25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Matkailu

Golfers’ Choice pisti kentät järjestykseen

Secret Valley on Kyproksen piilotettu helmi. Kuva: Jacob Sjöman.

Golfers' Choice -rankingit perustuvat tavallisten harrastajien pelikokemuksiin.

Leading Courses julkaisi jo 11:nnen kerran Golfers’ Choice rankingit. Rankattuja maita on 15. Kaikkia suomalaisten suosikkikohteita listalta ei löydy, mutta sellaisten kestosuosikkien, kuten Espanja, Portugali, Italia, Turkki ja Arabiemiraatit rankingit löytyvät.

Eri ranking-kategorioita on kymmenen, mutta kaikkien maiden kohdalla kaikki kategoriat eivät ole käytössä. Kategorioista kiinnostavimmat ovat Best 18-holes golf clubs (overalla) eli täysmittaisten kenttien kokonaisranking sekä Best Golf Course eli paras golfkenttä.

Jälkimmäisessä huomioidaan vain itse kentän arvostelu, kun Golf Club -kategoriassa huomioidaan kentän lisäksi yleisilme, kunnossapito, vieraanvaraisuus jne.

Kaiken kattava arvostelu tämäkään ranking ei ole, mutta sikäli luotettavana sitä voi pitää, että arvostelut ovat tavallisten golfareiden antamia. Arvostelujen painoarvoja on painotettu siten, että vanhentuessaan arvion painoarvo laskee. Ahkerien ja kokeneiden arvioijien arvostelulla on myös enemmän painoarvoa kuin vähemmän arvosteluja jättäneiden käyttäjien.

Les Bordesin New Course on Ranskan parhaimmistoa. Kuva: Les Bordes via Leading Courses.

Kentät, joista ei ole kertynyt riittävästi arvosteluja, eivät ole mukana listoilla. Sama pätee maihin. Eli maata ei löydy listoilta, jos sen kentistä ole kertynyt riittävän montaa arviota. Tämä on tilanne myös Suomen kohdalla.

Vähintäänkin rankingit tarjoavat erinomaisen pikalistauksen eri maiden parhaista golfkentistä. Isona plussana voi pitää sitä, että kenttäesittelyissä mainitaan myös green feen hinta. Sivuston kautta on myös mahdollista varata golfkierros.

Leading Courses on hollantilainen sivusto, joka on perustettu 2012. Se on Euroopan suurin alansa sivusto, ja sivustolla vierailee kuukausittain noin 300 000 kävijää.

Golfpiste tekee yhteistyötä Leading Coursesin kanssa ja on julkaissut useita artikkeleita, jotka pohjautuvat sivuston arvosteluihin. Kevään ja kesän mittaan tullaan vielä julkaisemaan artikkelit mm. Portugalin ja Italian parhaista kentistä.

Lue seuraavaksi: Espanjan edulliset helmet – Tässä on 10 parasta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje