18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Hikkoripelaajat kokoontuvat Aulangolle

Ruotsalaiset antoivat suomalaisille kunnon oppitunnin vuoden 2011 maaottelussa. Miten käy nyt?

Ruotsalaiset antoivat suomalaisille kunnon oppitunnin vuoden 2011 maaottelussa. Miten käy nyt?Suomen Golfhistoriallinen Seura (SGHS) järjestää kuudennet hikkorigolfin Suomen mestaruuskilpailut Aulanko Golfin Hugo-kentällä lauantaina 7.7. Kilpailuissa ratkaistaan miesten ja naisten henkilökohtaiset mestaruudet sekä niiden lisäksi klubien välinen mestaruus ja Finnish Hickory Open, tasoituksellinen lyöntipelimestaruus. Kilpailu on avoin kaikille pelaajille. Kisatunnelmaan lataudutaan jo edellisenä päivänä, viidettä kertaa pelattavan Suomi-Ruotsi maaottelun merkeissä. Ottelu pelataan perinteiseen tapaan reikäpeleinä: Everstillä ovat ensin vuorossa joukkuereikäpelit ja sitten Hugolla singelit. Ruotsalaiset pelaajat osallistuvat myös avoimiin Suomen mestaruuskilpailuihin. Mitä on hikkorigolf? Hikkorigolf on tavallista golfia selvästi vanhemmilla ja toisaalta hieman vaativimmilla mailoilla. Ennen vuotta 1935 tehdyillä hikkorivartisilla mailoilla pelaaminen on suosittua monissa tunnetuissa golfmaissa. Suomessa ensiaskeleet hikkorigolfiin otettiin Suomessa kaudella 2005, jolloin järjestettiin myös ensimmäinen hikkorikisa, Finnish Hickory Open Aulangon vanhalla Hugo-kentällä..Sittemmin on pelattu vuosittain SM-kilpailut ja erillinen kuusi osakilpailua sisältävä Finnish Hickory Tour. Tänä vuonna tasoituksellisissa kilpailuissa on käytössä erillinen hikkoritasoitus. Suomen Golfhistoriallinen Seura Suomen Golfhistoriallinen Seura (SGHS) on perustettu vuonna 2007. Seuran tavoitteena on edistää ja tukea golfin historian harrastusta Suomessa, toimia golfiin liittyvän keräilyn edistämiseksi, tukea ja edistää golfmuseon perustamista Suomeen, ja olla mukana tukemassa historiallisilla välineillä tapahtuvaa golfin pelaamista. SGHS toimii yhteistyössä vastaavien ulkomaisten yhdistysten kanssa. Viime vuosina seuran jäsenet ovat myös tehneet hikkorimatkat Skotlantiin ja Englantiin. Pelikenttinä ovat olleet mm. viime vuoden British Open -kenttä Royal St. Georges ja vuoden 2013 British Open -kenttä Muirfield sekä tietysti maailman vanhin golfkenttä Musselburgh Old Course vuodelta 1672. Vaatetuksella tyyliä ja historiaa

Kirsi Ahlfors (vas.) voitti avoimessa SM-turnauksessa hopeaa vuosi sitten.Kilpailijoiden vaatetus heijastaa golfpukeutumista ennen vuotta 1935. Vähimmäisvaatimuksena miesten vaatetuksessa on kovakauluksinen paita ja solmio tai rusetti. Housuina sopivia ovat polvipituiset housut ja polvipituiset sukat. Myös suorat housut olivat aikoinaan hyvin yleisiä, joten golfhousut eivät ole välttämättömät.

Miehet käyttivät myös villapaitaa, villatakkia tai slipoveria. Myös takki ja/tai liivit olivat yleisesti käytössä. Asusteen kruunaa lippalakki, ei kuitenkaan missään tapauksessa nykyaikainen urheilulakki vaan vanhanaikainen ”isoisälippis”. Naisten vaatetukselle luonteenomaista oli tuohon aikaan pitkä hame. Kenkinä käyvät nykyaikaiset golfkengät kentän sallimilla piikeillä/pohjilla.

Hikkorigolfin SM-kilpailuihin on ilmoittautunut yhteensä 36 pelaajaa, joista naisia on seitsemän. Joukkueita on viidestä seurasta. Suomen johtavasta hikkoriseurasta Keimola Golf Vantaalta (KGV) saapuu Aulangolle kuusi osallistujaa. Pelaajia on kaikkiaan 15 eri suomalaisesta seurasta. Ruotsalaisia on mukana kahdeksan miestä ja yksi nainen.

Ruotsalaiset voittivat lähellä Tukholmaa, Djurholmenin kentällä pelatun viimevuotisen maaottelun ylivoimaiseen tapaan. Myös avoimen SM-turnauksen mestaruus meni länsinaapuriin, Jörgen Isbergin (77) matkassa. Yyterin Jussi Karttunen (85) oli toinen. Naisten sarjan voitti toisen kerran peräkkäin Ruotsin Britta Nord. SM-kisojen ensikertalainen, Golf Talman Kirsi Ahlfors ylsi kakkoseksi.

Joukkuekisan voittoa puolustaa KGV.

Jussi Markkanen/Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)