27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Luke Collins ja Rosa Svahn Erkko Trophyn voittajiksi

Amatöörilegenda Gary Wolstenholme saapuu 10. kerran Taliin kilpailemaan. Ensimmäisen kerran hänet nähtiin Talissa jo 20 vuotta sitten.

Luke Collins ja Rosa Svahn , vuoden 2007 Finnish Amateurin voittajatLuke Collins loisti loppureiíllä Talissa pelatussa Finnish Amateurissa ja voitti lopulta kolmen lyönnin erolla ennen Mikael Salmista. Englantilaisen voittotulokseksi tuli seitsemän alle, päätöspäivän hän pelasi tulokseen 69. Collins ratkaisi pelin neljällä viimeisellä reiällä, ennen näitä Salminen oli noussut rinnalle. 15:lla hän teki eaglen, Salminen birdien. Ero kasvoi kolmeen lyöntiin 17:lla jossa Collins onnistui tekemään birdien, Salmisen bogeyn jälkeen peli käytännössä selvä. Alle parín yhteistulokseen ylsi vain neljä pelaajaa, Tanskan Mads Kristensen sekä Ahvenanmaan Jonas Haglund jakoivat kolmannen sijan tuloksella yksi alle. Suomalaisamatöörit voittavat järjestään toisiaan ristiin, selkeää ykkösnimeä ei tunnu valitettavasti löytyvän. Suosikeista Joonas Granberg oli 19:s, Miro Veijalainen 32:s, Immu Korvenmaa 30:s, reikäpelimestari Kalle Samooja karsiutui. Tason leveneminen on hyvä asia. Ihanteellisissa olosuhteissa pelatussa kisassa olisi voinut odottaa kovempiakin tuloksia. Kenttä on lyhyt, viikonloppuna lähestymisiä lyötiin tavanomaistakin lyhyemmiltä matkoilta, enimmäkseen wedgeillä ja lyhyillä raudoilla. Talin vaikeusastetta nostaa etenkin par-viitosilla lähestymislyönneissä tilanpuute. Varsinkin kaukaa lyödessä väärälle puolelle missaaminen (4 ,12, 18) voi olla tuhoisaa. Myös griinien vaikeus on korostunut griiniremontin jälkeen. Luke Collins joutui pelaamaan kisan lainadraiverilla. Matkalla Suomeen hänen oma mailansa vaurioitui varresta eikä uutta saatu tilalle. Apu löytyi lopulta Golf-Centerin demokeskuksesta Löfkullasta. Rosa Svahn piti lopulta helposti perjantaina hankkimansa kärkipaikan. Hän antoi muille toivoa tehtyään toisella reiällä tuplabogeyn. Siihen erheet jäivätkin, voittoresepti oli nimenomaan tasaisuus. Nokian River Golfin edustaja teki kolmen päivän aikana vain kaksi bogeyta ja yhden tuplan. Toiseksi jäänyt Hollannin Marjet van der Graaff joutui kirjaamaan korttiinsa 11 bogeyta ja tuplan. Ero on melkoinen, Svahnin virheettömyys oli ylivertaista.

Luke Collins ja Rosa Svahn toisen p&#228,iv&#228,n t&#228,hdet Talissa

Mikael Salminen on lauantaina Luke Collinsin ykköshaastaja.Tulostaso parani jonkinverran Finnish Amateurin keskimmäisellä kierroksella Talissa. Tuulta oli selkeästi vähemmän kuin avauspäivänä. Ennakkosuosikkeihin luokiteltu Luke Collins oli vielä muutamaa reikää ennen loppua kierrostaan viisi alle. Kaksi bogeyta ja birdie toivat tulokseksi 67. Englantilainen johtaa kisaa kahdella ennen SHG:n Mikael Salmista, Espoon Max Aarnio on kolmantena. Nämä kolme lähtevät lauantain päätöskierrokselle yhdessä kello 12.00. Salmisen huippuhetki osui kahdeksannelle. par-neloselle jossa hän teki eaglen. Yhteensä vain kuusi pelaajaa on alle parín. Naisten kisassa Rosa Svahn (-4) on takaa-ajettavana. Hän pelasi upean kierrostuloksen 66, viisi alle ilman yhtään bogeyta. Stenna Westerlund (-1) on toisena, Hollannin Marjet van der Graaff (even) täydentää kärkikolmikon.

Linda Henriksssonille hole-in-one Erkko Trophyn avausp&#228,iv&#228,n&#228,

Linda Henriksson teki kilpailun ensimmäisen hole-in-onen seitsemännellä reiällä. Kuva: Otto PeltomaaErkko Trophyn tuloslista on yllättävänkin tasainen avauspäivän jälkeen. Huippukuntoisella kentällä yksikään pelaaja ei onnistunut tekemään kovaksi luokiteltavaa tulosta, molempien sarjojen paras noteeraus oli 69. Tero Simola pelasi tasaisen kierroksen, neljän birdien lisäksi kortissa oli kaksi bogeyta. Hän johtaa lyönnillä seuraavan sijan jakavia kahdeksaa pelaaja joiden joukossa on mm. Joonas Granberg. 46-vuotias konkari sai tuloksekseen 71. Kun kyseessä on kolmen kierroksen kilpailu, on lauantain päätöskierroksesta odotettavissa huippujännittävää, potentiaalisia voittajia on melkoisesti. Naisten kisassa edetiin perjantaina hollantilaiskomennossa. Marjet van der Graff onnistui kolmen birdiensä lisäksi tekemään eaglen 12:lla. Bogeja kertyi kolme, yhteistulos 69 antaa kahden lyönnin johdon. Uutta nousua urallaan tekevä amatöörimestari Stenna Westerlund teki kierroksellaan vain yhden birdien ja bogeyn, tuloksella 71 hän jakaa kakkostilaa. Oulun Linda Henriksson johti kisaa yhdeksän reiän jälkeen tuloksella kaksi alle. Hän teki hole-in-onen seitsemännellä, eikä häkeltynyt tästä vaan sai birdien aikaan seuraavalla. Sisääntulo oli vaikeampaa, neljä yli. Henriksson on avauskierroksen jälkeen neljä lyöntiä kisaa johtavasta hollantilaisesta.

Erkko Trophy kilpaillaan Talissa viikonloppuna

Finnish Amateur – The Erkko Trophy on yksi Euroopan tärkeimmistä amatöörikilpailuista. Erkko Trophy on usein tapauksessa toiminut huippuamatöörien viimeisenä ponnahduslautana matkalla ammattilaisten rahapeleihin. Toinen toistaan nimekkämmäät pelaajat ovat käyneet Talissa taistelemassa viimeisä amatöörimittelöitään. Viime vuonna Brittein saarten omat mestaruuskilpailut osuivat samaan ajankohtaan Erkko Trophyn kanssa ja parasta mahdollista edustusta ei näin Suomeen saatu. Vuoden tauon jälkeen on jälleen tulossa kova joukkue golfin synnyinseudulta. Englannista osallistuu neljän miehen tiimi ja Wales lähettää perinteisesti kisaan sekä miesten että naisten joukkueet. Ulkomaisista pelaajista kovin tasoitus on englannin Ben Evansilla (+4). Englannin kivikovasta tasosta kertoo se, että joukkuueen ”heikoin” tasoitus on +3. Evansin lisäksi mukana ovat; Gary Wolstenholme (+4), Luke Collins (+3) ja Mark Thistleton (+3). Viimevuotista voittoaan puolustaa OGK:ta edustava Jukka-Pekka Savolampi. Kovinta tasoitusta suomalaista pitää tällä hetkellä Aura Golfin Joonas Granberg (+3,4). Mielenkiintoisia seurattavia ovat myös kaksi viikkoa sitten reikäpelin Suomen mestaruuden voittanut Turun Kalle Samooja (+1,6) sekä kuukausi sitten Talin harjoituskierroksella 62 lyönnillä kiertänyt HGK:n Joachim Altonen. Taliin on jälleen kerran saatu kansainvälinen osallistujajoukko. Miesten kisaan osallistuu pelaajia yhteensä kahdeksasta maasta. Pelaajat tulevat edellä mainittujen maiden lisäksi Virosta, Tanskasta, Espanjasta sekä kaukaa Nigeriasta. Talin kentällä alkusyksystä pelattava naisten Eurooppa Tourin osakilpailu on tuonut Talia tutuksi naisgolfareiden joukossa ja varmasti osittain tästä syystä tämänvuotiseen Erkko Trophyyn saapuu edustava joukko naisamatöörigolfin huippunimiä. Tasoituksella mitattuna kovin ennakkosuosikki on on Hollannin Marjet Van Der Graaff (+3,6). Saksasta tulee myös kova joukkue muutaman vuoden tauon jälkeen. Suomalaisista suurimmat odotukset kohdistuvat varmasti Stenna Westerlundiin ja Rosa Swahniin. Suomalaisten lisäksi naisia on kilpailemassa Tanskasta, Hollannista, Skotlannista, Espanjasta, Italiasta sekä Saksasta.

Kilpailun kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje