21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][10]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Mikko Korhonen suomalaisten ykkösnimi Norjassa

Tuomas Tuovinen on mukana Miklegaardissa viikonloppuna - Norjassa on ollut sateista ja viikonlopuksin on luvattu märkiä kelejä © Getty Images

Mikko Korhonen aloitti mainiosti Norjassa. Kuva: Juha Taskinen.Kytäjä Golfin Mikko Korhonen oli päivän suomalaisnimi Norjan Challange Tour kilpailussa, joka pelataan Miklagardin komealla kentällä Oslon lähistöllä. Korhonen kiersi korkeuseroisia väyliä ja muodokkaita ja liukkaita greenejä vilisevän kentän tulokseen 69 (-3) ja jakaa viidettä sijaa ollen vain kolmen lyönnin päässä kärjestä, Irlannin Michael McGeadystä (66). Korhonen teki kierroksellaan peräti kuusi birdietä kolmen bogin vastapainoksi. Suomalaisista onnistuivat hyvin myös kuusi birdietä tehnyt Roope Kakko (71, -1, sija T17) sekä tasan pariin pelanneet Jaakko Mäkitalo, Tuomas Tuovinen, Panu Kylliäinen ja Janne Mommo. Nelikko jakaa sijaa 29, cut-raja on lyönnin päässä takana (73, +1) tällä hetkellä. Selkeisiin epäonnistujiin on luokiteltava kolmikko Janne Martikainen (76), Ari Savolainen (77) ja yllättäen myös Toni Karjalainen (77), jonka peliä pilasi väylän 5 ”lumiukko” eli tulos 8. Tänään perjantaina heiltä vaaditaan hyvä kierros viikonlopun kierroksille selvitäkseen.

Challenge Tourilla runsas suomalaisosanotto

Challenge Tour jatkuu Norjassa Oslon lähistöllä, upealla Robert Trent Jonesin suunnittelemalla Miklegardin kentällä. Kenttä kuuluu samaan PGA European Tour Courses -ketjuun kuin Vanajalinnan Linna Golf. Kenttä on tunnettu erittäin muodokkaista ja nopeista viheriöistä, joten menestyäkseen putterin tulee olla kuumana ja lähipelin terävää. Kentän layout on melko avara, tilaa riittää, minkä voisi kuvitella sopivan mm. pitkälle lyöville Toni Karjalaiselle, Roope Kakolle ja Tuomas Tuoviselle. Tällä kertaa mukana on poikkeuksellisen paljon suomalaispelaajia. Runsaan osanoton mahdollistaa samaan aikaan Tukholmassa pelattava European Tourin osakilpailu Skandinavian Masters, sekä Challenge Tourin kärjelle järjestettävä Pro-Am -kilpailu Rolex Trophy. Molempiin kilpailuihin osallistuu paljon Janne MommoCT:n vakiokalustoa. Tourin vakiokärjen puutteesta huolimatta tässäkin kilpailussa on jaossa arvokkaita euroja. Palkintorahaa jaetaan yhteensä 130 000€, josta voittajan osuus on 20 800€. Suomalaispelaajista Norjassa ovat mukana CT:lla enemmän pelaavien Antti Ahokkaan, Roope Kakon, Toni Karjalaisen ja Mikko Korhosen lisäksi Janne Martikainen, Janne Mommo, Jaakko Mäkitalo, Panu Kylliäinen, Tuomas Tuovinen sekä Ari Savolainen. Tästä joukosta löytyy varmasti kärkikahinoihin suomalaiedustusta – toivottavasti aina voittotaisteluun asti.

Kilpailun kotisivut ja tulosseuranta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje