18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Hausjärven kenttähanke myötätuulessa

Bunkkerihiekkaa ei tarvitse sentään ihan vielä tilata Puujoen kenttämaastoon. Asiat etenevät Hausjärvellä kuitenkin oikeaan suuntaan. © Getty Images

Puujoen puutarhakylän ja golfkentän ranta-asemakaava sekä rakentamiseen liittyvä luparuljanssi venyttivät Hausjärven Oittiin suunnitteilla olevan kentän alkuperäistä aikataulua vuodella. Kyseessä on Draiv’in Golf and Country Club Oy:n vetämä hanke, jonka isännät luottavat Riihimäen seudulla olevan potentiaalista kysyntää golfin harrastamiselle. Mikäli loppumatka sujuu mutkitta, päästään Oitissa väylille kauden 2012 aikana.

”Homma on siinä määrin paketissa, että kun sopivia maa-aineksia saadaan sopuhintaan, niin silloin pistetään touhuksi. Metsää on jo kaatunut, ja parkkipaikan pohja on valmis toimien myös maa-ainesten välivarastona”, kenttäyhtiön hallituksen puheenjohtaja Antti Häti viestitti työpöytänsä äärestä.

”Itse kentän rakentaminen on tarkoitus aloittaa ensi kuussa, ja klubitalo seuraa toiveiden mukaan sitten kesän alussa. Sen toivomme valmistuvan jo vuodenvaihteeseen mennessä. Siellä kun on myös hyvinvointikeskus, mini-spa ja kyljessä hyvin varustettu sisäharjoitus/monitoimihalli simulaattoreineen.”

Hankkeen rahoitusta varten asetetusta 300 osakkeen myyntitavoitteesta ollaan jonkun verran jäljessä, mutta sykäyksen asioiden etenemiselle antoi Hausjärven kunnan omalle kiinteistöyhtiölleen takaama neljännesmiljoonan suuruinen laina. Sen avulla Hausjärven Talo Oy rakentaa ensi vuonna alueelle huoltorakennuksen, jonka kenttäyhtiö on sitoutunut lunastamaan myöhemmin itselleen. Kiinteistöyhtiön lainan takausta käsitellään vielä Hausjärven kunnanvaltuustossa.

Kunnanvaltuuston odotetaan suhtautuvan tähän suopeasti, sillä työllistäähän valmis kenttä ja siihen liittyvä oheistoiminta pelikauden ytimessä kymmeniä henkilöitä. Lisähoukuttimena Hausjärven kunta tulee saamaan kentästä merkittävästi kiinteistöverotuloja.

”Kunta on ollut täysillä koko ajan ja toiminut hankkeen hyväksi. Kaavoitus nyt vähän venyi, mutta ymmärrämme ja haluamme itsekin, että asioiden pitää mennä joka vaihessa oikein ja pykälien mukaan.”

Lassi

Lassi Pekka Tilanderin suunnittelema Garden Course vaikuttaa luonnoksena mielenkiintoiselta. Kuva: Tilander Golf Design

Hausjärven kentän suunnittelusta on vastannut Lassi Pekka Tilander, jonka piirustuspöydältä on lähtenyt toteutusvaiheeseen useita kenttiä Suomessa, Virossa ja Puolassa.

Hänen mukaansa alun perin 9-reikäiseksi suunniteltu kenttä päätettiin rakentaa täysmittaiseksi, kun selvisi että maa-alueen pohjoispuolella oleva taimitarhan alue tuli valjastettavaksi golfkenttäkäyttöön.

Kentän välittömään läheisyyteen Torholan kylään on valmistumassa myös 92 loma-asuntotonttia, joiden markkinointi on tuottanut tähän asti noin 20 varausta. Koko alue on kooltaan 92 hehtaaria, josta golfkentän maa-alue kattaa yhteensä 78 hehtaaria.

Oitissa järjestetään uusia osakeanteja kentän rakennussuunnitelman vaatimassa aikataulussa niin kauan, että riittävä pääoma on hankittu. Kahden viikon kuluttua päättyvässä annissa osaketta tarjotaan yleisölle 5250 euron hintaan. Yhtiövastikkeettomat sijoittajaosakkeet ovat samanhintaisia, mutta niiden vähimmäismerkintämäärä on kymmenen kappaletta.

Marko Kuivasaari

Lähde: Draiv’in Golf and Country Club kotisivut ja Hämeen Sanomat

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje