[9][10]

Kuningas kaatoi kuninkaan speedgolfin SM-sprintissä

Speedgolfin SM-sprintin tuoreet suomenmestarit: Marko Kuningas ja Milla Hallanoro. Kuva: Suomen Golfliitto

Milla Hallanoro jatkoi naisten kilpailussa voittokulkuaan.

Marko Kuningas teki kovan tempun kaadettuaan Salon Golfkeskuksen kentällä perjantaina käydyssä speedgolfin sprintin SM-kilpailussa matkan hallitsevan mestarin Mikko Rantasen.

Kuninkaan voiton taustalla oli ylivertainen juoksuvauhti. Kilpailun toiseksi kovimman ajan juossut pronssimitalisti Lauri Alakuijala jäi hänen ajastaan peräti 18,2 sekuntia.

Yllättäen vasta viimeisenä karsinnasta jatkoon päässeellä Rantasella jalki kulki täysin toiseen malliin finaalissa. Kun lisäksi sprintin kolmen reiän lyöntitulos (10) oli erinomainen, säilytti hän odotetusti kärkipaikkansa aina viimeiseen starttaajaan saakka.

Karsinnan ykkönen, Kuningas, näytti löytäneen vielä paria pykälää isomman menovaihteen finaalissa. Vauhti oli sen verran vakuuttavaa, ettei edes ensimmäisen reiän tuplabogey tehnyt hallaa hänen voittohaaveilleen. Aura Golfia edustava Kuningas päätti kisansa hienoasti birdieen, mutta par-tuloskin olisi riittänyt mestaruuteen. Pelissä jokainen lyöty lyönti tuo tulokseen 10 sekuntia lisää aikaa.

Eroa valtaistuimelta suistettuun Rantaseen kertyi Kuninkaan eduksi 19,3 sekuntia. Juoksuaikaa mestari käytti kolmella reiällä kunnioitettavat 4:26,4 minuuttia. Kuningas otti Salossa kovan päänahan, sillä Rantanen on myös speedgolfin ”normaalimatkan” viimevuotinen SM-ykkönen sekä lajin hallitseva maailmanmestari.

”Päivä oli täynnä yllätyksiä enkä olisi osannut odottaa näin upeaa tulosta, kun on loukkaantuminen ollut päällä. Olen erittäin tyytyväinen ja kaikkiaan mahtava oli olla mukana hienossa tapahtumassa, mahtava tunnelma!” Kuningas iloitsi.

Naisten kilpailussa omaa luokkaansa tuttuun tyyliin oli Pickala Golfin Milla Hallanoro. Satu Flyktman hävisi mestarille yli 1,5 minuuttia. Kiia Levander otti pronssia.

”Juoksuaika yllätti positiivisesti, mutta se ehkä näkyi toisaalta huonompana lyömisenä kuin odotin. Kokonaisuutena siis tasapainossa, joten ihan tyytyväinen saa olla ja toki voitto maistuu aina hyvältä”, Hallanoro summasi toista speedgolfin sprintin SM-kultaansa.

Salon SM-viikkoon kuuluneessa speedgolfissa järjestettiin myös VIP-kisa, jossa olivat mukana muun muassa kapellimestari Riku Niemi, elokuvaohjaaja Aleksi Mäkelä, radiojuontaja Juha Perälä sekä tv-tuottaja Ville Klinga. Tämän kisan ykkönen oli Team Finlandin muodostaneet golfin maajoukkuepelaajat Elias Haavisto ja Saku Halonen.

Speedgolfin SM-sprintissä pelattiin Salon Golfkeskuksen kentän reiät 10 (par 4), 8 (par 3) ja 9 (par 4), tässä järjestyksessä.