[11][17]

Jim Furykille uran 13:s voitto Kanadassa

Hunter Mahan teki 3 eaglea 1. kierroksellaan Canadian Openissa © Getty Images

Jim Furyk taiteili itsensä toistamiseen Kanadan mestariksi &copy Getty ImagesJim Furyk aloitti sunnuntaina kovan kirin kolme lyöntiä edellään olleen Vijay Singhin tavoittamiseksi. Kahden birdien jälkeen hän onnistui tekemään neljännellä reiällä hole-in-onen ja karkasi samantien johtoon. Furyk pelasi kuin hurmiossa, päivän ainoa erhe tuli 18:lla jossa hän otti kolme puttia. Yhteistulos 16 tuotti toisen peräkkäisen Kanadan mestaruuden. Ykköstilan Furyk onkin ansainnut, sillä varsinkin kesäkauden aikana peli on kulkenut loistavasti, voitot ovat kuitenkin häntä väistäneet. -Neljäs reikä oli minulle satumainen, pelasin sen yhteensä viisi alle, Furyk ynnäili kisan jälkeen. Hän teki siis kolmena ensimmäisenä päivänä birdiet, viimeisellä holarin. Mittaa neljännellä on yli 180 metriä. Furyk on parhaimmillaan loistava puttaaja. Neljännellä hän laittoi holikkansa lisäksi sisään putit kolmesta, kymmenestä ja 13:sta metristä. Vertailun vuoksi, Vijay Singhin saldo oli samalla reiällä kahdeksan lyöntiä suurempi, yhteensä 15. Furykin ykköstilojen määrä Tourilla on nyt 13 ja set tuotti 900.000 dollaria.Hän oli myös ensimmäinen puolustava mestari joka onnistui uusimaan voittonsa sitten kauden 1950. Furyk noussee viikonlopun jälkeen takaisin maailmanlistan kakkoseksi ohi Phil Mickelsonin. Kanadan avoimia on pelattu vuodesta 1906, nyt oli vuorosssa 96:s kisa. Voittajien listalta löytyy pitkä rivi maailmantähtiä kuten Tiger Woods, Vijay Singh, Jim Furyk, Greg Norman, Nick Price ja Mark O´Meara. Jack Nicklaukselle Kanadan avoimet jäi saavuttamattomaksi linnakkeeksi. Voitto oli usein lähellä, saldona seitsemän kakkostilaa, ei ykköstiloja…

Tom Watsonille British Senior Open kolmannen kerran

Tom Watson sai kolmannen kerran Senior British Openin voittokannun haltuunsa &copy Getty ImagesSyyskuussa 58 vuottta täyttävä Tom Watson jaksaa edelleen. Hän piti muut takanaan Skotlannin Muirfieldissa pelatussa Senior British Openissa. Ykköstila oli kolmas tässä kisassa, avoimen sarjan Openin ykköstiloja Watsonilla on lisäksi viisi. Tammikuussa 50 vuoden ikään tullut Mark O´Meara oli toinen, Australian Stewart Ginn kolmas. Nick Faldo johti avauspäivän jälkeen, lopullisella listalla hän oli 12:s. Vähäinen kilpakokemus viimeisiltä vuosilta varmasti verotti mahdollisuuksia. Erityisen hatunnoston ansaitsee Gary Player, loppuvuodesta 78 vuotispäiviään viettävä teräsvaari. Vaikka Players oli jatkoonpäässeistä viimeinen, avauspäivän tulos 72 ja toisen 76 ovat todella kovaa valuuttaa. Iän alittaminen Major-kisassa kentällä jossa kukaan ei yhteistuloksessa alittanut paría on harvinaista herkkua, myös Playerille.

Kalle Samooja ja Suvi M&#228,ntyniemi reik&#228,pelimestarit Oulussa

Vijay Singh on voittanut PGA Tourilla jo 31 kertaa &copy Getty ImagesAura Golfin Kalle Samooja uusi viimevuotisen reikäpelimestaruutensa Oulussa. Hän kukisti finaalissa superyllättäjä Pertti Palosuon luvuin 2/1. Välierässä Samooja passitti katsomoon Kajaanin Tuomas Pollarin joka oli edellisviikolla lyöntipelikisoissa kakkonen. Pollari voitti pronssiottelussa Riku Even. Naisten mestariksi kruunattiin Suvi Mäntyniemi joka joutui kovimmalle ensimmäisellä kierroksella. Satu Harju kukistui vasta ensimmäisellä uusintareiällä. Finaalissa Mäntyniemi kukisti Stenna Westerlundin 3/2. Pronssimitalin kuittasi Jenni Kuivainen.

Vijay Singh johtaa Kanadassa

Vijay Singh on voittanut PGA Tourilla jo 31 kertaa &copy Getty ImagesVijay Singh on pelannut varsin kohtuullisen kauden 44-vuotiaaksi. Kausi käynnistyi Hawaijilla ykköstilalla, toisen hän saavutti keväällä. Suurkilpailuissa ja Majoreissa menestys on kiertänyt ahkerasti kilpailevaa Singhia, mutta sunnuntaina hänellä on taas mahdollisussa tuulettaa ykköstilaa tavallisesssa PGA Tourin kisassa. Eroa toisena oleviin Steve Alleniin ja John Mallingeriin on vain lyönti. Kovin haaste saattaa tulla kuitenkin Hunter Mahanilta ja Jim Furykilta jotka ovat kaksi ja kolme lyöntiä johtavasta pelaajasta. Kanadan avoimissa USA:n pelaajat ovat voittaneet 11 viimeisestä 12:sta tittelistä, Singh katkaisi ainoana sarjan syyskesällä 2004 kun hän kukisti uusinnasssa isäntämaan kultapojan Mike Weirin. Singh rikkoi jo aiemmin kaudella Sam Sneadin ennätyksen yli 40-vuotiaana saavutettujen voittojen määrässä joita hänellä on jo 20. Vertailun vuoksi sopii muista esimerkiksi se, että 50 kertaa ET:lla voittanut Seve Ballesteros ylsi viimeisen kerran voittoon 38-vuoden ikäisenä.

Hunter Mahan teki 3 eaglea Canadian Openin 1. kierroksella

25-vuotias Texasilainen Hunter Mahan pelasi unelmakierroksen Canadian openin 1. kierroksella. Tällä kaudella jo kertaalleen voittanut Mahan teki 62 lyönnin kierroksellaan kolme eaglea, joista peräti kaksi par-4 reillä. 10. tiiltä startannut Mahan teki ensimmäisen eaglensa tavallisempaan tyyliin par-5:lla, lähestyttyään rauta-6:lla n. 3 metriin. Päivän toinen eagle syntyi kentän 18. reiällä, Mahanin lähestyminen 170 metristä rauta-6:lla tippui griinille n. 20 cm ennen lippua ja pomppasi suoraan reikään. Kolmas eagle syntyi lyhyehköllöä par-4 väylällä kun Mahan löi sand wedge lähestymisensä n. 70 metrisä hiukan lipun ohi ja pallo spinnasi takaisin reikään. Kilpailun suurimmat ennakkosuosikit Jim Furyk, Vijay Singh ja Mike Weir ovat kuitenkin vielä kilpailussa hyvin mukana, vaikka eroa Mahaniin ensimmäisellä kierroksella syntyikin. Singh käytti ensimmäiseen kierrokseen 68 lyöntiä, Furyk 69 ja Kanadassa supersuosittu Mike Weir pelasi keirroksensa pariin ollen näin tuloksessa 71.