tourin karsintoihin. Kuluvan kauden jälkeen hän suunnannee valtameren taakse, ainakin karsimaan. Suomalaisille Teneriffan kisa oli selkeä pettymys. Kisan voittoa puolustanut <b>Riikka Hakkarainen</b> (+14) selvisi niukasti jatkoon ja oli lopulta 46:s, 15 lyöntiä Garrettille jääneenä. <b>Jenni Kuosa</b>(+12) oli parhaana suomalaisena 34:s, <b><a href=Ursula Wikström(+13) 41:s. Ammattilaisena ensimmäinsen ET kisansa pelannut Hanna-Leena Salonen karsiutui.

Sophie Sandolo lauantain t&#228,hti Teneriffalla

Sophie Sandolo osaa poseerauksen lisäksi myös pelata.Sunnnuntaina hän tavoittelee uran ensimmäistä voittoa &copy Getty ImagesItalian Sophie Sandolo nousi seitsemän lyönnin takaa Tenerife Ladies Openin kärkeen ennen viimeistä päivää. Tasatuloksessa hänen kanssaan ovat Australian Nikki Garrett sekä Walesin Becky Brewerton. Seitsemättä kautta ET:lla pelaava 30-vuotias Sandolo on parhaimmillaan ollut yksittäisissä kisoissa kakkonen, voittto antaa vielä odottaa itseään. Sandolo on tullut tunnetuksi eroottissävytteisistä kalentereistaan, pelaajana häntä on kuitenkaan turha väheksyä, vuonna 2005 hän oli rahalistalla 12:s, ollen mm. Minea Blomqvistin edellä. Kolmannelle kierrokselle lähdettäessä Monacossa asuva kaunotar oli seitsemän lyöntiä Ana Belen Sanchezia jäljessä. Ulosmeno kulki parín tahtiin, viimeisillä seitsemällä Sandolo pisti kirivaihteen päälle, teki eaglen ja kaksi birdietä. Yhteistulos 68 oli päivän paras ja ainoa 70 alitus. Kärjessä on edelleen todella tiukkaa, 26 pelaajaa on viiden lyönnin sisällä tuloksissa -1+4. Jenni Kuosan yhteistulos on +5, sijaluku jaettu 27:s. Kovassa tuulessa pelatun kierroksen aikana Kuosa teki vain yhden birdien, kaksi bogeyta ja 17:lla triplan joka pudotti hänet kärkikymmeniköstä. Kuosalla on huippukierroksella sunnuntaina kaikki mahdollisuudet nousta kärkikymmenikköön, kärkikolmikon tai voiton saavuttaminen on sekin mahdollista mutta vaatisi kaikkien aikojen kierrosta. Ensimmäisen kierroksen osalta korjattakoon Kuosan tilastot. LET:n sivuilla oli Kuosalle värikoodein merkitty kuusi birdietä, oikea määrä oli kaksi. Birdiet olivat piukilla muillakin suomalaisilla kolmannen kierrroksen aikana. Ursula Wikströmin saldo näyttää nollaa, viidellä bogeylla tulokseksi tuli 77, sijoitus on 48:s, kymmenen lyöntiä kärjestä. Riikka Hakkarainen pelasi itselleen varsin epätasaisen kierroksen. Kahden birdien lisäksi bogeja oli peräti kuusi, harmina myös yksi tupla. Viimevuotinen voittaja on sunnuntaina ilman mahdollisuuksia 12 lyöntiä kärjestä.

Kuosa, Wikstr&#246,m ja Hakkarainen jatkoon Teneriffalla

<a href=Ursula Wikström pelasi perjantaina tuloksen 72 ja selvisi jatkoon.Kuva Ville Kalliala">Kauden kolmas, ensimmäinen Euroopassa pelattava Naisten Eurooppa Tourin osakilpailu jatkui Teneriffalla tuulisissa olosuhteissa. Kilpailun kärjessä jatkaa Ana Belen Sanchez (140/-4) Espanjasta, kakkoseksi nousi Englannin Trish Johnson. Johnson käytti Tenerife Ladies Openin toiseen kierrokseen 70 (-2) lyöntiä yhteistuloksellaan 141 (-3). Kahdelle viimeiselle kierrokselle itsensä selvittävät Jenni Kuosa, Ursula Wikström sekä Riikka Hakkarainen. Kilpailun puolivälissä Kuosa löytyy tuloksellaan 145 (+1) sijalta 20;, Ursula Wikström tuloksellaan 148 (+4) sijalta 46:s ja Riikka Hakkarainen tuloksellaan 149 (+5) sijalta 55:s. Ensimmäistä Euroopan Tourin osakilpailua ammattilaisena pelaavan Hanna-Leena Salosen kohtaloksi koitui karsiutuminen tuloksin 78-77. -Tänään oli ajoittain kova tuuli, joka vaikutti jopa 2-3 mailaa lyönteihin. Pitää putata birdiepaikoista sisään viikonloppuna, niin hyvä tulee, suunnitteli Kuosa kierroksen jälkeen. Kilpailun voittoa puolustava Riikka Hakkarainen lähti toiseen kilpailun päivään jaetulta 41 sijalta ja menetti asemiaan pelattuaan tuloksen 76 (+4). –Tänään oli ihan hyvä fiilis pelata, vaikka tulos olikin avauskierrosta huonompi. Muutama väärä mailavalinta kovassa tuulessa kostautui ja korttiin kirjattiin tämän johdosta bogeyt, Hakkarainen harmitteli. Ursula Wikström paransi tulostaan. Ursula Wikström sai perjantaina avauslyönteihinsä lisää kaipaamaansa tarkkuutta ja kiersi Golf de Surin kentän par tulokseen 72. – Peli oli jo paljon parempaa kuin eilen ja avaukset pysyivät paremmin väylillä, Wikströmillä oli eväät vieläkin parempaakin tulokseen, sillä hän osui lähestymislyönneillään 14 kertaa 18:sta viheriöille oikealla lyöntimäärällä. – Putteihin pitää vielä saada lisää tahtoa, niin kyllä se sijoituskin siitä paranee, jatkoi kierroksellaan 32 kertaa putannut Wikström.

Jenni Kuosa 28:na Teneriffalla

Jenni Kuosa on avauspäivän jälkeen paras suomalainen &copy Getty ImagesGolf de Surin kentällä pelattavaa Naisten Eurooppa Tourin osakilpailua, Tenerife Ladies Open johtaa avauspäivän jälkeen Espanjan Ana B Sanchez. Malagasta kotoisin oleva Sanchez käytti avauskierrokseensa 67 lyöntiä, mikä alitta kentän pari viidellä lyönnillä. Toista sijaa, lyönnin espanjattaren takana, jakavat Italian Fredrica Piovano sekä Ruotsein Cecilia Ekelundh. Suomalaisia tässä kiertueen ensimmäisessä Euroopassa pelattavassa osakilpailussa on mukana kaikkiaan neljä. Parhaiten heistä avauskierroksella onnistui Jenni Kuosa, joka jakaa par-tuloksellaan 72, sijaa 28. Riikka Hakkarainen tulos 73 (+1) oikeuttaa hänet sijalle 41 ja Ursula Wikström löytyy puolestaan sijalta 74 tuloksellaan 76 (+4). Ensimmäistä Euroopan Tour osakilpailuaan pelaava Hanna-Leena Salonen jatkaa kilpailun toiseen päivään sijalta 100 tuloksellaan 78 (+6). Jenni Kuosa teki kierroksellaan kärjen tahtiin birdejä, peräti kuusi, mutta neljä bogeyta ja tupla pudottivat hänet muutaman lyönnin päähän. Kilpailun voittoa puolustava Riikka Hakkarainen aloitti tämänvuotisen Tenerife Ladies Openin vaisusti. Hakkarainen oli seitsemän pelatun väylän jälkeen jo tilanteessa + 5, mutta hyvä loppukirin nosti hänet lopulta tilanteeseen +1. – Kierroksen alku oli tänään aikamoista haparointia, enkä ollut alussa mukana ollenkaan. Vasta väylän kahdeksan jälkeen sain pelin juonesta kiinni ja homma alkoi sujua paremmin.Huomenna on uusi päivä. Jätetään bogit ja tuplat tekemättä, niin kyllä se siitä vielä iloksi muuttuu, päätti Hakkarainen. Ursula Wikström oli tyytymätön avauksiinsa. – Pelasin tänään draiveilla itseni turhan hankaliin paikkoihin. Muuten peli tuntuu pitemmästä tauosta huolimatta ihan mukavalta, analysoi Wikström avauspäivän esitystään. Vauvalomalta tositoimiin palanneen Wikströmin avauspäivän tuloskorttiin mahtui seitsemän parin ja neljän birdien (-1) lisäksi peräti kuusi bogia (+1) sekä väylälle viisi lipsahtanut tuplabogey (+2). Hanna-Leena Salosella tulos 78 oli luonnollisesti pettymys. -Tänään oli vaikeaa, aamulla oli kuitenkin hyvä fiilis, en tiedä oliko sitten pelissä debyytti jännitystä liikaa, vai mitä. Koko päivä oli avauksissa epävarma olo ja se näkyi kyllä lyönneissä. Eikä se puttaaminenkaan ollut kovin mainiota. Ehkä viisi-kuusi hyvää birkku paikkaa, vain yksi sisään. Se siitä. Illalla vielä treenaamaan joitain asioita ja hakemaan ne hyvät asiat tästä päivästä. Huomenna ei auta kuin parantaa roimasti, jotta päästäisiin CUTista, kommentoi Hanna-Leena Salonen.

Riikka Hakkarainen puolustaa voittoa Teneriffalla

Riikka Hakkaraisella on viimevuodelta mukavia muistoja Teneriffalta<212Naisten Euroopan Tourilla pelattiin helmikuussa kaksi kisaa Australiassa, molempien tuloslistan kärkeä emännöi Karrie Webb. Hän ei ole nyt mukana Teneriffalla käynnistyvässä kisassa joka pelataan Golf Del Surin kentällä. Ehdotonta ykkössuosikkia on vaikeaa nimetä 126:n pelaajan joukosta, vuonna 2002 samalla kentällä ykköseksi yltänyt Paula Marti, kolmasti viimevuonna voittanut Gwladys Nocera, Trish Johnson ja rahalistan ykkönen 2006 Iben Tinning ovat aiemmilta saavutuksiltaan kovimmat. Riikka Hakkarainen voitti viimevuonna ja sai loistavan alun kaudelleen. Hakkarainen on harjoitellut alkuvuodesta kahteen otteeseen Floridassa josta hän lensi suoraan Kanarian Saarille. Kymmenettä kauttaan ET:lla pelaavalla Hakkaraisella on selkeä tavoite, kaksi voittoa ja neljä muuta sijoitusta kymmenen joukkoon. Toteutuessaan nämä nostaisivat Riikan hyvin lähelle paikkaa Solheim Cup joukkueeseen. -Olisii upeaa päästä mukaan joukkueeseen. Kyse on vain ensisijaisesti siitä että onnistuisin vielä hiukan paremmin kuin edellisvuonna, pidän tavoitetta täysin mahdollisena, Hakkarainen mietti Teneriffalle saavuttuaan. USA:ssa on kuntoaan hakenut myös alkuvuodesta synnyttänyt Ursula Wikström jonka äitiysloma ET:lta jäi kahden kisan mittaiseksi. Hän oli maha pystyssä mukana vielä kauden päätöskisassa Dubaissa, esikoispoika Erni syntyi hieman ennen Australian kisoja. Erni on mukana myös Teneriffalla jossa häntä hoitaa Ursula Wikströmin äiti. Kilpailun suosikeista viimevuonna synnyttivät Paula Marti ja Iben Tinning ja ainakin ensiksimainitulla on myös poikansa mukanaan. Jenni Kuosa on valmistautunut alkavaan kilpailujen sarjaan leireillen sekä Portugalissa että Uudessa-Seelannissa. Kuosa on väläytellyt yksittäisiä hyviä kierroksia ammattilaisuransa aikana ET:lla, läpimurto on vielä antanut odottaa itseään. Espoon Golfseuraa edustava Kuosa sai hyvän startin kaudelleen World Cupissa jossa hän yhdessä Hakkaraisen kanssa pääsi haistelemaan isojen kisojen tunnelmaa, lopullinen sijoitus oli kymmenes. Hanna-Leena Salonen pelaa ensimmäisen Euroopan Tourin kisansa ammattilaisena. Etelä-Afrikan Tourilla hän pelasi varsinkin ensimmäisissä kisoissa hienosti, nyt vastus on kaksi astetta kovempaa. Salonen on valmistautunut tulokaskauteensa huolella ja vähimmäistavoitteena on kortin uusiminen seuraavalle kaudelle. Jenni Kuosallla, <a href=Ursula Wikströmilla ja Hanna-Leena Salosella käynnistyy kilpailujen sarja torstaina">Naisten Euroopan Tourilla pelataan kahdeksan viikkoa putkeen ilman taukoa. Kesä-ja heinäkuussa on pari viikonloppua tyhjää, kausi jatkuu tiiviinä lokakuun alkuun. Dubaissa pelataan vielä joulukuun puolivälissä, parhaat 12 euroopplaista pääsevät luonnnollisesti mukaan syyskuiseen Solheim Cupiin. Arviolta puolet tämän joukkueen jäsenistä tulee LPGA Tourin pelaajista, ET:n neljälle parhaalle on luvassa suora paikka. Kilpailuista suurimmat ovat perinteisesti Evian Masters sekä British Open joihin suomalaisista on osallistumisoikeus suoraan vain Hakkaraisella. Pohjoismaiset kisat pelataan loppukesästä, Finnair Mastersiin elokuun lopulla on tulossa mukaan myös Minea Blomqvist. Kaisa Ruuttila jäi karsinnoissa lyönnin päähän varsinaisesta kortista. Etelä-Afrikassa jo voittanut Ruuttila päässee ensimmäisen kerran ET:lle Pohjois-Irlannin kisassa kesäkuun alussa.

Ville Kalliala Hanna-Leena Salosen caddien&#228,

Naismaajoukkueiden pitkäaikainen valmentaja Ville Kalliala on myös paikalla Teneriffalla, hän toimii Hanna-Leena Salosen caddienä. Kallialalla on peli-ja valmennusuran lisäksi pitkäaikaista kokemusta myös mailapoikana toimimisesta, ensimmäisen kerran hän auttoi huippuja Talissa vuoden 1972 PM-kisoissa. Suurin sulka caddieuralta on Minea Blomqvistin kanssa tehty tulos 62, Majorien ennätys Sunningdalessa vuoden 2004 British Openissa. – Tämä on varsin mäkinen kenttä , joutuu lyömään sijoituslyöntejä useammassa paikassa.Tuulee usein ja kovaa,ei harjoituspäivinä, mutta hyvin todennäköisesti kisassa kuitenkin, Kalliala luonnnehtii turisteillekin tuttua Golf Del Surin kenttää. Mitä menestykseen vaaditaan? -Menestyksen kannalta ratkaisevaa on, kuten yleensäkin lähipeli.Griinit ovat kohtuullisenkumpuraisia ja ruoho vie jonkunverran palloa suuntaansa. Griinien lukeminen eiole kovin helppoa. Mitä arvelet tulostasosta? Veikkaan ettei paljon alle parin mennä. Kova tuuli voi nostaa häntäpään tulokset korkeiksi. miten suomalaisten valmistautuminen on mennyt? Valmistautuminen on mennyt hyvin. Eilen Hansku, Jenni ja Ursula pelasivat yhdessä. Rikka pelasi myöhemmin toisessa ryhmässä. Riikka on harjoitellut Floridassa, josta saapui Suomen kautta tänne. Oli jo toipumassa aikaerosta. Miten uskot yhteistyö caddie Kallialan ja Hanna-Leena Salosen välillä toimivan kilpailussa? -Tunnemme toisemme varsin hyvin jo amatööriajoilta ja valmennuksen lisäksi olemme pelanneet paljon yhdessä, viimeksi kisaa edeltävällä viikolla kolme kertaa Suomessa.Uskon että Hansku voi saada hyvän alun ET uralleen, ei sille mitään esteitä pitäisi olla, Ville Kalliala ennakoi. Suomalaisten Starttiajat Teneriffan avoimissa torstaina: 10.25 Jenni Kuosa 11.45 Hanna-Leena Salonen Elisabeth Esterl-Emma Cabrera 15.35 Riikka Hakkarainen- Paula Marti- Becky Brewerton 16.05 Ursula Wikström- Virginia Laqoutte-Clement- Federica Piovano

Naisten Euroopan Tour

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje