Padel-buumi käy kierroksilla, kenttiä nousee nyt golfkentillekin - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Golfkentät

Padel-buumi käy kierroksilla, kenttiä nousee nyt golfkentillekin

Hirsala Golfissa voi harrastaa nyt myös uutta suosikkilajia padelia. Kuva: Hirsala Golf

Yhä useammat golfklubit ovat innostuneet suunnittelemaan pihapiiriinsä padel-kenttiä. Lajissa on samankaltaisia sosiaalisia ominaisuuksia kuin golfissakin. 

Lähes kansallispelin suosion Espanjassa saavuttanut mailapeli padel on koukuttanut nopeasti monet suomalaiset tämän hieman tennistä ja squashia muistuttavan lajin pariin. Uusia padel-kenttiä nousee jatkuvasti eri puolille maata, ja myös jotkut golfkentät ovat ottaneet tai kaavailevat padelia omaan palvelutarjontaansa.

Kirkkonummella sijaitseva Hirsala Golf avasi kesäkuussa lähes samanaikaisesti kaksi padel-kenttää. Ensimmäinen valmistui pienten viivästysten jälkeen hieman toista viikkoa sitten ja toinen viime viikonloppuna. Kiinnostus on ollut taattu, ja ensimmäiset vakiovuorotkin jo varattu.

”Päiväsaikaan on ollut vähän hiljaisempaa, mutta kyllä padel on saanut täällä hyvän vastaanoton. Meillä oli viime viikolla myös kaksi yritystapahtumaa, joista toisessa pelattiin padelin lisäksi golfia ja toisessa geogolfia”, Hirsala Golfin toimitusjohtaja Jussi Kuusela sanoo.

Päätös padelin tuomisesta Hirsalaan syntyi golfareiden toiveesta. Aiheesta riitti keskustelua, myös kenttäyhtiön hallituksessa, mutta päätös kenttien rakentamisesta syntyi lähes yksimielisesti.

”Olen varma, että kentät tarjoavat merkittävää lisäarvoa osakkaillemme, seuran jäsenille ja muille asiakkaille, ja onhan tämä myös uusi tulonlähde. Uskomme, että investointi maksaa parissa vuodessa itsensä takaisin”, sanoo Kuusela, joka on rakentelemassa ensimmäistä yhdistettyä golf-padel-tarjouspakettia.

Etenkin 80–90-lukujen taitteen ison golfbuumin aikana golfkenttien yhteyteen rakennettiin tenniskenttiä tietyssä country club -hengessä, ja jotkut kenttäyhtiöt myivät golfosakkeiden ohella tennisosakkeita. Pelaajiakin tenniskentillä kävi, mutta ei sittenkään siinä määrin kuin etukäteen oletettiin.

Tenniskenttiä on sittemmin purettu pysäköintialueiksi ja muuhun käyttöön. Joillakin golfklubeilla niiden paikalle harkitaan padel-kenttiä, ja jossain tähän on jo päädyttykin.

Padel on lajina helpompi omaksua kuin tennis ja se on rentona neljän hengen pelinä sosiaalinen harrastus. Se sopii siksi hyvin golfareille, jotka voivat vaikka oman peliporukan kanssa kohottaa lajin parissa kuntoaan.

Jussi Kuusela sanoo, että Hirsala Golfin tarjoama palvelukokonaisuus heijastuu yritystapahtumien vilkkaaseen kysyntään.

Hirsalassa tullaan Kuuselan mukaan jossain vaiheessa pitämään yhdistettyjä golf- ja padel-kisoja, kunhan ensin on päästy kunnolla alkuun. Hirsalan oman padel-seuran perustamista on niin ikään mietitty. Toimitusjohtaja luonnollisesti toivoo, että padelin harrastajat innostuisivat pelivuorojensa ohessa tutustumaan myös golfiin. Vakiovuoron padelista ottaneille golfareille tarjotaan edullisempaa kierrosta Hirsalan kentällä.

Suomalaisista golfklubeista padel-kenttä löytyy lisäksi Archipelagia Golfista Paraisilta, Harjattula Golfista Turusta sekä Nokian River Golfista. Padel-kenttiä on lisäksi tulossa kuluvan kesän aikana muun muassa Rauma Golfiin, Espoon Ringside Golfiin, Nevas Golfiin Sipooseen ja Hattula Golfiin.

Kuusela kertoo, että padelin ilmestyminen palvelutarjontaan on saanut yritykset varaamaan loppukesästä paljon firmatapahtumia Hirsalasta.

”Usein isojen yritystapahtumien ja -kisojen yhteydessä on mukana niitä, jotka eivät golfia harrasta. Kun pelaajat ovat neljä viisi tuntia kentällä, jää muille turhan paljon odotteluaikaa klubilla. Nyt meillä on kattavasti tarjolla aktiviteetteja kaikille, ja se on selvästi otettu ilolla vastaan.”

Tuoreiden aktiviteettien joukkoon kuuluu viime vuonna ensimmäisenä Suomessa avattu Geometric Golf -fasiliteetti, mikä tarkoittaa kansankielellä chippaamista tikkatauluun. Kysymys on rangella tapahtuvasta tarkkuuspelistä, johon voi osallistua kahdeksan eri joukkuetta samanaikaisesti.

Pelaaminen tapahtuu erivärisillä palloilla ja järjestelmä tunnistaa ja laskee kunkin pelaajan osumat automaattisesti ja kirjaa ne lyöjän saldoon.

Hirsalan rangella sijaitsee myös Geometric Golfin peliteltta, missä voi järjestää geogolfin ympärille rakennettuja yritystapahtumia ja kilpailuita. Telttaan mahtuu tilaisuuden luonteesta riippuen 48–70 henkeä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje