18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Minea Blomqvist etsii uutta mailapoikaa

Annika Sörenstam emännöi Etelä-Carolinan kisaa ja haluaa varmasti näyttää kaapinpaikan nuoremmilleen © Getty Images

Andyn (vas) ja Minea Blomqvistin yhteistyö tuli päätökseensä New Yorkin karsiutumisen jälkeen.Minea Blomqvist on antanut lopputilin hänen kanssaan koko LPGA Tourin puolitoistavuotisen uran kiertäneelle Andylle. Pia Nilssonin ja Lynn Marriottin golfkoulussa yleismies jantusena työskennellyt Andy ilmaisi mielenkiintonsa mailapoikana toimimiseen ja yhteistyö alkoi heti Blomqvistin käynnistettyä pelinsä USA:ssa. Yhteistyön loppuminen ei tule kovin suurena ylllätyksenä. Potkut olivat lähellä jo viimevuotisessa LPGA Championshipissa jossa Minea löi muutamaa reikää ennen loppua par-kolmosella pitkäksi ja teki tiukassa paikassa tuplan. Tuolloin Blomqvist oli sitä mieltä että Andy antoi väärän mitan ja luki tuulet heikosti. -Saat potkut, tokaisi Minea liikuttuneessa mielentilassa, mutta pyörsi päätöksensä jo seuraavana päivänä. Loppukaudesta hän koetti yhtä maineikasta caddieta yhden kisan ajan, mutta totesi tämän toimineen lähes svingivalmentajana heti ensimmäisellä kierroksella, Andy pääsi silloinkin takaisin. Nykyinen vaihtoyritys on laskutavasta riippuen siis toinen tai kolmas. Etelä-Carolinan kisassa ( 76-77, MC) Minea lainasi tilapäisesti Euroopan Solheim Cup –joukkueen kapteenin ruotsalaisen Helen Alfredssonin mailojen kantajaa, Alfredsson on itse loukkaanuneena. Blomqvistit hakee parhaillaan itselleen uutta apuria. Yksi mahdollinen mailapoikaehdokas saapui viikonlopuksi kisapaikalle haastateltavaksi, mutta lopullisia päätöksiä Blomqvist ei vielä ole asian suhteen tehnyt. Minean suurimmat saavutukset ovat tullee suomalaisavuin . Unkarin voittokisassa mailoja kantoi Roope Kakon veli Karri Kakko, British Openissa Blomqvistin oltua kahdeksas ja tehtyä Majorien ennätykseksi 62 puttilinjoja luki silloinen valmentaja Ville Kalliala. Blomqvist aloitti kautensa mallikkaasti Australiassa kahdella Euroopan kiertueeseen kuuluvalla kisalla. Australian avoimen mestaruusturnauksen kolmas tila helmikuun alussa pitää hänet yhä Euroopan rahalistan parhaana suomalaisena. Blomqvistin hankkimat 23.403 euroa oikeuttavat 21. sijaan. Riikka Hakkarainen on samalla listalla 34. tilalla 15.169 eurolla ja Ursula Wikström 44. sijalla 13.043 eurolla. LPGA Tourilla paras sijoitus on vaatimattomasti 43:s. World Rankingilla Blomqvist on ennen viikonloppua 158:s. Kun listaa alettiin julkaista alkuvuodesta 2006 oli Minea 109:s. Kauden suurimpiin kisoihin kuuluvanGinn Tribute hosted by Annika kilpailun voitti Nicole Castralejoka kukisti uusinnassa maailmanlistan ykkösen Lorena Ochoan. Annika Sörenstam oli tauon jälkeen kesäterässä, sijaluku oli vaatimattomasti 36:s, eroa kärkipariin 14 lyöntiä.

Lorena Ochoa omilla luvuillaan, Minea Blomqvist karsiutui LPGA Tourilla

<a href=Michelle Wien pelit päättyivät Ginn Tribute kilpailussa 17 reiän jälkeen &copy Getty Images">Lorena Ochoa (-9) johtaa selkeällä kolmen lyönnnin erolla ennen Angela Parkia ja neljällä Paula Creameria Etelä-Carolinassa. Ennakkosuosikeista Karrie Webb (-3) ja Annika Sörenstam (-1) tarvitsevat täydellisen onnistumisen tavoittaakseen karkulaisen. Michelle Wie keskeytti jo avauskierroksen 17:lla reiällä oltuaan 14 yli parín. Minea Blomqvist pelasi tulokset 76-77, cut-rajaan jäi matkaa viisi lyöntiä. Kilpailu oli Minean kauden kymmenes LPGA Tourilla, jatkoonpääsyjä on neljä. Toista kauttaan päätouria pelaava Blomqvist on väläyttänyt pari hyvää kierrostulosta, mutta kokonaisuutena otteet ovat olleet tuloksellisesti heikkoja paljon luvanneiden Australian kisojen jälkeen. Paras sijaluku on edelleen 43:s. Ennen lyhyttä kotimaan visiittiään Blomqvist pelaa vielä LPGA Championshipin jossa hän edellisvuonna oli muutamaa reikää ennen loppua vain kolme lyöntiä kärjestä.

Michelle Wien peli sekaisin ja ranne kipe&#228,n&#228,

<a href=Michelle Wien pelit päättyivät Ginn Tribute kilpailussa 17 reiän jälkeen &copy Getty Images">Michelle Wie nousi pääosaan LPGA Tourin Ginn Tribute kilpailussa vaikka hän oli ennen viimeistä viimeinen tuloksellaan 14 yli parín. Wie keskeytti rannevammaansa vedoten. Tilanteen teki mielenkiintoiseksi se, että mikäli 17-vuotias teinitähti olisi tehnyt viimeisellä tuplabogeyn tai suuremman, hänet olisi Tourin sääntöjen mukaan siirretty syrjään koko loppukaudeksi 2007 koska Wie ei vielä ikänsä puolesta ole Tourin jäsen! Tourin sääntö sanoo yksiselitteisesti että pelaaja joka ei ole jäsen ja pelaa kieroksensa tulokseen 88 tai enemmän ei saa enää osallistua saman kauden kisoihin. Todellinen thrilleri, lankulla kävely jäi nyt näkemättä, Wie keskeytti eikä pannut päätään pölkylle. -Löin harjoituskentällä varsin hyvin, mutta kentällä ranne alkoi vaivata ja jatkuvasti pelkäsin kuinka paljon lyöminen sattuu. Tuolla 88 säännöllä ei ollut mitään tekemistä keskeyttämiseni kanssa, Wie julisti lehdistötilaisuudessa ja sai monet läsnäolijat hymyilemään vaivautuneesti. Tuplabogeyn tekeminen ja Tourilta karsiutuminen loppuvuodeksi kun olisi ollut täydellinen kasvojen menetys ja aiheuttanut luonnollisesti monenlaisia miljoonissa dollareissa laskettavia taloudellisia tappioita. Samaan hengenvetoon hän uskoi palaavansa kisakentille jo tulevana torstaina jolloin käynnistyy LPGA Championships, kauden toinen Major. -Ehdottomasti haluan pelata siinä kisassa. Nyt tiedän taas mitä asioita minun pitää harjoitella, Wie suunnitteli. Melkoisen ristiriitaista sanahelinää Wieltä jonka tähti on ollut viimeisen vuoden ajan melkoisessa laskussa. Ennen keskeyttämistään hän oli 20 lyöntiä kisaa johtavaa Angela Parkia (66) jäljessä. Annika Sörenstam ei myöskkään ollut vielä parhaassa terässään tauon jälkeen. Birdejä syntyi viisi, bogeja samanverran, tulos 72 oikeuttaa sijalukuun 33:s. Minea Blomqvist pelasi 76, on 97:s ja cut-rajasta kahden lyönnin päässä kauden kymmenennessä LPGA Tourin kisassaan. Perjantaina Blomqivistilla on iltapäiväpeli, Suomen aikaa startti on kello 20.16.

Annika S&#246,renstam ja Michelle Wie vetonauloina viikonlopun LPGA kisassa

Lorena Ochoa nousi reilu kuukausi sitten maailmanlistan ykköseksi, mutta isojen kisojen voittajaksi meksikolaisesta ei vielä ole ollut urallaan, Majorin ykköstila puuttuu. Viikonloppuna hän saa mahdollisuuden näyttää kykynsä kun selän välilevyn pullistuman johdosta sairaslomalla ollut Annika Sörenstam on mukana Ginn Tribute kisassa jossa palkintopotisssa on peräti 2,6 miljoonaa taalaa. Sörenstam tuskin tulee kisaan huonosti valmistautuneena, parin kuukauden tauko ei välttämättä ole vienyt tuloskuntoa mikäli selkä vain on kunnossa. Lähes yhtä suurella mielenkiinnolla odotetaan rannevamman takia alkukauden LPGA Tourilta poissalolleen Michelle Wien paluuta. Wien viimeiset kilpailut varsinkin miesten kisoissa olivat loppukaudesta 2006 todellista rämpimistä ja viimeisiä sijoja. Syksyllä 18 vuotta täyttävä Wie on keskittynyt koulunkäyntiin loukattuaan alkuvuodesta ranteensa. Kunto on suuri arvoitus, Wien antamien haastattelujen perusteella parhaaseen vireeseen on matkaa ja voitto Etelä-Carolinassa pelattavassa kisassa on erittäin epätodennäköistä. Minea Blomqvist pääsee mukaan sekä Ginn Tributeen sekä seuraavan viikon Majoriin LPGA Championshipiin jossa hän edellisvuonna oli aivan kärjen tuntumassa vielä muutama reikä ennen loppua. Tuloksellisesti alakanttiin pelanneelle Blomqvistille seuraavat viikonloput ovat suuri testi ja mahdollisuus. Sijoitus 20:n joukkoon joko torstaina käynistyvässä kisassa tai LPGA:ssa antaisi varmasti lisää itseluottamusta. Blomqvist käynnistää torstaina pelinsä kello 14.26 Suomen aikaa.

LPGA Tour, Ginn Tribute

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje