”Liiketoiminta on vaikeutunut” – matkatoimisto Deturin ongelmat koskettavat golfmatkalaisiakin - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

”Liiketoiminta on vaikeutunut” – matkatoimisto Deturin ongelmat koskettavat golfmatkalaisiakin

Sueno on yksi Belekin golfkohteista.

Viime päivät ovat olleet synkkiä Deturille.

Deturin vaikeudet ilmenivät tällä viikolla, kun Turkissa matkalla olleet asiakkaat raportoivat ongelmista lomakohteessa. Paikallinen hotelli oli alkanut perimään maksuja suomalaismatkailijoiltakin, vaikka he olivat maksaneet matkansa Deturille jo aiemmin. Hotelli ei ollut saanut maksua Deturilta.

Useat suomalaismediat ovat yrittäneet artikkeleidensa perusteella saada tavoitettua Deturin johtoa siinä kuitenkaan onnistumatta. Tänään Deturin verkkosivuille ilmestyi tiedote, jossa valotetaan tilannetta hieman enemmän.

”Viimeiset vuodet ovat aiheuttaneet matkailualalle tavanomaista enemmän turbulenssia ja haasteita. Ensin pandemia, joka pysäytti maailmanlaajuisesti matkailu- ja ravintola-alan, ja sitten uudelleenkäynnistyksen vaikeudet. Euroopassa on nyt myös meneillään sota, joka vaikuttaa talouteen inflaatiolla ja heikentyneellä valuutalla sekä energiapulalla, samalla kun lentopolttoaineen kustannukset ovat nousseet jyrkästi. Tämä on johtanut siihen, että liiketoiminta on vaikeutunut ja johtanut uudelleenkäynnistyksen tarpeeseen terveen yrityksen varmistamiseksi”, tiedotteessa kerrotaan.

Tiedotteessa sanotaan myös, että ”tuotanto ja operatiiviset toiminnot keskeytetään väliaikaisesti joksikin aikaa ja kauden 2022 loppuosa perutaan”.

Detur on järjestänyt golfmatkoja muun muassa Turkin Belekiin. Suomalaisetkin ovat vuosien ajan lähteneet esimerkiksi pidentämään golfkauttaan syksyisin kyseiseen kohteeseen. Nyt se ei onnistu ainakaan Deturin kautta ja jo matkansa varanneet ovat vaarassa menettää rahansa.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto selvittää tilannetta yhdessä pohjoismaisten viranomaisten kanssa.

Detur Finland on perustettu vuonna 1998.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje