Matkatoimisto Detur hakeutuu konkurssiin - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Matkailu

Matkatoimisto Detur hakeutuu konkurssiin

Turkin Belek on ollut Deturin merkittävimpiä golfkohteita.

Rahansa menettäneet asiakkaat voivat hakea rahojaan takaisin ohjeilla, jotka löytyvät artikkelista.

Matkatoimisto Detur Finland on jättänyt Helsingin käräjäoikeudelle konkurssihakemuksen kuluvan viikon maanantaina, kertoo Helsingin Sanomat. Vielä syyskuun lopussa lähetetyssä tiedotteessa Detur Finland ilmoitti keskeyttävänsä tuotannon vuoden 2022 loppuun saakka, mutta pyrkivänsä jatkamaan uudelleenjärjestelyjen turvin.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan kuluttaja-asiamies on selvitellyt Deturin asioita viime vuosina useasti. Uusimmat selvitykset liittyvät tämänsyksyisiin matkoihin, joissa Deturin asiakkailta on lomakohteissa pyydetty maksua jo kertaalleen Deturin kautta maksetuista hotelleista yms.

Suomessa Detur on järjestänyt golfmatkoja mm. Turkin Belekiin. Asiakkaat, joiden jo maksettu matka on peruttu tai tullaan perumaan konkurssin takia, voivat hakea rahojaan takaisin konkurssipesältä. Nopein tapa on riitauttaa maksu pankin tai luottokunnan kautta. Deturin konkurssipesälle lähetetyn hakemuksen käsittelyaika venyy ilmoituksen mukaan todennäköisesti lähelle puolta vuotta.

Ruotsalainen Detur matkatoimisto kertoo, että lopulta konkurssiin johtaneiden vaikeuksien taustalla on vaikuttanut covid-19 -pandemia ja Ukrainan sota sekä inflaatio.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto julkaisu erinomaiset ohjeet rahojen takaisin hakemista varten.

KKV:n ohjeet Deturin asiakkaille

  •  Jos matkasi kesto lyhentyi tai matkajärjestelyihin tehtiin muita muutoksia, esimerkiksi paluupaikkakunta vaihtui sovitusta, voit vaatia Deturilta virheen merkitystä vastaavaa hinnanalennusta.
  • Jos jouduit matkalla maksamaan uudestaan matkapakettiin sisältyneistä palveluista tai sinulle aiheutui muita ylimääräisiä kustannuksia, voit vaatia Deturilta vahingonkorvausta.
  • Jos matkasi toteutumisessa oli merkittäviä puutteita, voit vaatia korvausta myös lomanautinnon menetyksestä. Kuluttajariitalautakunnan linja tällaisissa korvauksissa on ollut hyvin maltillinen.
  • Jos Detur on jo ilmoittanut sinulle peruuttavansa matkapakettisi, vaadi rahanpalautusta yritykseltä kirjallisesti. Jos matkan peruutus aiheutui Deturin toiminnan keskeytymisestä, voit lisäksi vaatia vahingonkorvausta sinulle mahdollisesti jo aiheutuneista toteen näytettävistä kuluista.
  • Rahanpalautus pitää tehdä ilman aiheetonta viivytystä. Jos olet maksanut matkasi luotolla, voit vaatia rahanpalautusta luottoyhtiöltä. Se ei kuitenkaan ole velvollinen maksamaan sinulle enempää kuin on itse vastaanottanut, eli rahanpalautuksen lisäksi luottoyhtiö ei tule maksamaan vahingonkorvauksia.
  • Jos Detur ei ole vielä perunut loppuvuoden 2022 tai vuoden 2023 matkaasi, älä tee peruutusta itse, vaan odota ohjeitamme, kerromme lisätietoja heti, kun niitä on saatavilla.
  • Jos Detur on ilmoittanut sinulle peruuttavansa matkasi tai et ole matkalla saanut kaikkia maksamiasi palveluita, ja et ole saanut vaatimuksestasi huolimatta matkan hinnan palautusta Deturilta tai luottoyhtiöltä, vaadi hinnanpalautusta Kammarkollegietilta 3 kuukauden kuluessa siitä, kun sait Deturilta peruutusilmoituksen. Muuten saatat menettää oikeutesi saada palautusta vakuudesta. Liitä Kammarkollegietille lähetettävään hakemukseen kopio Deturille lähettämästäsi vaatimuksesta.
  • Korvaus- tai rahanpalautusasioissa ei juuri nyt kannata olla yhteydessä kuluttajaneuvontaan, sillä kuluttajaneuvonta ei tässä tilanteessa voi tehdä mitään asian edistämiseksi.
Lue seuraavaksi: ”Liiketoiminta on vaikeutunut” – matkatoimisto Deturin ongelmat koskettavat golfmatkalaisiakin

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje