21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Morgan Pressel Nabisco Championshipin sankari

Joko on Lorena Ochoan aika voittaa Major-kilpailu? © Getty Images

Morgan Pressel pelasi viikonloppuna ilman bogeja ja voitti kauden ensimmäisen Majorin  &copy Getty ImagesVasta 18 vuoden ,kymmenen kuukauden ja yhdeksän päivän ikäinen Morgan Pressel nousi kauden ensimmäisen Majorin voittajaksi Rancho Miragen Dinah Shore Tournament Coursella. Kovat viheriöt ja karheikko tekivät scooraamisen vaikeaksi, Presselin voittotulokseksi muodostui kolme alle. Hän lähti päätöspäivään neljä lyöntiä kärjen takaa, selvisi ilman bogeja ja voitti lopulta lyönnillä Suzann Pettersenin, Brittany Lincicomen ja Catriona Matthewn. Pressel on yksi lukuisista USA:n lapsitähdistä, hän pelasi US Openissa jo 12 vuoden iässä. Toissakesänä hän oli US Openin kakkonen, nyt tuli kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana Major-voitto. -Uskomatonta, en voi ymmärtää tapahtunutta. Pelasin avauspäivän vaisusti mutta päätin ettei saa antaa periksi, Pressel mietti ratkaisun synnyttyä. Uskomatonta tarinassa oli kisaa johtaneiden Se Ri Pakin ja Suzann Pettersenin mureneminen. Pak johti sunnuntaina alkureiíllä, mutta teki viimeisillä 11:lla reiällä seitsemän bogeyta, Pressel selvisi koko viikonlopun, 36 reikää vain yhdellä tuplalla ilman bogeja. Suzann Pettersenilla oli kolmen lyönnin johto vain neljä reikää ennen loppua.Todellinen surullisen hahmon ritari oli kuitenkin kolmella 14:n jälkeen johtanut Suzann Pettersen. Hän löi kaksi huonoa avausta joiden saattamina teki bogeyn ja tuplan. 17:n bogey syntyi varovaisen rauta-avauksen tuottamana, viimeisellä par jätti hänet lyönnin päähän birdien samalla reiällä jo tuntia aiemmin tehneestä Presselistä. Neljä yli kolmella perättäiselllä toi kyyneleet Pettersenin silmiin. Norjalainen voitti uransa toisen ammattilaiskilpailun ( Ranskan avoimet ) keväällä 2001. Senjälkeen hänellä on kasapäiin top-ten sijoituksia, ei kuitenkaan voittoja kuuteen vuoteen. Vaikka norjalainen on taas maailmanlistalla kisan jälkeen 25:n joukossa otti tappio koville. -Edellisviikolla voitin kakkostilan, nyt hävisin katkerasti tämän kisan itselleni hän ynnäsi sunnuntain tapahtumat. Nabiscon tappio oli varmasti uran synkin, hän oli kakkonen siis myös edellisviikolla Phoenixissa. Maailmanlistan kärkinimet murenivat yksi kerrallaan. Annika Sörenstam (75 lyöntiä) jo ensimmäisellä kierroksella, Karrie Webb (77) toisella, Lorena Ochoa (77) kolmannella ja Paula Creamer (77) Se Ri Pakin (77) tavoin viimeisellä. Pressel nousee maailmanlistalla kymmenen joukkoon. Ykköstila tuotti 300.000 dollaria ja suurella todennäköisyydellä myös paikan Solheim Cupiin syksyllä.

Suzann Pettersen ja Paula Creamer nousivat uhkaamaan Lorena Ochoaa

Suzann Pettersen on juhlinut useasti Solheim Cupissa, Onko viikonloppuna ensimmäiisen Major-voiton aika? &copy Getty ImagesNabisco Championshipin toisen päivän parhaan tuloksen teki vasta 20-vuotias, kolmatta kauttaa LPGA Tourilla pelaava Paula Creamer ( 67). Hän nousi tasatulokseen neljä alle yhdessä Lorena Ochoan kanssa. Creamer ja Ochoa ovat molemmat voittaneet kuluvalla kaudella jo yhden kisan. Pohjoismaalaisittain menestys on viikonloppuna yhden kortin varassa, Norjan Suzann Pettersen on lyönnin päässä kolmantena. Viikon päästä 26 vuotta täyttävä oslolainen oli edellisviikolla kakkonen Phoenixissa ja hän janoaa varmasti uransa ensimmäistä ykköstilaa LPGA Tourilla. Loukkaantumisista kärsinyt Pettersen voitti viidesti peräkkäin maansa amatöörimestaruuden, ensimmäisen näistä jo 16-vuotiaana. Amatööriura päättyi Berliinin MM-kisoihin joissa hän oli paras. Ammattilaiseksi siirryttyään Pettersen on terveenä ollessaan pelannut hyviä yksittäisiä kisoja molemmin puolin valtamerta, mutta on onnistunut voittamaan vain kerran Euroopassa. -Mission Hillsin kentällä par on lähes kaikilla reiíllä hyvä tulos. Olen tyytyväinen lyöntiini ja toivon saavani viikonloppuna mahdollisuuden taistella voitosta. Malttia se ensisijaisesti vaatii, vähiten virheitä ratkaisuhetkillä tekevä voittaa, Pettersen tietää. Kärkikymmenikössä ovat myös uransa 24:tta voittoa, ensimmäistä Nabiscon mestaruutta mielivä Se Ri Pak (-2) sekä USA:n nuoreen sukupolveen kuuluva Brittany Lincicome. Viimevuotinen ykkönen Karrie Webb (+3) on kovan tehtävän edessä, Julie Inkster (+6) sekä Annika Sörenstam (+7) ovat viikonlopun kierroksilla sivurooleissa. Annika Sörenstamin unelma neljästä Major-voitosta murskaantui jo toisena päivänä. Hän pääsi jatkoon, mutta sijaluku 51:s 11 lyöntiä kärkiparille jääneenä ei anna minkäänlaisille voittospekulaatioille sijaa. Sörenstamin vireen katoaminen viimeisen vuoden aikana on hämmästyttävää. Hän voitti vuosina 2004-2005 18 kertaa. Kun mukaan lasketaan vielä kauden 2006 avauskisa, yhteensä 19 voittoa 39:ssa kisassa. Seuraavat 22 kisaa ovat tuottaneet ”vain” kaksi voittokannua. Mikäli Lorena Ochoa voittaa, nousee hän varsin ansaitusti ruotsalaisen edelle World Rankingilla.

Lorena Ochoalla vahva avaus Nabisco Championshipissa

Uran ensimmäinen Major-voitto on Ochoan mielessä. Se nostaisi hänet maailmanlistan ykköseksi &copy Getty ImagesVain yhdeksän pelaajaa 101:sta alitti parín Major-kisan avauspäivänä. Korean Shi Hyun Ahn (-4) on kärjessä, suosikki Lorena Ochoa (-3) vain lyönnin päässä. Ochoa oli tyytyväinen ulosmenoonsa jonka pelasi neljä alle, sisääntulossa bogeja tuli korttiin kaksi, viimeisen reiän birdie nosti meksikolaisen kakkoseksi tuloslistalla tuloksella 69. Viimevuonna hän pelasi avauspäivänä 62, kymmenen alle sivuten Minea Blomqvistin Major-ennätystä. -Kenttä on nyt pidempi ja viheriöt kovia. Yhdessä tuulen kanssa tämä teki olosuhteet vaikeiksi, Ochoa kuvaili. Karrie Webb ( -2) on myös kärkikymmenikössä, pirteästi pelasi myös Norjan Suzann Pettersen (even) joka oli edellisviikolla kakkonen Phoenixissa. Annika Sörenstam (+3)puolestaan tuskali lähestymistensä kanssa ja nousun kohden kärkeä pitäisi käynnistyä perjantaina vauhdikkaasti jotta uran 11:s voitto Majorissa mahdollistuisi.Avauspäiviän jälkeen hän on 44:s. Sörenstam osui mainiosti väyliin (11/14), lähestystymisten vaisuutta kuvaa griiniosumien määrä (10), puttejakin kertyi 32. Erot kärjen ja keskiryhmän välillä ovat kuitenkin vielä pieniä ja odotettavissa on suurella todennäköisyydellä varsin tasainen kisa. Erittäin paljon lisää mielenkiintoa Lorena Ochoan ja Annika Sörenstamin otteiden seuraamiseen tuo se, että Ochoa syrjäyttäisi mahdollisella voitollaan ruotsalaisen World Rankingin ykköspelaajattaren paikalta.

Lorena Ochoan vuoro voittaa Major?

Lorena Ochoa hallitsi viimevuonna LPGA Touria, voitti kuudesti, mutta jäi muutamaan otteeseen katkerasti kakkoseksi. Harmittavin tappio tuli Nabisco Championshipissa jossa Karrie Webb löi viimeisellä reiällä sisään 106 metrin päästä ja kukisti meksikolaisen uusinnnassa. -Se oli minulle luonnnollisesti kova paikka, mutta opin varmasti tapahtuneesta. Toisten pelaajien suorituksiin ei voi vaikuttaa, nyt olen taas kypsempi menestymään isoissa kisoissa, järkeili Ochoa keskiviikon lehdistötilaisuudessa. Ochoa voitti edellisviikolla Phoenixisssa vaikka Norjan Suzann Pettersen ahdisti häntä viimeiseen asti. -Jos voitan ensimmäisen Majorini juhlat Meksikossa ovat varmasti melkoiset, ihmiset kokoontuvat teille ja toreille kuten jalkapallo-ottelujen voittojen jälkeen, Ochoa arveli kun häneltä asiaa erikseen kysyttiin. Kaliforniassa Rancho Miragen alueella Mission Hillsin kentällä pelatttavan kisan suosikit ovat jo totutusti Ochoan lisäksi kokeneet Annika Sörenstam sekä Karrie Webb jotka ovat voittaneet kisan yhteensä viidesti. Sörenstamilla on voittotili alkaneelta kaudelta vielä avaamatta, mutta maailmanlistan ykkönen uskoo olevansa paremmassa kunnossa kuin edellisvuonna. -Viimevuonna en löytänyt svingiäni kuin lyhyiksi ajoiksi. Tein paljon töitä mutta perusluottamus lyöntiin puuttui. Nyt svingaan paremmin, olen saanut pituutta takaisin lyönteihin, samoin kontrollia. Majorit ovat ne kisat joihin tähtään, täältä minulla on paljon hyviä muistoja, kolmasti Nabiscon voittanut Sörenstam valaa uskoa mahdollisuuksiinsa. Sörenstam pelaa kaudella vain 15-16 kisaa LPGA Tourilla, tämän lisäksi ainakin oman nimikkokisansa Barsebäckissa sekä Solheim Cupin. -Avaan nimeäni kantavan Golf Academyn Floridaan 16:s huhtikuuta. Olen erittäin innoissani siitä, monivuotinen haave toteutuu. Karrie Webb on kisan kolmossuosikki, viimevuotinen Nabiscon voitto siivitti hänet loistavaan kauteen , rahalistalla Webb oli toinen ennen Sörenstamia jonka viiden perättäisen voiton sarjan hän kylmästi katkaisi Japanin osakilpailussa. Michelle Wie potee vielä rannettaan eikä pääse mukaan kisaan jossa on yhteensä 101 pelaajaa.Palkintopotti on yhteensä kaksi miljoonaa taalaa, voittajan osuus 300.000. Viimevuonna kaikki Major-voitot menivät kokeneille pelaajattarille ( Webb, Sörenstam, Se Ri Pak, Sherri Steinhauer). Annika Sörenstamilla on yhteensä kymmenen Major-voittoa, Karrie Webbilla seitsemän.

LPGA, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje