[14][27]
Ajankohtaista

Laura Davies pisti Suzann Pettersenin ahtaalle Pattayalla

Ariya Jutanugarn (toinen.oik) saa sisarensa Moriyan caddieksen LPGA Tourin kisaan.

Suzann Pettersen on voittanut molemmat LPGA Tourin Aasian kisat. Kuva Koreasta. &copy Getty ImagesLPGA Tourin Thaimaan kisasta tuli vastoin ennakko-odotuksia loppureiíllä varsinainen thrilleri. Suzann Pettersen johti ennen päätöspäivää seitsemällä lyönnillä Laura Daviesia joka aloitti kuitenkin kovan kirin jo ensimmäisen reiän eaglensa siivittämänä. Norjalainen hyytyi lähtöruutuun, teki kierroksensa aikana peräti neljä bogeyta ja sai huomata olevansa ennen viimeistä reikää tasoissa Daviesin kanssa. Pettersen ryhdistäytyi upealla tavalla 18:lla, teki puolestaan eaglen, Davies jäi birdiestään huolimatta lyönnin päähän. Voittotulos 21 on hurja, peli oli kovaa vuoristorataa, sillä neljän kierroksen aikana hän teki kahden eaglen ja 27:n birdien lisäksi kymmenen bogeyta. Pettersenille voitto oli LPGA Tourilla jo kauden viides, ja kolmas neljän viimeisen kisan aikana. Kahden miljoonan taalan raja lähestyy kovaa vauhtia. Laura Daviesille olisi voiton suonut mielelllään. Hänen edellisestä ykköstilastaan LPGA Tourilla kun on aikaa jo yli 6,5 vuotta. 44-vuotias konkari voitti yhden kisan kesällä ET:lla ja esiintyi edukseen myös Solheim Cupissa. Kolmanneksi kisassa sijoittui niinikään hyvän loppukirin ottanut Paula Creamer. Annika Sörenstamin sijoitus oli kuudes, eroa Petterseniin oli kahdeksan lyöntiä. 11-vuotias amatööri Ariya Jutanugarn pelasi neljä tasaista kierrosta, yhteistulos oli +9 , sijoitus 60:n pelaajan joukossa 51:s. Karsintojen kautta kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana LPGA Tourin kisaan päässyt thaimaalainen on ilmaissut halunsa pelata tulevaisuudessa myös Suomessa…

Suzann Pettersenilla em&#228,nn&#228,n otteet my&#246,s Pattayalla

Suzann Pettersenille ei tunnu löytyvän pysäyttäjää myöskään Thaimaassa &copy Getty ImagesSuzann Pettersen saavuttaa sunnuntaina toisen ykköstilansa Aasiassa. Edellisviikolla Koreassa kahden kierroksen urakointi riitti ykköstilaan, Pattayalla hän saa pelata neljänä päivänä, mutta sunnuntain pitäisi olla ”helpppo kävely puistossa”. Pettersen teki lauantaina tuloksekseen 63, yhdeksän alle ja karkasi seitsemän lyönnin johtoon. Hän on tehnyt kolmen kierroksen, 54 reiän aikana peräti 24 birdietä sekä yhden eaglen. Laura Davies sekä Paula Creamer kiristivät toisena päivänä tahtia, mutta ovat lauantain jälkeen täysin aseettomia voiton suhteen. Myös Annika Sörenstam on kisan edetessä päässyt vauhtiin, avauskierroksen 72 vei kuitenkin suuren osan voittomahdollisuuksista. Lorena Ochoa ei ole mukana. 11-vuotias sensaatio Ariya Jutanugarn on pelannut kierrostulokset 75-74-74, sijaluku on noin 50:s ja takana kymmenkunta tähteä. Hieno suoritus. LPGA Tourilla pelataan Thaimaan jälkeen vielä Japanissa, sekä kahdesti Floridassa. Näistä jälkimmäisessä kisan ykkönen saa peräti miljoona dollaria, viimevuonna summan kuittasi Julieata Granada. Pettersenillä on teoreettiset mahdollisuudet syrjäyttää Ochoa rahalistan kärkipaikalta, se vaatisi kuitenkin Korean kisan mukaan lukien viittä perättäistä ykköstilaa ja meksikolaisen täydellistä luhistumista tulevissa taistoissa.

11-vuotias thaimaalainen haastaa LPGA Tourin t&#228,hdet Pattayalla

LPGA Tourilla pelataan viikonloppuna Thaimaan osakilpailu jossa on mukana 60 pelaajaa. Melkoinen joukko Tourin tähtiä kuten Annika Sörenstam, Paula Creamer sekä edellisviikolla voittanut Suzann Pettersen. Suzann Pettersen otti tahtikepin käsiinsä pelaten torstaina tuloksen 65. Muut suosikit jäivät 70:n lyönnin huonommalle puolelle, joten helppo ennustus on, että norjalainen saavuttaa jo kauden kuudennen ykköstilansa, viidestä aiemmasta yksi on hänen kotikaupungistaan Oslosta. Sörenstam palaa kilpakentille yli kuukauden tauon jälkeen, edellinen esiintyminen oli Solheim Cup jossa vanha mestari oli kuin varjo parhaista päivistään. Hän on voittanut yhteensä 69 kertaa LPGA Tourilla vuosien 1994-2006 välillä, kuluvalla kaudella voittosaldo näyttää nollaa ensimmäistä kertaa sitten 90-luvun puolenvälin. Useimmat elävät jo siinä uskossa, että ainakin kuluvalla kaudella voitot jäävätkin väliin, niin valjun oloista on peli ollut. Mielenkiintoa Thaimaan kisaan tuo tähtien lisäksi 11-vuotias Ariya Jutanugarn joka pääsi kisaan mukaan karsinnan kautta. Kisan käynnistyessä hän on 11 vuoden, 11 kuukauden ja kahden päivän ikäinen. Kaikkien aikojen nuorin karsintojen kautta LPGA Tourilla pelannut. Edellinen ennätys oli Michelle Wiellä, 12 vuotta ja neljä kuukautta. Jutanugarnin isä on osa-aikainen golfvalmentaja, ja 13-vuotias sisko Moriya myös huippupelaaja joka toimii kisassa sisarensa caddienä. Ylivoimainen ennätys varmasti kun pelaaja on 11-vuotias ja caddie 13, yhteisikä siis 24 vuotta…. Jutanugarn selvisi mainiosti avauspäivästään. Ulosmeno vaati 40 lyöntiä, sisääntulo kulki lähes kärjen tahtiin, yhteistulos 75 oikeuttaa 60:n pelaajan joukossa sijalukuun 41:s. Kilpailussa ei ole cuttia, joten sisarukset keräävät huomiota ja suosionosoituksia neljän päivän ajan. Annika Sörenstamin tuuletukset ovat jääneet kuluvalla kaudella varsin vähiin &copy Getty ImagesFGT:lla pelannut Samuli Kivimäki tuntee hyvin sisarukset, hän on toiminut Bangkokissa ollessaan heidän englannin kielen opettajanaan. -Tapasin perheen sattumalta Bangkokissa rangella ja siitä yhteistyö lähti. Opetin heille englantia jotta he kykenisivät maailmalle lähtiessään selviytymään myös osittain omin avuin. Ariya on käynyt Callawayn MM-kisoissa ja ollut siellä toinen. He haluaisivat myös kovasti tulla Suomeen pelaamaan, Kivimäki kertoo. Päättyvällä kaudella Finnair Mastersiin osallistui vain 13-vuoden ikäinen Filippiinien Dottie Ardina joka selvisi jatkoon ja voitti mukanaolleista 12:sta suomalaispelaajasta kaikki muut paitsi Kaisa Ruuttilan. -Sisarukset ovat luonnollisesti ylittäneet uutiskynnyksen kotimaassaan Ariyan selvittyä kisaan. Nyt täytyy vaan toivoa että peli kulkee ja muutama pelaaja jäisi taakse, Kivimäki jatkaa. Thaimaan kisa on LPGA Tourin kauden neljänneksi viimeinen. Edellisviikolla pelattiin Koreassa, seuraavalla Japanissa. Kaksi viimeistä USA:ssa ovat Aasian kisojen tavoin rajattu Tourin tähdille. Minea Blomqvistin kausi LPGA Tourilla on päättynyt, hän sijoittui 92:ksi ja sai rajoitetun, edellisvuosia paremman pelioikeuden kiertueelle.