[14][27]
Ajankohtaista

Justin Rose johtoon Kaliforniassa

David Duval oli parhaimmillaan uhka jopa Tigerin ennätyksille.Nyt hän hakee uutta nousua uralleen © Getty Images

<b>USA vielä valloittamatta! Justin Rosella on voittoja Euroopasta, Australiasta, Etelä-Afrikasta ja Japanista</b></b>”>Englannin <b>Justin Rose</b>tavoittelee edelleen ensimmäistä voittoaan PGA Tourilla. 26-vuotias Rose pelasi torstaina Chrysler Classicin toisella kierroksella tuloksen 65 ja nousi johtoon yhdessä Scott Verplankin kanssa (-12). Kisaa pelataan neljällä eri kentällä, joten PGA Tourin ainoan 90 reikäisen kisan tulokset ovat vertailukelpoisia keskenään vasta lauantain jälkeen. Rose oli viimekauden jälkipuoliskolla parempi kuin koskaan, hän sijoittui kerran kakkoseksi ja kahdesti nelokseksi. Floridan kisassa hän aloitti tuloksella 60, mutta ei onnistunut pitämään johtoaan loppuun asti. Vuosi kruunautui kuitenkin Australiassa MasterCard Mastersin ykköstilaan, ensimmäiseen voittoon yli neljään vuoteen.  Rose jäi niukimmalla mahdollisella tavalla ulos varmasta Masters paikasta, hän oli vuodenvaihteessa World Rankingilla 51:s. Hyvä menestys, varsinkin voitto Palm Springsissa varmistaisi paikan kauden ensimmäiseen Majoriin. Muistaa sopii sekin, että Rose johti Augustassa vuonna 2004 avauskierroksen jälkeen tuloksellaan 67. Romahdus tuli tuolloin kolmannella joka vaati peräti 81 suoritusta. Kärjen takana on tasaista ja potentiaalisia mestareita on vielä paljon. Avauspäivänä 67 kertaa lyönyt David Duval sai tuloksekseen 71, sijaluku on nyt 26:s. <a href=Phil Mickelsonin uran kolmas voitto Bob Hope Chrysler Classicissa jäänee haaveeksi, toinen perättäinen 70 lyöntiä laski kärjen jo kahdeksan lyönnin päähän. -Olen lyönyt paljon hyviä lyöntejä, pelini on tulossa. Tulos ei ole vielä vastannut sitä suorituksiani, Mickelson valoi uskoa itseensä.

David Duvalilla pirte&#228, aloitus Kaliforniassa

Kuka vielä muistaa David Duvalin, maailmanlistan ykkösen vuodelta 1999 ja miehen joka on ainoana viimeisen 20 vuoden aikana pelannut tuloksen 59 PGA Tourilla? Duval pelaa viikonloppuna samoilla Palm Springsin kentillä jolla hän voitti 1999 ja pelasi viitosella alkavan tuloksen. Tuon alkukevään aikana Duval voitti neljä kisaa ennen Mastersia, yhteensä seitsemän kilpailua reilun kuuden kuukauden aikana. Ensimmäisen voiton saavuttaminen PGA Tourilla oli vaikeaa, Duval ehti kiertää Touria useita vuosia ennen voittoputken aukeamista. Kun putki aukesi syksyllä 1998, Duval voitti kolme kisaa peräkkäin. -David oli yliopistoaikoina yhtä suoralyöntinen kuin minä, mutta löi palloa helposti 30 metriä pidemmälle. Minun oli hyvin vaikea jopa kuvitella itseäni tuloslistalla hänen yläpuolellaan, kertoi Jim Furyk antamassaan haastattelussa esimerkin Duvalin pelin tasosta amatööriajoilta. Hän oli vielä British Openin juhlittu sankari 2001 kunnes alamäki alkoi. Se on ollut ennätysjyrkkä ja ote on kadonnut käytännössä kokonaan. Syitä on varmasti useita, mutta haasteet siviilielämässä kentän ulkopuolella on nostettu usein esiin. Pohjakosketuksen Duval koki kaudella 2005. Hän pääsi kerran 20:ssa kisassaan jatkoon ja oli tuolloin 60:s. Viimevuonna hän onnistui selvittämään cutin jo 11 kertaa. Keskiviikkona Duval aloitti kilpakautensa 2007 Bob Hope Chrysler Classicissa iloisella tavalla. Eagle ja kolme birdietä toivat tulokseksi 67, sijaluku on 12:s. On vaikea vielä kuvitella Duvalin kykenevän tässä vaiheessa hätyyttelevän kärkeä, mutta sekin aika voi vielä tulla, ikää hänellä on 35 vuotta. Kilpailua johtaa Robert Allenbytuloksella 63. Phil Mickelsonin birdien määrä oli riittävä (7), kolme bogeyta ja tupla söivät tuloksen. Kilpailussa pelataan viisi kierrosta joten Mickelsonillakin on vielä mahdollisuutensa, toista seiskalla alkavaa yhteistulosta ei kuitenkaan ole varaa tehdä.