5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kankaisten kenttä nousi Turun alueen vilkkaimmaksi

Kankaisten kentän kolmas reikä on selkeä par-viitonen, yksi kentän parhaista.

Kankaisten

Turun talousalueella on kuusi täysmittaista golfkenttää, joista Aura Golfi on suomalaisessa golfissa käsite. Muut viisi ovat nekin löytäneet paikkansa ja tapansa toimia. Harjattulan ja Paraisten kentillä on pelattu jo parikymmentä vuotta. Tämän vuosituhannen puolella nurmea alettiin kasvattamaan Kankaisilla sekä Naantalin kahdella kentällä Aurinkogolfissa ja Kultarannassa. Useimpien alalla vaikuttavien mielestä kenttien määrä on nyt varsin sopiva.

Kankaisten kenttä sijaitsee Maskussa, mutta on käytännössä kuusikosta lähimpänä Turun keskustaa.

”Tänne hurauttaa kaupungista helposti 12-15 minuutissa. Jonkin ajan kuluttua moottoritien ramppi tulee vielä aivan kohdalle ja se lyhentää matkaa entisestään, markkinoi vuodesta 2003 toimitusjohtajana toiminut Heikki Hallanoro.

Kentällä on peräti 1492 jäsentä, osakkeita on 902 ja pelikierroksia vuosittain 34 000, joka on Suomessa ehdottomasti korkeimpia lukuja. Turun alueen kentistä luku on ylivertainen, kun lasketaan pelkästään 18-reikäisten startit. Omat jäsenet pelaavat Kankaisilla keskimääräistä enemmän. Greenfee-pelaajia on vain 3500 kautta kohden. Kunnioitusta ja kadehdintaa herättää myös vastikkeen suuruus, se on 450 euroa. Palveluiden taso ja sijainti huomioiden paketti on erinomaisessa kunnossa.

”Ei siihen poppakonsteja ole, tiukka ote taloushallinnassa on avainsana. Kun pitää kulut kurissa, ollaan jo puolimatkassa. Meillä ei ole varaa prameiluun, mutta siistiä pitää olla”, Hallanoro jatkaa.

Greenfee on arkisin 50 euroa, viikonloppuisin 60.

”Se on hivenen kallis, mutta haluamme tarjota osakkaille ja pelioikeuden haltijoille etua”, Hallanoro oma-aloitteisesti määrittää.

Kankaisten kentän alueella ja kentällä näyttää siistiltä ja valmiilta. Kenttä on selkeä ja siellä on tilaa lyödä. Silti draivien sijoittelullakin on merkitystä, ympäriinsä ei voi eikä kannata ampua. Viheriöt ovat suunnittelijansa Pekka Sivulan näköisiä, isoja, tasaisia ja hyviä putattavia. Ahtaita paikkoja ei juurikaan ole. Näytttävimpiä reikiä ovat vesiesteiden vaikeuttamat kuudes ja 15. Heinäkuun puolivälissä kenttä oli tiiauspaikkojen, karheikkojen ja viheriöiden osalta hyvässä kunnossa. Väylät olivat kuivia, mutta varsin hyvin pelattavissa. Rullia tulee ja osittain pelissä on ”linksmäisiä” elementtejä.

Kentän asiakkaat tulevat pääosin Turun talousalueelta.

”Jäsenkunnassamme on paljon senioreita, mutta kasvavassa seurassa on myös aloittelijoita ja junioreitakin 12 prosenttia. Tänne on sijainnin puolesta helppo tulla, henki on rento eikä tarvitse turhia pingoitella”, Hallanoro luonnehtii.

Klubitalon laajennus kiistanaiheena

Heikki

Erilaiset näkemykset ja riidat liittyvät oleellisesti suomalaisiin golfosakeyhtiöihin. Näin myös Kankaisilla, jossa toimitusjohtaja ja hallitus valmistelivat klubitalon laajentamista. Tavoitteena oli yleisen palvelutason, pukusuojatilojen ja ravintolatilojen parantaminen. Uudistuksella olisi houkuteltu myös lisää yritystilaisuuksia ja kevennetty osakkaiden kustannustaakkaa. 1,028 miljoonan euron hankkeen myyminen osakkaille ei kuitenkaan sujunut suunnitellun mukaisesti, hanke ammuttiin yhtiökokouksessa alas.

”Nyt mennään näillä eväillä. Perustoiminnot ovat mielestäni hyvässä kunnossa ja toiminta virkeää. Jäsenmäärämme kasvu on ollut viimeisten vuosien aikana todella voimakasta. Otamme mielellämme sekaan vieraitakin. Kenttä saa positiivista palautetta ja sijaintimme on mainio. Omat juniorimme eivät vielä mahtuneet mukaan kentällämme pidettäviin SM-kisoihin, mutta tulevina vuosina varmasti, maalailee vuonna 2011 eläkkeelle jäävä Hallanoro tulevaisuutta.

”Hippu” metsästää ensimmäistä SM-kultaansa

Albert

Kankaisilla pelataan keskiviikosta perjantaihin juniorien lyöntipelimestaruuksista 16-,18- ja 21-vuotiaiden sarjoissa. Lohjan St.Laurence Golfia edustava Albert ”Hippu” Eckhardt on nuorimpien poikien ikäluokassa ehdoton ennakkosuosikki. Hippu pelasi mainiosti viime viikon EM-kisoissa Turkissa ollen henkilökohtaisessa sarjassa 20. Pelaajia oli 120, ja suurin osa heistä Hippua vanhempia.

”Hyvin meni henkilökohtaisella tasolla vaikka joukkuemenestys jäikin heikoksi (15.). Näihin Kankaisten kisoihin riittää varmasti virtaa, vaikka lepoaika jäi totutusti lyhyeksi. Kyllä kesällä jaksaa. Selkeä tavoitteeni on ensimmäisen SM-kullan voittaminen, hän määritti tiistaina harjoituskierrosta pelatessaan.

”Ulosmenon väylät ovat varsin mielenkiintoisia. Väylät vaan ovat tavanomaista kuivempia, se vaatii totuttelua ja järjenkäyttöä pallon sijoittelussa”, Hippu suunnitteli.

Teemu Tyry

Kankaisten Golf Masku

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje