[14][27]
Ajankohtaista

Hurraa Italia! Francesco Molinari voitti HSBC Championshipin

Francesco Molinari pelasi Shanghaissa uransa suurimpaan voittoon.

Francesco Molinari (-19) onnistui pitämään maailmantähdet takanaan Kiinan Shanghaissa. Lähes sanattomaksi vetää rauhallisen lyöntikoneen esitys neljän kierroksen aikana. Kaikki kierrokset alle paarin, maailman listaykkösen kukistaminen ja uran suurin shekki olivat asioita jotka tarttuivat matkaan, Uskomattoman veljesparin nuorempi osapuoli Francesco oli kerennyt päästää myöhemmin kypsyneen Eduardon jo ohitseen maailmanlistalla. Historiaa kirjoittavat veljekset voittivat 2009 World Cupin Mission Hillsissa. Francescolle tarttui jälleen Kiinasta suuri voitto. Edellisestä Molinarin henkilökohtaisesta voitosta on jo käsittämättömästi lähes viisi vuotta. Vuonna 2006 voitto tuli kotiyleisön edessä Italian Openissa. Sheshan International kentällä käydyssä kilpailussa italialainen ei kuitenkaan osoittanut voittovaikeuksiaan. Viimeisen kierroksen 67 (-5) oli kylmän rauhallinen osoitus paineensietokyvystä koko maailman odottaessa Westyn tulevan ohi ja kävelevän voittoon.
Lee Westwoodia (-18) ei voida syyttää yrityksen puutteesta. Lyönnin ero joka Molinarin ja Westwoodin välillä tuli avauskierroksella. Viimeiset kolme kierrosta kärkikaksikko piti sijoituksensa tasaten kaikki kierrotulokset. Lieneekö kyse tovereiden toistensa kirritämistä tai ei, eroa kolmanteen syntyi kakkossijasta yhdeksän lyöntiä. Molinarin ja Westoodin jälkeen eroa seuraaviin syntyi käsittämön yhdeksän lyöntiä. Kolmatta sijaa jakoiva kärkiryhmässä pelannut Luke Donald (-9) ja vahvan kilpailun pelannut Richie Ramsay. Tiger Woods onnistui viimeisellä kierroksella. Parempia otteita hiljattain esittänyt tiikeri ei ole saanut tekniikkamuutostaan Sean Foleyn kanssa vielä toimimaan toivomallaan tavalla, mutta parempaan suuntaan on menty. Itseluottamuksen löytyessä uuteen lyöntitekniikkaan Tiger tuskin tavoittelee vain yksittäisten kilpailujen voittoja – perfektionisti hakee varmasti jotain paljon suurempaa. Vain marginaalisesti maailman listalla toisistaan eroittuneet Mickelson, Kaymer, Woods ja Westwood kävivät kamppailuaan ykköspaikasta. Westwoodin esitys muuhun kolmikkoon oli ylivertainen. Eroa toiseksi parhaaseen Woodsiin tuli kilpailun aikana 12 lyöntiä. Phil Mickelson oli täysin ulapalla kisan aikana pelaten viikonlopun kierroksensa yhteensä +5 (76,73) jakaen 41 sijaa mm. voittajan veljen Eduardo Molinarin kanssa. Martin Kaymer ei myöskään ollut samassa liekissa kuin syys-lokakuussa. Saksalainen päätyi yhteistulokseen -2 jakaen 30 sijaa. Kärkiparin viimeisen(kin) kierroksen tahtiin onnistui vastamaamaan vain Rory McIroy. Pohjois-Irlantilainen pelasi sunnuntain kierroksen Molinarin ja Westwoodin tapaan 67 (-5) nousten viidenneksi. Italialaiset ovat saaneet herkkua mahantäydelta Molinarien astuttua kuvioihin. World Cupin voitto nosti golfbuumia maassa rutkasti. Nyt italialaisilla on maailman top-15 listalla kaksi pelaajaa – Molinarin veljekset. Lisäksi maasta löytyy nuorin European Tour voittaja Matteo Manassero – Euroopan lupaavin golfaaja. Aika ennen Molinareja oli Italian kilpagolfissa synkkä. Ainoana ”valopilkkuna” voitiin pitää Emanuel Canonicaa, joka ei tasoltaan yltänyt lähellekkään Molinareja. Francesco Molinarin rauhallisuus kilpailun kärjessä yllätti monet. Veljestään poiketen voitot ovat kiertäneet vuoden 2006 Italian Open voittajaa. Käsittämätön tosiasia on, että nyt maailman kymmenen parhaan joukkoa hätyyttelevä Francesco otti vasta ammattilaisuransa toisen henkilökohtaisen voiton pääsarjatasolla. Nikke Tyry