11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kimmo Timonen kerää NHL-tähdet Tarina Golfiin

Kuopiossa eletään kovaa golfbuumia iloitsee Tarina Golfin toimitusjohtaja Ari Kärki

Kuopion

Stanley Cupin finaaleissa pelaava Kimmo Timonen on tukenut jo vuosia Kuopion Yliopistollisen sairaalaan lasten veri- ja syöpäosastoa. Nyt hän halusi golftapahtuman, jolla kerätään mojova potti euroja.

”Kimmo asuu muutaman kilometrin päässä kentästämme ja pelaa kesäisin täällä paljon. Kime 4 Kids –kilpailuun tulee 140 pelaajaa ja suosio on ollut uskomaton”, toteaa Tarinan toimitusjohtaja Ari Kärki.

Kilpailuun pääsi mukaan 20 yritysjoukkuetta ja ryhmä täyttyi hetkessä. Kärjen mukaan riitti yksi puhelinsoitto per yritys ja paketti oli kasassa. Tarina Golfin jäsenille oli 60 pelipaikkaa ja ne täyttyivät netin kautta kahdessa tunnissa. Loput 40 pelaajaa ovat Timosen kutsuvieraita, heinäkuun 17. päivänä kentällä ovat mm. Saku Koivu, Ville Peltonen, Ville Leino, Ossi Väänänen ja Scott Harnell.

”Kiekkoilijoiden lopullista listaa meillä ei vielä ole, sillä Kime pelaa parhaillaan finaaleja emmekä ole halunneet häiritä häntä. Jos hyvin käy, tiedä vaikka kuuluisa Stanley Cup –maljakin olisi täällä heinäkuussa”, toteaa Kärki ja lisää, että kilpailuun on jo jonotuslistakin, jos joku peruu osanottonsa.

”Meillä on jo nyt kasassa 20000 euroa, Kime on luvannut 10000 euroa ja varmaan nuo kiekkoilijatkin osallistuvat hyväntekeväisyyteen omalla panoksellaan, eli sairaalalle on tulossa hyvä potti.”

Kuopiossa kova golfbuumi

Kuopion seudulla on kova golfbuumi ja Tarinan tutustumis- ja alkeiskurssit ovat olleet täynnä. Kärki sanookin, että ei ole kokenut vastaavaa kiinnostusta 24-vuotisen toimitusjohtajauransa aikana.

”2000 jäsenen raja saattaa mennä tänä kesänä puhki eli kentät ovat täynnä. Meillä pelataan vuodessa yli 50000 kierrosta ja vieraspelaajia kävi viime kesänä 7000”, toteaa Kärki tyytyväisenä.

Tarinassa pelaajia houkutellaan lajin pariin monipuolisesti. Uusia harrastajia ei painosteta kausipelioikeuden tai osakkeen ostamiseen, tarjolla on lukuisia eri mahdollisuuksia vähemmän pelaaville ja aloittelijoille.

”Kun aloittelija saadaan innostumaan lajista, tulee hänestä jossain vaiheessa myös potentiaalinen osakkeen omistaja”, järkeilee Kärki.

Tarina Golf selviytyi kylmästä ja lumisesta talvesta hyvin ja kenttä on hyvässä kunnossa. Golfliiton kenttäkonsultti vieraili Siilinjärvellä toukokuun puolivälissä, ja ensimmäisenä suomalaisena kenttänä Tarina rekisteröitiin Golf Environment Organizationiin. GEO on Euroopan laajuinen ympäristöjärjestelmä.

Seuraava iso projekti Tarina Golfilla on klubitalon remontti. Vanhaan maalaistaloon rakennetut tilat eivät riitä kunnolla esimerkiksi yritystapahtumien tarpeisiin.

”Kuntotarkastukset ja suunnitelmat on tehty, ja jos kaikki menee hyvin, pääsemme aloittamaan remontin tänä tai ensi syksynä”, lupailee Kärki, joka on toiminut kentän toimitusjohtajana jo 24 vuotta.

Jari Jokinen

Kuopiossa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje