25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Kalle Samoojan pelit päättyivät toisella kierroksella Amateur Championshipissa

Kalle Samooja teki taas historiaa yltämällä päivän parhaaseen tulokseen Amateur Championshipissa

<b><a href=Kalle Samooja kukisti ensimmäisen vastustajansa 18:lla reiällä. Kuva Talin Erkko Trophysta.”>Ainoana suomalaisena neljästä lyöntipelikarsinnan selvittänyt Kalle Samooja sai tunnustaa perjantaina aamupäivällä käynnistyneessä pelissä Formbyn kentällä Stefan Wiedergruenin paremmakseen. Yhdeksänneksi karsinnassa sijoittunut saksalainen kukisti Samoojan luvuin 3/1. Wiedergruenin taival puolestaan päättyi perjantain toisessa ottelussa. Kahdeksan parhaan joukkoon kiilautui kuusi brittiä, sekä yksi pelaaja Ruotsista sekä yksi Hollannista.

Kalle Samoojalle saksalaisvastustaja Amateur Championshipissa

<b><a href=Kalle Samooja kukisti ensimmäisen vastustajansa 18:lla reiällä. Kuva Talin Erkko Trophysta.”>Kalle Samooja selvitti niukimmalla mahdollisella marginaalilla luvuin 1/0 avausvastustajansa USA:n Russell Henleyn Formbyn kentällä jatkuvassa Amateur Championshipissa. Alunperin kisan lyöntipelikarsintaan lähti mukaan 288 pelaajaa, ennen torstain kahta kierrosta toiveikkaita on jäljellä reilu kymmenesosa 32 pelaajaa. Pelillisesti urakka on finaaliin pääsevillä vastaa alkumetreilllään, kolme kierrosta takana, kolmen seuraavan päivän aikana vielä kuusi kierrosta ja viisi vastustajaa edessä. Toiseksi vastustajakseen kello 10.52 Suomen aikaa Samooja saa Saksan Stefan Wiedergruenin joka oli lyöntipeliosuudessa yhdeksäs, Samoojan sijaluku oli 32:s. Saksalaisilla oli karsinnassa vahva panos, neljä pelaajaa 32:n ensimmäisen joukossa. Skandinaaveilla kulkee Liverpoolin lähistöllä pelattavassa kisassa toistaiseksi erittäin hyvin. Samoojan lisäksi jatkossa on vielä kolme ruotsalaista sekä yksi tanskalainen, siis yli 15 prosenttia kaikista toiveikkaista.

Kalle Samooja p&#228,iv&#228,n paras Amateur Championshipin karsinnan toisena p&#228,iv&#228,n&#228,

Kalle Samooja sai varsin ison sulan hattuunsa tiistaina, kun hän oli yhdessä seitsemän muun pelaajan kanssa päivän paras West Lancashiren kentällä tuloksellaan 68 nousten 32:ksi kahden päivän tuloksissa. Avauspäivänä Samooja sai Formbyn kentällä tuloksekseen 76 ja oli kolmen lyönnin päässä jatkopaikasta. Toisen kierroksen venyminen oli oiva osoitus potentiaalista ja henkisestä venymisestä, mutta myös ensimmäinen kerta kun suomalaispelaaja tekee Amateur Championshipissa päivän parhaan tuloksen. Reikäpelit käynnistyvät keskiviikkona Formbyn kentällä, Samoojan otttelu USA:n Russell Henleya vastaan käynnistyy klo 14.19. Torstaina ja perjantaina pelataan kumpanakin kaksi kierrosta, kahden kierroksen finaali on edessä lauantaina. Toni Hakula (77-75), Janne Kaske (81-72) ja Mikael Salminen (80-82) karsiutuivat.

Kalle Samooja kolme ly&#246,nti&#228, rajan takana Amateur Championshipissa

Suomalaisilla oli varsin vaisu avaus Amateur Championshipin ensimmäisenä lyöntipelipäivänä. Kalle Samoojaaloitti mainiosti pelaten ulosmenon kaksi alle, mutta sisääntulossa (+6) peli rapisi par-kolmosella tulleen tuplabogeyn myötä. Samoojan (76) sijoitus on 131:s, Toni Hakulan (77) 165:s. Mikael Salmiselle (80) ja Janne Kaskelle (81) toinen päivä karsinnnoissa on luonteeltaan enemmän terapiakierroksen oloinen, jatkoonpääsymahdollisuudet ovat teoreettiset. Kisan kärjessä on Italian Matteo Manassero tuloksella 65.

Nelj&#228, suomalaista mukana British Amateurissa

<b>Pienestä Aulangon Golfklubista on tullut vähitellen iso viisikymppinen. Kuva Everstin yhdeksänneltä reiältä.</b>”>Yksi onnellinen pelaaja tullaan kruunaamaan sunnuntaina The Amateur Championshipin voittajaksi. Sitä ennen hän on pelannut kaksi lyöntipelikarsintaa sekä kukistanut kuusi vastustajaansa, kisakierroksia kertyy yhteensä yhdeksän. Kun yrittäjiä on 288, onnella on hyvin vähän tekemistä lopullisen tuloksen kanssa. British Amateur on yhdessä US Amateurin kanssa maailman arvostetuin amatöörikilpailu, voittajalle on luvassa ikuisen kunnian lisäksi myös paikka British Openiin sekä Mastersiin. Kaikki suomalaiset muistavat sen, että <b>Mikko Ilosen</b> kansainvälinen ura käynnistyi käytännössä Royal Liverpoolissa samassa kisassa saavuttamansa voiton myötä. Suomalaisnelikko <b>Kalle Samooja, Janne Kaske, Mikael Salminen</b> ja <b>Toni Hakula</b> lähtee haastajan asemasta taistoon. Vaikka Samooja voittikin vastikään Ranskan mestaruuden, on paperilla huomattavasti kovempia pelaajia mukana tukuttain.  Lyöntipelikarsinta pidetään West Lancashiren ja Formbyn kentillä Liverpoolin kupeessa. Reikäpelejä hinkataan ratkaisuun asti 125 vuoden ikään ehtineellä Formbyn kentällä. Lyöntipeliosuudet ovat vuorossa maanantaina ja tiistaina, kuusi reikäpelikierrosta joista finaali on 36 reiän mittainen pelataan neljän päivän aikana, voittajaa juhlitaan sunnuntaina. Formbyssa on pelattu vuonna 1984 Amateur Championshipin ehkä ”nimekkäin” finaali. Tuolloin Ryder Cup kapteenikisassa hopealle jäänyt <b>Jose-Maria Olazabal</b> kuritti <b>Colin Montgomeria</b> luvuin 5/4. Suomalaisille on ennakkoveikkauksissa turha luoda paineita. Jos yksikin läpäisee lyöntipelikarsinnan, on saldo jo hyväksyttävä, nousu 16:n joukkoon tai pidemmälle olisi merkki erinomaisesta onnistumisesta. <span class=

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje