[14][27]

Lorena Ochoa piti kärkipaikkansa, Suzann Pettersen toinen Arizonassa

Minea Blomqvist antaa viikonloppuna pallolle kyytiä Phoenixissa. Kuva: Otto Peltomaa

Lorena Ochoa otti paalupaikan Phoenixissa &copy Getty ImagesMeksikon Lorena Ochoa pääsi päätöskierrokselle selkeästä neljän lyönnin johdosta mutta oli hukata varmaksi ennakoidun voittonsa. Ochoa oli tehoton ulosmenossa ja hän sai huomata pelikaverinsa Norjan Suzann Pettersenin yltyvän melkoiseen ilotulitukseen. Pettersen pelasi ensimmäiset seitsemän reikää viisi alle ja siirtyi puolestaan lyönnin johtoon, muut olivat jo ratkaisevan kaukana takana. Loukkaantumisista uransa aikana kärsinyt norjalainen oli sijoittunut vuosien varrella LPGA Tourilla 11 kertaa kymmenen joukkoon, paras sijoitus oli kolmas. Voittoa ei tullut nytkään, Ochoa hallitsi päätösreiíllä itsensä mestarillisesti ja teki viidellä viimeisellä neljä birdietä voittaen yhdellä. Voitto oli kauden ensimmäinen ja uran kymmenes. Ochoalle voitto antaa varmasti myös itseluottamusta torstaina käynnistyvään kauden ensimmäiseen Majoriin, niissä voittosaldo osoittaa edelleen nollaa. Pettersenin viimeisen päivän esitys oli vahva ja lupaa hyvää. Kuusi birdietä, ei bogeja, kierrostulos 66 josta tuloksena uran paras sijoitus yhteistuloksella 16 alle parín. Annika Sörenstam jätettiin kahdeksanneksi, Paula Creamer oli 11:s. Minea Blomqvist karsiutui tuloksin 79-74, jatkoonpääsy olisi vaatinut kuusi lyöntiä paremman tuloksen.

Lorena Ochoa k&#228,rjess&#228,, Minea Blomqvist karsiutumassa Phoenixissa

Lorena Ochoa otti paalupaikan Phoenixissa &copy Getty ImagesLorena Ochoa oli toisena pelipäivänä iskussa Superstition Mountain Coursella Phoenixissa. Hän oli ennen pimeän tuloa 14 reiän jälkeen kuusi alle kierrostaan, yhteensä yhdeksän alle ja kisan kärjessä. Ochoa ei ole kauden aiemmissa kisoissaan vakavasti hätyytellyt kärkeä, viikonloppuna hän on takaa-ajettavana. Catriona Matthew (-8) ja Suzann Pettersen (-7) ovat muut kärkinimet ulkomaalaisten miehittämässä kärkikymmenikössä. Annika Sörenstam (73-68) paransi hienosti toisena päivänä mutta on kuusi lyöntiä Ochoaaa jäljessä. Minea Blomqvist ehti pelata vain yhdeksän reikää. Avauspäivän tulos 79 jätti vain langanohuen mahdollisuuden jatkoonpääsyyn. Seitsemän reiän jälkeen Minni oli kierrostaan paríssa, mutta seuraava reikä, par-kolmonen oli edellispäivän tapaan myrkkyä. Tuplabogey vei viimeisetkin mahdollisuudet, hän teki torstaina samalla reiällä triplan, joten viiisi yli tältä reiältä oli yhteissaldo. Blomqvist aloitti kautensa loistavasti kolmannella sijalla Australian avoimissa. Toisessa kengurumaan kisassa hän putosi päätöspäivänä kärkikymmeniköstä 33:ksi. LPGA Tourila saldo kolmesta kisasta on kaksi karsiutumista ja jatkoonpääsyn jälkeen diskaus Meksikon kisassa.

Minea Blomqvistilla hiekkaa rattaissa avauskieroksella

Minea Blomqvistilla oli edelliskaudella suuria vaikeuksia viimeisellä tai viimeiseksi jääneellä kierroksella. Alkaneella kaudella vaikeudet ovat vaivanneet ensimmäisellä kierroksella. Phoenixin kisa on hänelle kauden kolmas LPGA Tourilla, ja myös kolmas jolloin avauskierros on tuottanut tuloksellisesti suurta tuskaa. Torstaina tulos oli 79, seitsemän yli, kahdessa ensimmäisessä 80 ja 75 joiden jatkoksi hän on pelannut molemmilla kerroilla tuloksen 70. Jälkimmäisellä näistä tuli harmittava, turhantuntuinen diskaus. Phoenixissa sijaluku on 144:n pelaajan kisassa 123:s ja jatkoonpääsy vaatisi taas 9-10 lyönnin parannusta toisella kierroksella. Blomqvist osui kierroksellaan kohtuullisesti viheriöihin (10 kertaa) mutta puttasi peräti 33 kertaa. Murheellisiin reikä oli varmasti viimeinen par-kolmonen jolla Minea teki tuplaparín. Kisan kärjessä on Korean Young Jo (-4). Lorena Ochoan (-3) kausi on alkanut alle odotusten ilman top-kolme sijoituksia tai voittoja, Phoenixissa hän pelasi itsensä avauspäivänä hyvään tilanteeseen. Skandinaaveista parhaat olivat maanantaikarsinnan kautta mukaan päässyt Louise Stahle (-2) sekä Suzann Pettersen (-2). Edellisvuoden voittajan Julie Inksterin tulos oli (-1), Annika Sörenstamin ja Paula Creamerin molempien +1. Avauskierros jäi säästä johtuen monelta edellämainituistakin pelaajista kesken.

Minea Blomqvist p&#228,&#228,si mukaan Phoenixin kilpailuun

Minea Blomqvist pääsi omalla kategoriallaan viimeisten joukossa mukaan Safeway International kilpailuun joka on LPGA Tourin kauden neljäs ja toistaiseksi suurin. Blomqvist karsiutui ensimmäisessä kisassaan Hawaijilla ( 80-70), toisessa hänen tiensä katkesi diskaukseen, Minea erehtyi käyttämään talvisääntöä väärässä paikassa toisella kierroksella. Australiassa pelaamissaan kisoissa maanantaina 22 vuota täyttänyt Blomqvist oli kolmas ja 33:s. Mukana Phoenixissa on peräti 144 pelaajaa, huomionarvoista on se, että Tourin kaikki 60 parasta viimekaudelta ovat ilmoittautuneet taistelemaan 225.000 dollarin arvoisesta ykköstilasta. Kilpailun historia ulottuu vuoteen 1980. Laura Davies ylsi neljään perättäiseen ykköstilaan vuosina 1994-1997. Ikimuistoisin tapahtuma koettiin kuitenkin keväällä 2001 jolloin Annika Sörenstam alitti ensimmäisenä ja ainoana naisena 60 lyönnin rajan pelattuaan 59. Tuolloin kisa pelattiin kuitenkin eri areenalla, Moon Valley Country Clubilla. Sörenstam on voittanut kisan kolmasti, viimeksi vuonna 2005, viimevuonna Julie Inksterin kiriessä päätöspäivänä kuuden lyönnin takaa ykköseksi ruotsalainen oli 19:s. Blomqvistille Phoenixin kilpailu on viimeinen ennen lyhyttä kotimaan lomaa. Safeway International toimii maailmantähdille kenraaliharjoituksena seuraavan viikon Major-kisaan, Nabisco Championshipiin. Minean ainoa mahdollisuus päästä mukaan Kaliforniassa pelattavaan kisaan on ykköstila Phoenixissa. Blomqvistilla on parhaat tukijoukot apunaan, caddien lisäksi poikaystävä Roope Kakko, valmentaja Timo Rauhala sekä Phoenixissa asuvat henkisen puolen valmentajat Lynn Marriott & Pia Nilsson. Minean uran paras sijoitus LPGA Tourilla on edelleen 24:s sija. Tässä kivikovassa seurasssa tuon ennätyksen parantaminen olisi jo todellinen huippusuoritus.