28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kaymer ei pettänyt kotiyleisöään Münchenissä

Samaan manageritalliin kuuluvat Henrik Stenson ja Martin Kaymer pelaavat viikonloppuna Saksassa © Getty Images

Martin Kaymerista on kehittynyt vähitellen paras keskieurooppalainen golfin pelaaja. &copy Getty Images Sää Münchenissä oli tänään aiempien pelipäivien tapaan mitä mainioin lämpötilan kivutessa parhaimmillaan jopa 30 asteen tuntumaan. Kilpailun kuumimmaksi pelaajaksi kolmen kierroksen jälkeen nousseen Kaymerin kuuden lyönnin johto näytti lauantain jälkeen jo saavuttamattomalta, mutta saksalaisen etumatka kurottiin sunnuntaina umpeen jo yhdentoista reiän jälkeen. Tuolla par-viitosella Kaymer löi avauksensa raffiin, josta hän lähti rohkeasti yrittämään toista lyöntiään suoraan griinille. Jatkolyönti jäi lyhyeksi ja putosi veteen griinin edustalla. Droppauksen jälkeinen neljäskin lyönti rullasi griinin yli veteen, ja lopulta Kaymerin korttiin merkittiin yhdellätoista triplabogey. Tässä vaiheessa Tanskan Anders Hansen ja britti John Bickerton nostivat olennaisesti osakkeitaan taistelussa kilpailun voitosta. Vain kolme viikkoa sitten polvioperaatiossa ollut Hansen nousi askeleen lähemmäksi voittoa tehtyään birdien viidellätoista, mutta muutaman reiän tanskalaisen takana pelannut Kaymer kuittasi tilanteen väylällä kolmetoista, jossa hänen toinen lyöntinsä jäi vaivaisen sentin päähän reiästä ja eaglesta. Hansenin tehtyä birdien viimeiselle reiälle oli myös Kaymerin onnistuttava vastaavassa päästäkseen tanskalaisen kanssa uusintaan. Kun Kaymerkin onnistui värkkäämään 18:lle birdien, lähti parivaljakko ensimmäiselle uusintareiälle, edelleen väylälle 18. Martin Kaymer ratkaisi kilpailun voiton heti ensimmäisellä uusintareiällä, lyötyään toisen lyöntinsä komeasti kolmen metrin päähän reiästä. Hansenin toinen lyönti päätyi kohtalokkaasti bunkkeriin, josta hän ei selviytynyt kahdella lyönnillä reikään. Kaymer puolestaan hoiteli birdien toistamiseen 18. reiällä samana päivänä ja tuuletti iloisena voittoaan Münchenin helteessä. ”Olipa jännittävä päivä, mutta minulle merkitsee hyvin paljon se, että voitin tämän kilpailun ensimmäisenä saksalaisena. Yleisön kannustus oli upeaa ja tuskin maltan odottaa, että pääsen puolustamaan voittoani ensi vuonna”, Kaymer sanoi lehdistötilaisuudessa. Kaksi kertaa BMW PGA Championshipin voittanut Anders Hansen oli lähellä ottaa kolmannen ”bemari”-tittelinsä, mutta joutui antautumaan lopussa lujasti taistelleelle Kaymerille. Saksalainen kohosi voitollaan neljä sijaa ylöspäin Ryder Cupin pisteissä ja on nousemassa hyvillä peleillään ensimmäistä kertaa Euroopan joukkueseen Kentuckyssa syyskuussa. Marko Kuivasaari (22.06.2008)

Yll&#228,tysnimet valtasivat k&#228,rkipaikat M&#252,ncheniss&#228,

Yllättäjä. Aika näyttää kasvaako Rafa Echeniquesta menestyjä Euroopan Tourilla. &copy Getty Images BMW International Open ei sujunut eilen varsinaisesti käsikirjoituksen mukaan, sillä johtoa jakava nelikko, Rafa Echenique, Anton Haig, Mardan Mamat, Peter O´Malley, ei löydy tällä hetkellä Euroopan Tourin rahalistan sadan parhaan joukosta. ”Yllätyskööri” pelasi torstaina Eichenriedin kentän tulokseen kuusi alle par’in eli 66 lyöntiä. Viiden seuraavan pelaajankin joukosta parhaimman WR-sijoitus on vasta 70:s. Kympiltä kierroksensa aloittanut Argentiinan Rafa Echenique teki kentän sisääntulopuoliskolla viisi birdietä, etuysin sujuessa yhden alle. ”Pelini alkoi kulkea hyvin muutama viikko sitten. Puttaukseni on myös parantunut. Tämä oli vasta ensimmäinen kierros, mutta toivottavasti jatko sujuu yhtä hyvin. Pitkä tie on vielä kuljettavana”, Echenique sanoi lehdistölle. Myös Anton Haig on huomannut edistyneensä teknisesti viime aikona. Siitä osoituksena seitsemän birdien maustama 66. ”Olen työskennellyt kovasti svingini sekä positiivisen asenteen puolesta ja vihdoinkin sain aikaan tulosta”, Haig iloitsi. Mardan Mamat kertoi saaneensa vaimoltaan kunnon potkun takamuksilleen ennen turnausta, mutta myöntää maanmiehensä Jeev Milkha Singhin hyvien pelien antaneen runsaasti uskoa menestykseen Euroopan Tourilla. Kiertueen tämänhetkisen rankingykkösen, US Openissa kuudenneksi sijoittuneen, Miguel Angel Jimenezin päivän hyvää peliä himmensi viimeisen reiän kolme puttia. Tulos 69 on lyönnin parempi kuin toisen konkarin, Bernhard Langerin noteeraus. 20. kerran pelattava BMW International Open on ainoa saksalaisturnaus, jota Langer ei ole koskaan voittanut. Yhdysvaltain seniorikiertueella nykyään pelaava saksalainen tietää myös, että ikä ei ole enää kauaa hänen puolellaan taistellessaan menestyksestä pääkiertuiden kilpailuissa. ”Kello käy ja me kaikki vanhenemme vähitellen. Tässä ei ole enää montaa korttia käännettävissä, sillä tuskin voitan BMW Internationalia 60-vuotiaana. Voiton pitäisi tulla täältä melko nopeasti, jos se on vielä joskus tullakseen”, 50-vuotias Langer selitti. Amerikan raikulipoika John Daly oli kierrostaan parhaimmillaan jo neljä alle par’in kunnes 14:nnen ja 16:nnen tuplabogeyt vakavoittivat usein Saksassa vierailevan Dalyn. Vuoden 2001 voittaja päätti kierroksensa par’issa. Viime viikonvaihteessa Suomen Challenge Tour –osakilpailussa pelannut Mikko Ilonen ei ole mukana Saksan turnauksessa. Marko Kuivasaari (20.06.2008)

Bernhard Langerilla voitto tavoitteena Munchenissa

Bernhard Langerilla on persoonallinen tapa taivutella ranteitaan lyönnin jälkeen &copy Getty ImagesElämä alkaa viisikymppisenä sanotaan. Tämä pätee etenkin etevien golfarien osalla jotka pääsevät näyttämään taitojaan Champions Tourille. Elokuussa 2007 ikärajan saavuttanut Bernhard Langer on pistänyt tuulemaan USA:ssa. Hän on voittanut vajaan kymmenen kuukauden aikana kolmasti, kuluvalla kaudella saksalainenn on rahalistan toinen tilillään yli 1,2 miljoonaa taalaa. Viikonloppuna Langer on juhlittu sankari kotimaassaan , Munchenissa pelattavassa BMW Internatinalissa joka on Euroopan Tourin osakilpailu.. Avauspäivän tulos oli 70, kaksi alle parín. Viimeisellä reiällä Langer otti kolme puttia. Munchenin kisa on ainoa Saksassa vuosien varrella pelatuista jota hän ei ole voittanut. Muistaa sopii sekin, että ET:lla ei koskaan ole nähty 50 vuotta täyttänyttä voitttajaa. Jos kuka, niin Langer voi olla tämän myytin murtaja. Perusteita? Viimeisen vuoden aikana Langer on ollut kerran kakkonen ET:lla( BMW International 2007) sekä PGA Tourilla ( Colonial, uusinnan jälkeen) . Lisäksi ansiolistalla on yksi kolmostila Hollannista, sekä 15:s tila PGA Tourin Players Championshipista. ”Aika käy vähiin, en usko voittavani enää 60-vuotiaana Euroopan Tourilla”, Langer järkeili avauspäivän jälkeen. Kisan kärjessä on tukku nimettömämpiä pelaajia tuloksella 66. Ennakkosuosikeista Langerin edellä ovat Martin Kaymer (68), Retief Goosen (69), Miguel-Angel Jimenez (69) sekä Henrik Stenson (69). Entisestään pulskistunut John Daly oli kierrostaan jo neljä alle, mutta päätyi tulokseen 72. Mikko Ilonen ei ole mukana.

Martin Kaymer haastaa t&#228,hdet BMW Internationalissa

Martin Kaymer sävähdytti kaudella 2006 loistopeleillään Challenge Tourilla. Viimekaudella hän oli ET:n vuoden tulokas ja kuluva kausi käynnistyi voitolla Abu Dhabissa sekä kakkostilalla Tigerin jälkeen Dubaissa. Kun muistetaan se, että Mikko Ilosen tavoin Sportyardin talliin kuuluva saksalainen on vasta 23-vuotias, on hänen päällään suuria odotuksia muuallakin kuin Saksassa. Kevät ja kesä eivät ole tuottaneet samanlaista menestystä kuin alkuvuosi, Munchenin ET kisa viikonloppuna on melkoinen näytönpaikka. Golf Club Muncnhen Eichenriedilla Kaymer lukeutuu suosikkeihin. Hän tarvinnee Ryder Cup-joukkueeseen päästäkseen ainakin yhden voiton tai top-3 sijoituksen suuressa kisassa. Karsinta päättyy elokuun lopulla. Ryder Cup joukkue alkaa muotoutua. Munchenissa ”varmoista tapauksista” ovat mukana Miguel-Angel Jimenez, Robert Karlsson sekä Henrik Stenson. Karlsson ja Jimenez ovat olleet hirmuisessa vireessä viimeiset kuukaudet. Karlsson on sijoittunut kuudessa viimeisessä kilpailussaan kakkoseksi, kolme kertaa kolmanneksi, neljänneksi ( US Open) ja kahdeksanneksi ( Masters). Voitot vain puuttuvat, edellinen on sekin Saksasta, Players Championshipista heinäkuulta 2006. Kovia lisänäyttöjä viikonloppuna pyrkivät antamaan Colin Montgomerie, Paul Casey sekä Thomas Björn. Monty putosi vastikään World Rankingilla 100:n sijan ulkopuolelle, ensimmäistä kertaa sitten 90-luvun alun. Tämänhetkisillä näytöillä Nick Faldolla ei ole kovin painavia perusteita skotin valitsemiseksi edes villillä kortilla, niin monia kovempikuntoisia pelaajiakin kun on rajan väärällä puolella. Munchenin väriläiskä, ainakin kahden ensimmäisen päivän aikana on John Daly joka voitti vuonnna 2001. Robert Karlsson on huippuvireessä, voitot ovat kuitenkin vältelleet ruotsalaista &copy Getty ImagesValtameren takaa kotimaahansa on lentänyt myös Champions Tourilla kuningaspaikkaa tavoitteleva Bernhard Langer. 50-vuotias Saksan golfin ikoni on jo voittanut kahdesti Champions Tourilla kuluvalla kaudella. Allekirjoittaneen vankka käsitys on se, että Langer tulee vielä kerran taistelemaan ET:lla vakavissaan ykköstilasta. Ehkä jo Munchenissa jossa hän ei ole koskaan ollut ykkönen BMW:n kisassa. Skandinaaveilla on ollut loistava menestys autojätin kilpailussa. Viimeisen 11 vuoden aikana ykköstilaa ovat pääseeet maistamaan Karlsson, Stenson, Niclas Fasth sekä Björn joka on voittanut kahdesti. Mikko Ilonen jättää Saksan kisan väliin ja keskittyy Lahdessa muuttopuuhiin. Seuraavalla viikolla alkaa sitten toivottasti pitkä putki. Varmoja suurkisoja ovat perättäisinä viikonloppuina pelattavat Ranskan avoimet, European Open sekä Scottish Open. Kahden viimeksimainitun välissä on kahden kierroksen mittainen British Openin karsinta, toivottavasti niiden jälkeen myös varsinainen kisa joka käydään Royal Birkdalessa 17-20. heinäkuuta.

Ryder Cup, karsinta Eurooppa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje