27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][15]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Oma peli

Inside Golf on sisähallien uusin tulokas pääkaupunkiseudulla

Teemu Sallinen (vas.) ja Ari Koski ovat uuden Inside Golfin taustalla.

Kirkkonummen Masalaan viikonvaihteessa avautuva harjoituskeskus tarjoaa laadukkaat lyöntianalysaattorit ja paljon muita lajivaihtoehtoja saman katon alla.

Tuoreen maalin tuoksu, uutuuttaan hohtavat golfpallot ja nätissä rivissä olevat lyöntianalysaattorit ovat vastassa, kun astuu sisään Inside Golfin uuteen harjoitustilaan Joo.Arenalla Kirkkonummen Masalassa. Viikonvaihteessa avattava Inside Golf on Löfkullassa kesäisin opettavien Teemu Sallisen ja Ari Kosken rakentama sisäharjoitustila, jota he kuvailevat nykyaikaiseksi virtuaalirangeksi.

Joo.Arena, joka tunnettiin aiemmin nimellä LähiTapiola Sport Center, on käynyt läpi ison remontin, ja sen lisäksi vanhan hallin kylkeen on rakennettu kokonaan uutta liikuntatilaa useita tuhansia neliöitä. Uudet tilat avataan asteittain syksyn ja alkutalven aikana.

Inside Golfin virtuaalirangella pallojen lentoa analysoidaan Foresightin laitteilla. Hallista löytyy kaksi Foresight GC Quadia ja kolme GC2-laitetta. Tässä kohtaa o syytä mainita, että GC Quad on alan parhaimmistoa, jota etenkin sisäkäytössä pidetään yhtä hyvänä ellei parempana kuin alan johtotähteä TrackMania. Vuodenvaihteessa GC2-laitteet päivittyvät uunituoreisiin Foresightin GC3-laitteisiin, jolloin Inside Golfista tulee ensimmäinen sisäharjoitushalli, johon ne tulevat käyttöön.

”GC3 julkaistiin syyskuun lopulla, eikä tehdas ole vielä ehtinyt toimittaa niitä meille. Laitteiden antama data on luotettavaa ja tarkkaa sekä opetuskäyttöön että simulaattoripelaamiseen. Monesti sisäharjoittelussa pallon lento jää epäselväksi, mutta näiden laitteiden avulla harjoittelusta saa paljon enemmän irti”, Sallinen ja Koski sanovat.

Hallissa on tänä talvena mahdollista lyödä myös pelkästään verkkoon, mutta Sallisen ja Kosken tavoitteena on, että ensi talvena kaikissa lyöntipaikoissa olisi oma analysaattori.

Joo.Arenan toisessa kerroksessa sijaitsevassa harjoitustilassa on noin 400 neliötä. Lyöntipaikkoja on yhteensä kymmenen, ja sen lisäksi hallista löytyy pieni puttialue. Lyöntipaikat on erotettu toisistaan valkoisilla verkoilla, joka oli yrittäjäkaksikolta tietoinen valinta.

”Emme halunneet tehdä tänne erillisiä looseja, vaan valkoisten verkkojen avulla tilassa säilyy ilmavuus, valoisuus ja muunneltavuus”, sanoo Koski.

Kilpailu hallimarkkinoilla alkaa olla kovaa, kun uusia sisäharjoitustiloja rakennetaan kiihtyvällä tahdilla. Sallisella ja Koskella on kuitenkin vahva usko omaan tuotteeseensa. Hallin lähellä sijaitsee useita golfkenttiä, joissa on yhteensä tuhansia jäseniä, joten potentiaalisia asiakkaita on paljon, he sanovat.

”Isoin tavoite on, että ihmiset löytävät tänne. Tämä on iso halli, täällä on 11000 neliötä ja paljon eri urheilulajeja. Täällä ihminen pystyy harrastamaan monipuolisesti useampaa eri lajia. Pystymme paketoimaan asiakkaalle vaikka golf- ja padelpaketin tai golf- ja kuntosalipaketin. Se on yhdessä edullisempi kuin molemmat erikseen ostettuna. Se on tämän talon ehdoton vahvuus”, Koski kertoo.

Koskelle ja Salliselle on alusta lähtien ollut selvää, että he tarjoavat tilaa myös muiden opettajien käyttöön. Sallinen heittää pallon opettajakollegoilleen innostamalla heitä kehittämään erilaisia opetuskokonaisuuksia, joita Joo.Arena pystyy tarjoamaan.

”Voisi olla esimerkiksi senioreille tarjolla sellainen paketti, että aamulla on kuntosalitreenit ja siihen päälle golfharjoitukset. Tai voi yhdistää joogan ja golfin samaan harjoituskertaan, kaikki on mahdollista.”

Hallissa on tarjolla useita erilaisia harjoituspaketteja yhden tunnin verkkolyöntipaikasta koko vuoden voimassa olevaan kausikorttiin. Vaikka Inside Golf avaa ovensa jo tänä viikonloppuna, varsinaisia avajaisia vietetään 20.–21.11.

”Meillä on täällä useammat avajaiset, kun tämä kokonaisuus aukeaa vaiheittain. Mutta nyt me saamme tämän meidän puolen avattua, niin ihmiset pääsevät treenaamaan heti marraskuun alusta”, Sallinen sanoo tyytyväisenä.

Lue seuraavaksi: Onko GC Quad parempi kuin TrackMan? Foresight Sportsin lippulaiva on huippuhyvä lyöntianalysaattori

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje