9.4.–16.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Gonzalo Fernandez- Castano Italian mestariksi Milanossa

Joakim Bäckströimillä oli hymy herkässä kenttäennätyksen jälkeen © Getty Images

Gonzalo Fernandez -Castanon päätä ei ole palellut tärkeillä hetkillä. Milanon voitto oli kolmas &copy Getty ImagesItalian mestaruuskisoissa on viimeisten vuosien aikana pelattu tasaisia kilpailuja. Castello di Tolcinascon kentällä tulostaso nousee aina hyväksi ja pitkät birdieputket ovat yleisiä. Kun kisa vielä supistetttiin heikon sään johdosta kolmen kierroksen mittaiseksi, pakkautui lopullisella tuloslistalla kymmenen miestä kolmen lyönnin sisään. Nick Dougherty hukkasi kahden lyönnin johtonsa sisääntulossa jonka hän pelasi 38, kaksi yli. Gonzalo Fernandez-Castano selvisi samasta urakasta kahdeksan lyöntiä vähemmällä tehtyään viiisi birdietä, eaglen ja bogeyn. Uusintaan hän sai kilpakumppanikseen kahdesti vajaan vuoden sisällä voittaneen Markus Brierin Itävallasta. Espanjalainen sai lopulta maiskutella kuohujuomaa palkintopystistä, Fernandez-Castano ratkaisi pelin toisen uusintareiän birdiellään. 26-vuotias madridilainen on noussut todelliseksi voittajatyypiksi ET:lla. Hänellä on 63 kisaa takana kausilla 2005-2007, näistä kolme voittoa ( Kiina, Hollanti, Italia), mutta vain kaksi muuta top-ten sijoitusta. Amatöörinä Fernandez-Castano tunnettiin melkoisena tuittupäänä joka ei epäonnistumisten hetkellä jaksanut kiinnostua pelaamisesta. Samanlainen henki on ollut myös ET:lla, mutta voittojen määrä kertoo loistavasta tuloksentekokyvystä. Silloin kun paikka on tullut, Fernandez-Castano on iskenyt voiton. Ennen Milanon kisaa hänen kauden paras sijoituksensa oli 23:s. -Viihdyn hyvin Italiassa, minulla on täällä paljon ystäviä ja koko viikko meni mukavassa hengessä. On erittäin upeaa voittaa näin perinteikäs kisa kuin Italian mestaruus, Fernandez -Castano suitsutti ykköstilan arvoa. Euroopan Tourin seuraava kilpailu pelataan Espanjan Aurinkorannikolla, Alohan kentällä. Suomalaisia ei ole mukana.

Andrew McLardy takaa-ajettavana Milanossa

Hymyileekö vasta 24-vuotias Nick Dougherty leveimmin Italian avointen päätöskierroksella? &copy Getty ImagesItalian avoimet mestaruuskilpailut pelataan sateen ja ukkosen johdosta vain kolmen kierrroksen mittaisena. Pro-Am jouduttiin keskiviikkona supistamaan yhdeksänreikäiseksi, perjantaina ja lauantaina huono keli jatkui ja järjestäjät päättivät suosiolla peluuttaa vain 54 reikää. Vuonna 2004 kilpailu jäi myös kierroksen verran vajaaksi, tuolloin maanantaina pidetyn uusinnan voitti Graeme McDowell. Tulostaso pysyi hurjana toisellakin kierroksella. 14 pelaajaa on tulosten -10-14 välissä, heistä ykkösena Etelä-Afrikan Andrew McLardy jonka paras sijoitus ET:lla kautta aikojen on toinen. Nick Dougherty on lyönnin päässä, torstaina kenttäennätyksen 62 tehnyt Joakim Bäckström kaksi lyöntiä jäljessä kuten myös Etelä-Afrikassa marraskuussa voittanut Alvaro Quiros sekä Kiinassa voittoon taituroinut Markus Brier. Viisikosta ei löydy selkeää muista erottuvaa voittajatyyppiä, joten takaa-ajajilla on oletettavasti mahdollisuutensa. Voittajakandidaattien joukossa on myös Islannin Birgir Harfhorsson joka pelaa ensimmäistä varsinaista kauttaan ET:lla. Hän on seitsemäntenä ja saa kirittäjäkseen Ruosin Henrik Nyströmin. Mikäli Hafthorsson on kymmenen joukossa, hän yltää tähän sijoitukseen ensimmäisenä islantilaisena. Kuudessa pelaamassaan kisassa Hafthorsson on päässyt neljästi jatkoon, paras sijoitus on 25:s.

Joakim B&#228,ckstr&#246,m pelip&#228,&#228,ll&#228, Milanossa

Euroopan Tourin viikonlopun kisa pelataan Milanossa, Italian avointen voittoa puolustaa isäntämämaan Francesco Molinari. Suuret tähdet keskittyvät jo Brittein Saarilla ensiviikolla käynnistyviin isompiin kisoihin, niinpä uusille kyvyille on tilaa. Joakim Bäckström, 194 senttinen hujoppi Helsingborgista oli avauspäivän tähti.Hän teki kierroksellaan kuusi birdietä ja kaksi eaglea, yhteistulos 62 paransi kenttäennätystä lyönnillä. Tuloksen 63 pelasivat Kiinasssa vastikään voittanut Markus Brier sekä Japanin Taichi Teshima. Bäckström pääsi ET:lle voittamalla kaudella 2005 CT:n ja ET:n yhteiskisan Ranskassa. Tuon jälkeen hän pelasi lähes kaksi vuotta sijoittumatta kertaakaan ET:lla kymmenen joukkoon kunnes viimeviikolla oli Espanjassa kymmenes. Bäckström on kärsinyt pitkään selkävammoista jotka pohjautuvat teini-ikään. Hän kasvoi vuoden aikana yli 30 senttiä ja keskivartalon lihaksisto ei ehtinyt kehittyä samaan tahtiin. Kolmella viimeisellä kierroksella Bäcktrömillä on näytön paikka, kärkitila avauspäivän jälkeen on hyvä pohja uudelle nousulle. Ruotsalaisen pahimpina uhkaajina pidetään edellisviikkoina voittoihin yltäneitä Raphael Jacquelinia, Markus Brieria sekä Espanjan mestari Charl Schwartzelia.

Live Scoring, ET Milano

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje