11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Hennie Ottolle Italian mestaruus

Antti Ahokas pelaa viikonloppuna Milanossa © Getty Images

Hennie Otto on pelannut ET:lla vuodesta 2000, nyt napsahti ensimmäinen ykköstila &copy Getty ImagesPäivä paistoi vihdoin Hennie Ottolle ET:n kisassa, hän onnistui saavuttamaan uransa ensimmäisen voiton. Rugbya aktiivisesti 22-vuotiaaksi pelannut Otto kukisti lyönnillä Oliver Wilsonin, kenttäennätyksen toisenä päivänä tehtaillut Robert Karlsson jätettiin kolmanneksi. Otto johti parhaimmillaan neljännen kierroksen ulosmenoss a viidellä lyönnillä. Wilson kehitti kuitenkin valtavan kirin, hän teki kuuden reiän aikana viisi birdietä ja nousi Otton rinnalle. Sisääntulon 13:lla tullut birdie riitti lopulta etelä-afrikkalaisen voiton varmistamiseen, viidellä viimeisellä Otto teki parít. Mielessä lienee vilahtanut Madeiran kisa jossa Otto johti viidellä ennen päätöspäivää, mutta jäi uusinnan jälkeen toiseksi.Hän johti myös British Openia hetken aikaa kesällä 2003 sijoittuen lopulta uransa ensimmäisessä Majorissa kymmenenneksi. Suomessa Otto muistetaan Challenge Tour vuosiltaan, 174 senttinen voimanpesä tulistui helposti ja viskoi mailojaan ympäriinsä. Ykköstila Italiasta antaa mielenrauhan lisäksi 283.000 euroa sekä voittajakategorian kauden 2010 loppuun asti. Oliver Wilsonille kakkostila oli jo uran kuudes, voittosaldo näyttää edelleen nollaa. Robert Karlsson sortui kolmannen kierroksen peliinsä, perjantaina tuloksen 61 tehnyt Karlsson pelasi viikonloppuna tulokset 69-67 ollen kolmas.

Hennie Otolla selke&#228, johto Milanossa

Hennie Otto on pitänyt kolmen päivän ajan Milanon kenttää tuloksellisesti lähes pilkkanaan &copy Getty ImagesEtelä-Afrikan voimapelaaja Hennie Otto vei Robert Karlssonin johtopaikan Italian avointen kolmantena päivänä. Otto pelasi viimeiset yhdeksän reikää kuusi alle ja jätti Karlssonin, Cristian Nilssonin sekä Alvaro Velascon neljän lyönnin päähän. Sunnuntai tulee olemaan Ottolle varsinainen kiirastuli ja revanssin paikka. Hän ei ole koskaan voittanut ET:lla. Vain vajaat kaksi kuukautta sitten etelä-afrikkalainen johti Madeiralla päätöspäivän aamuna viidellä lyönnillä, mutta havaitsi päivän päätteeksi hävinneensä uusinnan kautta kisan voiton Alastair Forsythille. Kisakenttää on aiemminkin tulosten perusteella luonnehdittu helpohkoksi, lauantain jälkeen voidaan puhua todella tyrmäävästä tulostasosta, birdien tekokilpailusta. Tuloksella 15 alle kisassa jakaa yhdeksättä sijaa… Perjantai: Euroopan Tourin pisin pelaaja, 196-senttinen Robert Karlsson loisti perjantaina Castello di Tolcinascon kentällä Milanossa tehden uudeksi kenttäennätykseksi 61. Seitsemän kertaa ET:lla voittanut Karlsson olisi voinut halutessaan pelata myös PGA Tourin Players Championshipissa, mutta hän valitsi Italian. Karlsson teki kierroksellaan kaksi eaglea, ja seitsemän birdietä. Kisan puolivälissä hän johtaa kahdella lyönnillä ennen Mark Fosteria. Antti Ahokas aloitti perjantaina hienosti eaglella, mutta ote löystyi kierroksen edetessä ja karsiutuminen tuli kohtaloksi tuloksin 72-71, viikonlopun peleihin pääseminen olisi vaatinut kolme lyöntiä paremman tuloksen. Avauspäivänä kunnostautunut John Daly takkuili perjantaina 73 lyönnin edestä, mutta pääsi niukasti jatkoon. Eroa Karlssoniin oli kuitenkin kisan puolivälissä 11 lyöntiä.

Antti Ahokkaalla kahdeksan ly&#246,nti&#228, k&#228,rkeen, John Daly pirte&#228,n&#228, Milanossa

Antti Ahokas on avauspäivän jälkeen cut-rajan väärällä puolella 96:na Milanon ET kisassa. Ahokkaan vaikea hetki osui kentän reiílle seitsemän ja kahdeksan jotka olivat hänelle päivän 16:s ja 17:s, tuloskorttiin merkittiiin bogey ja tupla. Perjantaina Ahokas pelaa iltapäivällä kello 15.10 lähtien ykköstiiltä. Mikäli keli jatkuu samanlaisena, vaaditaan Antilta jatkoonpääsyyn maksimissaan tulosta 68-69. Kisan kärjessä ovat Englannin Ross McGowan ja Paraquayn Marco Ruiz, molemmat pelasivat 64. John Daly piti pelinsä kasassa, ainakin ensimmäisen kierroksen ajan. Kauden paras tulos 67 nosti hänet 14:ksi.

Antti Ahokkaalla aamustartti Milanossa

Challenge Tourilla ei alkavalla viikolla ole ohjelmaa, voittajakategorian kakkostourille omaavalle Antti Ahokkalle avautui mahdollisuus osallistua Italian mestaruuskisoihin Milanon Castello di Tolcinasco Golf & Country Clubilla. Kisassa on viimeisten vuosien aikana ollut nuoria voittajia kuten Graeme McDowell, Francesco Molinari sekä Gonzalo Fernandez-Castano. Ykköstilaa tavoittelee viikonloppuna varsin tasainen ja tasokas katras pelaajia, suurimmat tykit ovat kuitenkin valtameren takana Playes Championshipissa. Ahokkaalle jäi aika valmistautua huolella kisaan, sillä hän karsiutui edellisviikolla. Esiintyminen ET:lla on uran viides, Etelä-Afrikassa hän oli loppuvuodesta 2006 34:s, muut kolme kertaa ovat tuottaneet karsiutumisen. Nyt odotukset Etelä-Amerikan menestysten jälkeen ovat kuitenkin korkealla, Italiassa voidaan hyvinkin saada jälleen yllätysvoittaja. Torstaina Ahokas lähtee kisaan kello 9.10 paikallista aikaa (10.10 Suomessa) seuranaan paikallinen amatööri Cristiano Terragni sekä Skotlannin Steven O´Hara. Kisan yleisömagneetiksi on saatu John Daly jolle Italiassa pelaaminen on ensimmäinen kerta. Hän karsiutui, kuten lähes kaikissa kauden aiemmissakin kisoissa, edellisviikolla Espanjassa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje