11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Meaghan Francella Meksikon kisan voittajaksi

Annika Sörenstam voitti viimevuonna Helen Alfredssonin lyönnillä Meksikon kisassa © Getty Images

Meaghan Francella ja ylpeä isä juhlivat maanantaina Annika Sörenstamin kukistumista &copy Getty ImagesAnnika Sörenstam näytti jyräävän kohden uransa 70:tta voittoa LPGA Tourilla, uudelle kymmenluvulle nousemisen esti kuitenkin ensimmäistä kauttaan pelaava keltanokka Meaghan Francella. Meaghan Francella ja Annika Sörenstam joutuivat neljän reiän ylitöihin maanantaina Meksiko Cityssä päättyneessä LPGA Tourin kisassa. Kahden kierroksen jälkeen johtanut Tourin tulokas sekä kahdeksan kertaa rahalistan voittanut ruotsalainen päätyivät kolmen kierroksen jälkeen yhteistulokseen 11 alle ja lähtivät uusimaan voitosta. Sörenstamilla oli uransa 70:s voitto hyppysissään kolme reikää ennen loppua jolloin hän oli siirtynyt kahden lyönnin johtoon. Bogey 16:lla ja Francellan birdie samalla reiällä siirsivät ratkaisua. -Tilanne oli minulle täysin uskomaton, en voinut uskoa sitä todeksi seisoessani Sörenstamin kanssa ykköstiillä, myönsi Francella. Ratkaisu tuli neljännellä uusintareiällä jolla Francella teki birdien, Sörenstam parín. -Pelasin varsin hyvin sunnuntaina, olen tyytytäinen esitykseeni vaikka voitto lipsuikin käsistä. Viimeisillä reiíllä ja uusinnassa oli monta paikkaa jotka olisivat voineet kääntyä myös toisinpäin, Sörenstam viittasi putteihinsa jotka jäivät aivan reiän reunalle. Francella saa voitostaan 180.000 taalaa ja varman työpaikan voittajakategorialla kauden 2009 loppuun asti. Annika Sörenstamilla on LPGA Tourilla 69 voittoa ja maanantain jälkeen 46 kakkostilaa. Uusinnoissa voittoja on 15, tappioita seitsemän. Meksikon kultatyttö Lorena Ochoa oli koko kisan ajan muutaman lyönnin päässä kärjestä. Viimevuotinen 34:s sija vaihtui kuitenkin kunniakkaaseen kuudenteen tilaan. LPGA Tourin seuraava kilpailu käynnistyy reilun viikon päästä torstaina Arizonassa. Meksikossa diskatuksi tulleella Minea Blomqvistilla ei ole vielä paikkaa kisaan, maanantaikarsinta on mahdollisuus jonka kautta hän onnistui viimevuonna pääsemään mukaan kolme kertaa. ps. Kilpailun televisioinnista vastannut Golf Channel ei tehnyt maanantain kolmannelta kierrokselta lähetystä, tämän johdosta televisiointi Suomeen osoittautui ratkaisupäivältä mahdottomaksi.

Minea Blomqvist diskattiin Meksikossa

Minea Blomqvist viettää maanantaina 22-vuotissynttäreitään Meksikossa.Toista kauttaan LPGA Tourilla pelanneen Minea Blomqvistin peli päättyi varsin harmillisella tavalla diskaukseen kesken kolmannen kierroksen. Minea Blomqvist ehti pelata avauspäivänä vain kahdeksan reikää.Aamutuimaan lauantaina hän kiersi ensimmäisen kierroksen loppuun. Kuusi bogeyta ja kolme bogeyta, tulokseksi kertyi 75 jolla hän oli cut-rajan väärällä puolella ja kahdeksan lyöntiä kärjestä. Toiselle kierrokselle Minea joutui lähes suoraan ilman taukoa. Birdiet olivat taas tiukassa, niitä syntyi kolme, mutta bogeyt Minea jätti yhteen. Tulos 70 nosti hänet selkeästi jatkoon, lauantain jälkeen sijalle 51:s. Kun toinen kierros vihdoin saatiin sunnuntaina pelattua loppuun oli suomalaisen sijoitus noin 45 ja jatkopaikka taskussa. Mutta. Sunnuntaina kolmannen kierroksen jo käynnistyttyä Minea tultiin hakemaan kentältä pois.Hänet ja muutama muu pelaaja oli diskattu heidän käytettyään talvisääntöä eräässä epäselvästi merkityssä paikassa. Kun pelaaja on nostanut palloaan, pelannut ”väärästä” paikasta ja kirjoittanut siten ilman penaltia väärän kortin, on ainoa mahdollisuuus diskaus. -Palloni meni toiseksi viimeisellä reiällä (kentän kahdeksas) hieman viheriön yli alueelle jonka selkeästi tulkitsimme väyläksi. Merkkasin pallon kuten kuuluu ja jatkoin peliä. Sitten meille ilmoitettiin että tämä alue ei ollutkaan väylää. Paha maku jäi suuhun Meksikosta vaikka rautapeli toimikin mallikkaasti kisan aikana, maanantaina 22-vuotissynttäreitään viettävä Minea Blomqvist mietti. -Aivan älytön juttu, järjestäjien munaus. Näin ei pitäisi päästä käymään. Tulkitsimme tilanteen Minnin kanssa siten että kyseessä oli väylä. Samasta syystä diskattiin mm. kärkitaistossa ollut Lorie Kane, harmitteli caddienä toiminut Roope Kakko. Ensimmäistä kokonaista kauttaan LPGA Tourilla pelaava Meaghan Francella johtaa lyönnillä ennen Stacy Prammanasudhia. Viimeisellä reiällä kolme puttia ottanut Annika Sörenstam lähtee päätöskierrokselle kolme lyöntiä Francellasta kakkosryhmässä.

Minea Blomqvistin kierros j&#228,i kesken Meksikossa

Minea Blomqvist aloitti Meksikon kisan kahdella bogeylla, muutaman parín jälkeen teki birdien par-kolmosella ja kahdeksannella taas bogeyn. Pilli kutsui pelaajat sääolosuhteiden takia pois kentältä noin kello 15.20 paikallista aikaa eikä peliä enää jatkettu. Blomqvistilla on lauantaina 28 reiän urakka edessään, sunnuntaina hieman yli puolet pelaa päätöskierroksen. Minea on yhteistuloksella + kaksi sijaluvulla 77:s. Kisaa johtaa kaudella jo yhden kisan voittanut Stacy Prammanasudh (-5). Euroopan Tourin kauden 2006 kuningatar Laura Davies jakaa toista sijaa lyöntiä heikommalla tuloksella, Annika Sörenstam (-3) on kuudentena. Kisan kakkossuosikki Lorena Ochoa pelasi yhden alle.

Minea Blomqvist luottavaisena ennen Meksikon kilpailua

Lorena Ochoa (oik.) on kisan epävirallinen emäntä ja Annika Sörenstamin ykköshaastaja.Minea Blomqvist osallistuu Meksikon kilpailuun toista kertaa. Viimevuonna hän karsiutui tuloksin 72-80. Alkaneella kaudella kilpailu on Blomqvistin kauden neljäs. Hän oli hienosti kolmas Australian Openissa, viimeisen kierroksen romahduksen jälkeen 33:s ANZ Ladies Mastersissa. Kauden ensimmäisessä LPGA Tourin kisassaan Hawaijilla Blomqvist tuhri täydelllisesti mahdollisuutensa avauspäivänä (80), paransi kymmenellä lyönnillä toisella mutta karsiutui. Pienen tauon aikana Minea harjoitteli Phoenixissa yhdessä Roope Kakon kanssa. -Olen varsin tyytyväinen peliin ja lyömiseen. Arizonassa oli lisäksi aivan loistavat viheriöt harjoittelua varten. Kaikki näyttää hyvältä ennen Meksikon kisaa, Blomqvist viestitti rapakon takaa. Kolmen kierroksen kisa käynnistyy Minean osalta perjantaina kello 13.02 paikallista aikaa. Pelikavereina ovat Kate Golden ja Kimberley Hall. Lauantain toinen ja sunnuntain kolmas kierros näytetään Urheilukanavalla. Kyseessä on kautta aikojen ensimmäinen kerta kun naisten ykköstourin kisa näkyy suomalaisissa vastaanottimissa. Meksikon kisan jälkeisenä maanantaina Minea Blomqvist viettää 22-vuotissynttäreitään. Hän matkustaa takaisin Phoenixiin jossa pelataan LPGA Tourin kisa 22-25..3. Mukaanpääseminen tuohon kisaan on vielä epävarmaa. Kauden ensimmäiseen Majoriin, Nabisco Championshipiin suomalaisella ei ole sisäänpääsyä jollei perjantaina alkavassa kisassa napsahda kärkisijoitusta. Viimekaudella Blomqvistin paras yksittäinen sijoitus oli 24:s, rahalistan tila kauden päätteeksi 102:s.

Annika S&#246,renstam avaa kautensa Meksikossa

Kilpailu naisten golfvaltikasta tulee olemaan kaudella 2007 ehdottomasti mielenkiintoisempi kuin yli kymmeneen vuoteen. Annika Sörenstam ja Karrie Webb hallitsivat LPGA Tourin rahalistoja 1995-2006, viimevuonna Meksikon Lorena Ochoa yllättäen katkaisi Sörenstamin viiden vuoden putken. Ochoa, Sörenstam sekä kauden avauskilpailun voittaja Paula Creamer ovat Meksikon pääkaupungissa perjantaina käynnistyvän MasterCard Classicin ennakkkosuosikit. Sörenstam on voittanut kisan molemmilla osallistumiskerroillaan, nyt hän pelaa kauden avauskisansa. Ruotsalaisen uran jatkosta on spekuloitu jo paljon, 36-vuotias Sörenstam on vakuuttanut pelaavansa vielä ainakin kaksi vuotta, mutta monasti samaan hengenvetoon todennut haluavansa perustaa perheen ja saada lapsia. Kausi 2006 oli Sörenstamille US Open voitosta huolimatta hänen standardinsa huomioiden heikko, voittoja kertyi vain kolme. Kuutena edellisenä hän voitti nimittäin 48 kertaa, kahdeksan kertaa kautta kohden siis keskiarvona. Bosque Real Country Clubilla Sörenstamilla on todella kova haaste ykköstilansa puolustamisessa. Kenttä on Tourin pisin , lähes 6300 metrinen, ohuessa ilmanalassa ( 2400 metrin korkeudella) pallo kyllä lentääkin huomattavasti pidemmälle. Lorena Ochoa vetää yleisömassat kentän laidalle sekä televisoiden ääreen Meksikossa. Viimevuonna hän hiipui 34:ksi, mutta näytti kauden edetessä muille kaapinpaikan. Rahalistan voitto tuli kuuden ykköstilan ja yhteensä 20:n top-ten sijoituksen avittamana. Alkaneella kaudella Ochoa oli Hawaijin kisoissa neljäs ja 45:s. Meksikon kisassa hänellä on viimevuotiseen limbosijoitukseen viitaten tavallistakin suuremmat paineet niskassaan. Minea Blomqvist pääsee mukaan kilpailuun jossa hän viimevuonna karsiutui tuloksin 72-80. Kauden ensimmäinen kisa Australiassa tuotti hienon kolmannen sijan, toinenkin sujui viimeistä lukuunottamatta joka pudotti Minnin kärkikymmeniköstä sijalle 33:s. LPGA Tourin avauksessa Minni menetti avauskierroksella mahdollisuutensa (80-70). Kolmen kierroksen kisassa ote ei saa herpaantua kummassakaan päässä peliä. Blomqvist on osoittanut kovaa ”pätkänopeutta” LPGA Tourilla, menestyksen osalta oleellinen kysymys onkin, pysyykö lyönti ja sitä myöten pää kasassa riittävän pitkään. Australian kierrokset olivat lupaavia viimeistä lukuunottamatta, samoin Hawaijin kilpailun toinen. Hawaijin kisan jälkeen Blomqvistilla on ollut aikaa vakiinnuttaa peliään USA:ssa jonne myös hänen poikaystävänsä Roope Kakko suuntasi harjoittelemaan.

LPGA TOUR

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje