[11][17]

Joonas Granberg ja Stenna Westerlund lyöntipelimestareiksi

Rosa Svahn

Joonas Granberg teki mahdottomasta mahdollisen ja voitti SM-kultaa.Kuva Juha Taskinen.Takaa-ajajilla on aina helpompaa kuin kisaa johtavalla, mutta SM-kisojen 50 vuotisen historian kovin nousu nähtiin sunnuntaina Siilinjärvellä Aura Golfia edustava Joonas Granberg lähti yhdeksän lyönnin takaa-ajoasemasta päätöskierrokselle. Granberg iski kierroksellaan kahdeksan birdietä, kaksi bogeyta, tulokseksi kenttäennätys 66 ja edessä oli uusinta kilpailua siihen asti hallinneen Tuomas Pollarin kanssa. Turkulaisen suorituksen arvoa nostaa sekin, että päivän toiseksi paras tulos oli 70, neljä lyöntiä heikompi. Viimeisen kierroksen 75 lyöntiin hermoillut Pollari taipui sitten toisen uusintareiän viheriöllä Granbergin jatkaessa birdie-tehtailua, näin 21-vuotiaiden ylivoimainen SM-voittaja sai siis vihdoin kauan himoitsemansa kultamitalin aikuisten lyöntipelikisassa. Granbergin ja Pollarin lopputulokseksi kirjattiin 284 lyöntiä, neljä alle parin. Kilpailun kolmanneksi swingasi tasaisen kisan pelannut SuurHelsingin Golfin Mikael Salminen -1/287. Naisten sarjan voitto ratkesi jo viimeisen kierroksen puolivälissä. Kärjessä lähtenyt Rosa Svahn ei löytänyt edellispäivien pelivirettä, kun taas Stenna Westerlund jatkoi varmaa peliään. Stenna Westerlundin kantti kesti parhaiten naisten kisassa. Kuva Juha Taskinen.Espoolainen kirjasi päivän tulokseksi 73 lyöntiä, yhteensä 297/+9, ja voitti näin Suomen mestaruuden kahdella lyönnillä ennen viimeisen päivän nousijaa, Annika Korkeilaa. Westerlund on lukeutunut viimeisten vuosien ajan maamme suurimpiin lupauksiin, mutta kaksi edellistä, kykyihin nähden vaatimatontoa kautta olivat jo leimaamassa häntä entiseksi kyvyksi. Westerlund oli vastikään mukana joukkueiden EM-kisoissa joissa Suomi sijoittui upeasti kuudenneksi. Viipurin Golfia edustava Korkeila kesytti uuden Tarinan kentän pelaamalla hienon 69 lyönnin kierroksen, ainoan parin alituksen koko naisten kisan aikana. Kolmanneksi kiri tasaisen kisan pelannut Nurmijärven Elina Ikävalko joka jätti kisaa lauantain jälkeen johtaneen Rosa Svanin siis mitalisijojen ulkopuolelle.

Tuomas Pollari omilla luvuilllaan SM-kilpailuissa

Kajaanin Tuomas Pollari jatkoi vahvoja esityksiään Tarina Golfin kentällä lauantaina. Kahdesti tuloksen 70 pelannut Pollari ei kipsannut johtopaikkaansa, vaan kasvatti johtonsa heti kolmannen päivän alkuvaiheilla pelaten kahdeksan ensimmäistä reikää neljä alle. Lopputulokseksi tuli 69, eroa toisena olevaan Mikael Salmiseen on seitsemän lyöntiä. Kolmanneksi nousi (+2) kisan ennakkosuosikki Joonas Granberg. Mikäli Pollarin kantti kestää, Kainuun ensimmäinen SM-kulta yleisen sarjan kisoissa toteutuu sunnuntaina. Naisten kilpailun ykköseksi nousi Rosa Svahn, Stenna Westerlund on hänestä lyönnin päässä.

Tuomas Pollari ja Elina Nummenp&#228,&#228, johtavat SM-kisoissa

Linda Henriksson johtaa ylivoimaisesti 18-vuotiaiden tyttöjen kisaa Kotkassa. Kuva: Otto PeltomaaKajaanin Golfin Tuomas Pollari (70-70) on ainoana onnistunut alittamaan Tarinan kentällä parín molemmilla kierroksilla. Hän johtaa kolmen lyönnin erolla ennen Eero Kangasniemeä sekä Mikael Salmista. Kisan ykkössuosikki Joonas Granberg on neljäntenä. Viikonloppuna tuloslistalla tapahtuu vielä varmasti isoja muutoksia, kärkipelaajat ja heidän takanaan olevat haastajat ovat enimmäkseen nuoria, arvoituksellisia pelaajia. Nokian River Golfin Elina Nummenpää (75-74) johtaa naisten kisaa kahdella lyönnillä ennen seuratoveriaan Rosa Svahnia. Kolmikko Stenna Westerlund, Elina Ikävalko ja Suvi Mäntyniemi on kolmen lyönnin päässä. Ikävalkoa lukuunottamamatta muut kärkinimet olivat edellisviikolla saavuttamassa EM-kisoissa upeaa kuudetta sijaa. Kotkassa pidettävissä juniorien SM-kisoissa Linda Henriksson ja Sofia Höglund ovat karanneet omissa sarjoissaan muilta. 18-vuotiaiden poikien sarjaa johtaa Klaus Castren, 16-vuotiaita Tuomas Salminen.

Ly&#246,ntipelin SM-kilpailuissa syntyi kentt&#228,enn&#228,tyksi&#228,

Virvik Golfin Janne Kaske ja Golf Pirkkalan Tero Simola ottivat kärkipaikan lyöntipelin SM-kilpailuissa Siilinjärven Tarina Golfissa. Kaske johtaa kilpailua tuloksella 69. Tulos on Uuden tarinan par 72 kentällä uusi kenttäennätys. Kasken kierrokseen sisältyi 13 paria, 4 birdietä ja 1 bogi. Simolan kierrokseen mahtui 12 paria, 6 birdietä, 1 bogi ja 1 tuplabogi. Yleisesti ottaen tulostaso hiukan jäi odotetusta, ainoastaan 13 pelaajaa oli ensimmäisen kierroksen jälkeen parissa tai alle. Suurimmat ennakkosuosikit ovat vielä hyvin kuvassa mukana, Golf Talman Immu Korvenmaa pelasi tuloksen 71 ja Aura Golfin Joonas Grannberg 72. Suvi Mäntyniemi johtaa SM-kisoja ensimmäisen kierroksen jälkeen Naisten puolella kärkipaikkaa pitää Meri-Teijon Suvi Mäntyniemi. Mäntyniemi kiersi kentän kohtalaiseen tulokseen 73. Toisena on Elina Nummenpää 75 ja kolmantena on Annika Korkeila tuloksellaan 76. Yleisesti ottaen naisten tulostaso oli ensimmäisellä kierroksella kohtuullinen alkukauden kilpailuihin verrattuna.

Ly&#246,ntipelin SM-kilpailuja k&#228,yd&#228,&#228,n Tarinan uudella kent&#228,ll&#228, viikonloppuna

90 miestä ja 30 naista kokoontuu Siilinjärvelle Tarinaharjun uudelle kentälle mittelemään suomalaisen amatöörigolfin kirkkaimmista ja arvokkaimmista mitaleista. Lyöntipelin SM-kilpailut järjestetään jo 51. kerran. Edellisen kerran Tarinaharjulla kilpailtiin vuonna 1990, mutta silloin areenana oli vanha kenttä. Mestaruuden vei 17 vuotta sitten Anssi Kankkonen, hopealle sijoittui Timo Rauhala ja pronssia otti Erkki Välimaa. Viime vuoden voittajat; miehissä Heikki Mäntylä ja naisissa Hanna-Leena Salonen, ovat siirtyneet ammattilaisiksi, joten mestari vaihtuu molemmissa sarjoissa varmuudella. Miehissä suurimpina ennokkosuosikkeina kilpailuun lähtevät alkukauden näyttöjensä perusteella Aura Golfin Joonas Granberg sekä Golf Talman Immu Korvenmaa. Naisten puolella suurimpia suosikkeja ovat Nokia River Golfin Rosa Svahn, Salon Satu Harju sekä EGS:n Stenna Westerlund. Uuden Tarinen kenttä on ennakkoon arvioiden miehille kohtuullisen helppo. Näin kovatasoista kilpailua en kentällä ole aiemmin pelattu. Tarinan Ville Kestin kenttäennätys 70 on todella suuressa vaarassa. Sääolosuhteet voivat tosin vielä puuttua peliin, viikonlopun ennustettavuus on ollut heikko ja ennusteet ovat vaihdelleet laidasta laitaan. Naisten puolella kenttä on suhteellisesti vaikeampi pituutensa ansiosta. Uudella Tarinalla ei ole lainkaan nk. sinisiä tiimerkkejä, joten naiset pelaavat pääsääntöisesti keltaisten merkkien kohdalta. Kenttä on naisille reilut 500 m pidempi kuin esimerkiksi Aura golfin viime vuotinen näyttämö.