11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Näppis Leinosen maratonurakka: 200 reikää Talissa vuorokauden aikana

Teemu Tyry ja Näppis Leinonen suunnittelevat pelaavansa 200 reikää vuorokauden aikana Talissa juhannusaattona.

Näppis Leinonen on itseoppinut golfari ja metsuri, jonka kotikenttä on Paltamossa. Mies on hurahtanut lajiin niin täydellisesti, että pelaa käytännössä joka päivä. Talvella palloa isketään hänen itsensä tekemällä talvikentällä.

Leinonen pelasi vuonna 2008 parissa kuukaudessa Suomen kaikki kentät, myös yksityiset ja par-kolmoset. Melkoinen urakka, sillä kierrosten jälkeen piti vaihtaa myös paikkakuntaa eli ajokilometrejäkin pyörähti mittariin kunnioitettava määrä.

Nyt hän tuli Teemu Tyryn pyynnöstä Helsinkiin keskiyön juhlaa viettämään, mutta ei perinteiseen suomalaiseen tapaan. Näppis ja Teemu aikovat pelata HGK:n Talissa 200 reikää vajaassa vuorokaudessa eli 18 reikää parissa tunnissa ja vielä pari reikää päälle, että päästään tasalukuun. Jotta parivaljakko pysyy aikataulussa, pitää pallon pysyä väylällä. Tavoitteena ei ole ainoastaan suoriutua urakasta, samalla tehdään myös tulosta.

Näppis tuli Paltamosta Helsinkiin jo keskiviikkona ja kävi heittämässä harjoituskierroksen Talissa. Ja torstaina alkuverryttelykentäksi valikoitui Keimola.

”Lähdemme liikkeelle perjantaina aamulla klo 02.45, silloin on jo riittävän valoisaa. Ja kenttää kierretään tietysti kävellen. Jos bägi alkaa matkan varrella painaa, voidaan urakkaa vähän helpottaa jättämällä ylimääräiset mailat pois”, kertoo Tyry valmistautumisesta.

Näppis on pelannut aikaisemminkin käsittämättömiä maratoneja: yksi kovimmista on 46 tunnin yhtämittainen pelaaminen kotikentällään. Kierroksia kertyi tuolloin 14. Myös Teemu on pelannut yhdessä kenttäsuunnittelija Lassi-Pekka Tilanderin kanssa täyden vuorokauden.

Peliä voi seurata livenä

Leinosen ja Tyryn varsinainen tavoite ei ole rikkoa mitään ennätyksiä eivätkä he edes tiedä, noteerataanko tällaisia yrityksiä. Molemmat ovat niin vannoutuneita golfareita, että haluavat kokeilla rajojaan erilaisilla tempauksilla.

”Ei tässä terveyden kustannuksella lähdetä matkaan. Mehiläisen asiantunteva lääkäri on todennut meidät molemmat fyysisesti terveiksi, henkistä puolta hän ei kommentoinut”, toteaa Tyry.

Parivaljakon etenemistä voi seurata livenä GameBookista reikä reiältä.

”Molemmilla on GameBook –tili, jonne tulokset kirjautuvat livenä. Helpoiten peliä voi seurata ja kommentoida, kun pyytää Näppiksen ja Teemun GameBook –kaveriksi. Miehet löytyvät GameBookista nimihaulla Näppis Leinonen ja Teemu Tyry. Me pidämme huolen, että kaveripyynnöt hyväksytään sitä mukaan kun niitä tulee”, lupaa GameBookin Kalle Väinölä.

Eli jos et ole vielä ladannut itsellesi GameBookin applikaatiota, viimeistään nyt kannattaa lähteä mukaan. Se on kaikille ilmainen, kiitos yhteistyökumppani Audin.

Jos urakka on kova pelaajille, niin koville joutuvat myös laitteet: niitä on neljä kappaletta. Kaksi on koko ajan käytössä ja kaksi latauksessa.

”Me menemme Näppiksen kanssa ”lataamoon” vasta urakan jälkeen”, virnuilee Tyry.

Myös Golfpisteen Facebook-sivustolla seurataan Leinosen ja Tyryn urakointia päivitysten, kuvien ja videoiden avulla. Lisäksi golfpiste.com-sivuilla on Live Scoring, jonne tulokset päivittyvät. Torstai-iltana kello 23.59 päättyy myös veikkaus siitä, mikä on yhteenlaskettuna Näppiksen pariin tai sen alle pelattujen reikien määrä. Palkintona oikein veikanneiden kesken arvotaan Eccon vapaavalintaiset golfkengät. Kakkonen ja kolmonen saavat tusinan Srixon Z-Star palloja. Veikkaukseen voit osallistua tästä.

Aikataulu ja taustaa

Näppis Leinonen ja Teemu Tyry starttaavat ensimmäisen kierroksensa perjantaina aamuyöllä klo 02.45. Tässä on alustava aikataulu pelikierroksille. Talin kentän pituus on noin 5500 metriä.

1. Klo 2.45 2. Klo 4.45 3. Klo 6.30 4. Klo 8.20 5. Klo 10.10 6. Klo 12.00 7. Klo 13.50 8. Klo 15.50 9. Klo 17.50 10.Klo 19.50 11.Klo 21.40

Kaksi viimeistä reikää pelataan 23.30 alkaen ja maalissa 23.45. -Näppis on pelannut parhaimmillaan 46 tuntia putkeen, 14 kierrosta ja 252 väylää. -Näppis on pelannut kolme kertaa 200 väylää. Näissä urakan kesto oli kuitenkin yli 35 tuntia. -Teemu on pelannut Talissa 180 reikää (1990, 801 lyöntiä). Pelikaverina oli Lassi-Pekka Tilander (792). -Teemu on pelannut Hartolassa 182 reikää Kari Kivilompolon parina (1994). Yksi reikä jäi tuolloin kesken,

Tärkeät osoitteet: https://golfpiste.com/www.facebook.com/golfpistehttp://www.golfgamebook.com/

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)