5.3.–12.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

J.B.Holmes kukisti Phil Mickelsonin Arizonan kisan uusinnassa

Arizonassa opiskellut Phil Mickelson on ehdoton yleisönsuosikki. Tavoitteena 33:s voitto © Getty Images

Se on siinä! J.B.Holmes aiheutti <a href=Phil Mickelsonille kolmannen uusintatappion &copy Getty Images">25-vuotias voimanpesä J.B.Holmes oli pääosassa suurimman osan viikonloppua Scottsdalen kisassa. Kentuckysta kotoisin oleva ”bighitter” johti sunnuntaina jo neljällä lyönnillä, mutta mies mureni ja menetti etunsa tehtyään neljä bogeyta yhdeksän reiän aikana. Ennen tätä jaksoa hän oli pelannut 23 reikää tekemättä yhtään bogeyta. Scottsdalen oma poika, kaupungissa asuva Phil Mickelson näytti jo voittavan kisan kunnes lyönnin takaa-ajoasemasta viimeiselle reiälle lähtenyt Holmes teki birdien, Mickelson seurasi kylmenevän iltapäivän tapahtumia klubitalon lämmössä. Uusinnassa Holmes toisti birdiensä samalla reiällä lyötyään avauksensa 53 metriä pidemmälle kuin Mickelson ( tämä käytti avauksessaan puukolmosta). Voitto oli Holmesille vasta uran toinen, ensimmäinen tuli samassa kisassa kaksi vuotta aiemmin, silloin peräti seitsemän lyönnin erolla seuraavaan. -Pelaan kaiketi hyvin paineen alla. Uusinnassa etu oli puolellani, reikä sopii minulle hyvin ja olin lämmin, Phil joutui odottamaan pitkään uusinnan alkua, Holmes järkeili. Voitto tuotti PGA Tourin pituuslyöntilistalla kahtena kautena toiseksi sijoittuneelle bighitterille 1,080 miljoonaa taalaa. Holmesin pitkälyöntisyys on osittain perua hänen nuoruutensa baseball harrastuksesta. Alle 180 senttisen Holmesin suoritus ei näytä teknisesti kovinkaan kaksiselta, ”palikat” ovat kuitenkin osumahetkellä kohdallaan ja voimaa vantterasta miehestä löytyy… Mickelsonille kakkostila oli uran 21:s, ykkösiä on 32, joten vasuria voidaan edelleen pitää selkeästi voittajatyyppinä. Ensimmäistä päätourien voittoaan toistakymmentä vuotta metsästänyt Nick O´Hern putosi sunnuntaina 12:ksi. Ruotsalaisten panos jäi keskimääräistä paljon heikommaksi. Paluuta huipulle sitkeästi hakeva Fredrik Jacobson oli 25:s, Daniel Chopra 44:s. Viereisessä Phoenixin kaupungissa myöhemmin illalla pelattu amerikkalaisen jalkapallon , NFL:n loppuottelu vähensi katsojamäärää golfkisan osalta sunnuntaina, väkeä oli vain 71.000. Koko viikon määrä 538.000 on kuitenkin kilpailun ja koko PGA Tourin ennätys. Alkavalla viikolla Mickelson puolustaa ykköstilaa Pebble Beachin perinteisessä pro-am muodossa pidettävässä kisassa. Pelaajia kolmella kentällä on peräti 180, kullakin myös oma parinsa. Vasuri on kisan ykkössuosikki, mukana ovat myös konkarit, loukkaantumisen jälkeen kentille palaava Davis Love III, Scottsdalessa karsiutunut Vijay Singh sekä tulevana sunnuntaina 53 vuotta täyttävä Greg Norman jonka pari kisassa on hänen poikansa Gregory.

Nick O&#180,Hernin vuoro voittaa Phoenixissa?

Joko viikonloppuna on Nick O´Hernin vuoro voittaa päätourin kilpailu? &copy Getty ImagesAustralian 36-vuotias vasuri Nick O´Hern on syystäkin saanut maineen jonka mukaan hän ei osaa voittaa päätoureilla, paras sijoitus on toinen. Kitkeriä ja vielä kitkerämpiä kakkostiloja on valtameren molemmin puolin yhteensä kahdeksan, kymmenen joukossa hän on ollut PGA Tourilla ja ET:lla yli 40 kertaa. Uusintatappiot O´Hern on kokenut sekä Qatarissa että Australiassa pelatuissa ET:n kisoissa. Vuosi 2005 päättyi totutusti kakkostilaan oman maan mestaruuskisoissa. O´Hern on maailmanlistalla 44:s, parhaimmillaan hän on ollut 16:s. Ansiolistalla on myös kaksi Tiger Woodsin kukistamista World Tourin reikäpelikisassa, myös helmikuun lopCun taistoon aussi pääsee mukaan. Maailman tarkimpiin lyöjiin ja loistaviin lähipelaajiin luokiteltava O´Hern (-5) on Arizonan kisassa avauspäivän jälkeen vain lyönnin päässä johtavista Charles Warrenista sekä Kevin Sutherlandista. Häneltä jäi torstaina neljä reikää pelaamatta, joten avauskierroksen jälkeen mies voi olla jopa kisan ykkönen. Nimimiehet pärjäsivät mainiosti, K.J.Choi sai tuloksekseen -3, saman tuloksen iskivät pöytään Rory Sabbatini ja suurin suosikki Phil Mickelson. Daniel Chopra (-2) kärkkyy myös voittoa.

Phil Mickelson villitsee kansaa Arizonassa

PGA Tourin riehakkain tunnelma on vuodesta toiseen Phoenixin kupeessa, TPC Scootsdale kentällä pelattavassa FBR Openissa. Kisa on saanut suuren kansanjuhlan ympärilleen, eikä voitto ole yleisölle tärkein asia vaan kunnon ilonpito. Kansa antaa pelaajien lyödä suurinpiirtein rauhassa, mutta varsinkin kentän 16:lla ( par-3) suurista katsomorakennuksista kuuluu melkoista mylvintää, kannustusta ja buuauksia suoritusten mukaan. Pelkästään sunnuntaina yleisöä odotetaan olevan noin 200.000. Aivan kaikki pelaajat eivät metakasta pidä, useimmat kylläkin. Yleisöllä on suosikkinsa ja Arizonassa opiskellut, siellä edelleen osittain asuva Phil Mickelson on omassa luokassaan. Vasuri on voittanut vuosina 1996 ja 2005, viimevuonna Mickelson karsiutui varsin yllättäen. Lähtökohta torstaina käynnistyvään kisaan on edelleen hänen kohdaltaan ristiriitainen. Sairauden johdosta Mickelson on toipilas, toisaalta viikonlopun pelit San Diegossa menivät hyvin ja nostivat hänet kuudenneksi. Viimevuonna voittaja oli hänkin yleisön mieleen, Scottsdalessa asuva kaksoipassin omaava Aaron Baddeley käytti loppureiíllä Jeff Quinneyn töppäilyt edukseen. Kovan luokan haastajia riittää paljon, Vijay Singh, Steve Stricker, Justin Leonard, Aaron Baddeley ja K.J.Choi lähtevät varmasti kovalla itseluottamuksella tavoittelemaan 1,080 miljoonan taalan arvoista ykköstilaa. Tiger Woodsia ei ole Arizonan kisassa nähty sitten hänen ammattilaisuransa alun. Tuolloin hän huudatti kansaa tekemällä hole-in-onen. FBR Open on yksi ainoista merkittävistä kisoista jonka ykköstilaa Woods ei ole (kolme osallistumiskertaa 18:s, kolmas ja viides) onnnistunut hankkimaan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje