14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Finnish Tour valmiina Vuosaaren links-testiin

Pulkkasen avauksia on nähtävissä Vuosaaren FT-kisassa.

1. Kotimaisia kisoja seuratessa ei yleisön joukossa synny ruuhkaa. Pelaajia pääsee seuraamaan hyvin läheltä ja jokainen pelaaja tuntee itsensä lähinnä otetuksi mikäli ryhmän perään löytää katsojia. Tämä nostattaa entisestään pelaajien kisafiilistä ja pelaajilla on varmasti myös paljon annettavaa innokkaille seuraajille. Et tule kuulemaan huutoja liikkuessasi väärässä paikassa.

2. Kärkiryhmät pysyvät kovassa kyydissä. Suomen Tourilla taso on kärjessä kova. Kymmenen parhaan joukkoon kisassa mahtuvat pelaajat eivät missään nimessä olisi European Tour-kilpailussa viimeisten joukossa. Kärkiviisikko pelaa tasolla, jolla saattaisi hyvinkin sijoittua ET:n kisassa jopa 30-40 parhaan joukkoon.

3. Tasoerot ovat tourilla kapeampia kuin isommissa kisoissa. Suomalaisammattilaiset pelaavat kuitenkin rutiinilla samantasoista peliä kuin mitä amatöörien Euroopanmestaruuskilpailuissa nähtiin. Samassa ryhmässä saattaa pelata pelaajat, joista toisen peli muistuttaa European Touria ja toisen kansallisen klubin viikkokisaa. Omalla tavallaan harmi, mutta olemme Suomessa ja tason leveys ei ainakaan vielä ole rikkautemme.

4. Vuosaaren kenttä on lähimpänä links-golfia mitä Suomessa pääsee. Pelaajat tulevat olemaan ahtaalla mahdollisen tuulen ja erityisesti syvien bunkkereiden keskellä. Kenttä myös suosii pitkiä avauksia. Välillä ei haittaa, vaikka joutuu tulemaan vastakkaiselta väylältä. Kenttä antaa palkintonsa pitkistä avauksista ja rohkeasta pelitaktiikasta. Myöskään lähipelin merkitystä ei tule unohtaa.

5. European Tour ja Challenge Tour kokemusta joukosta löytyy monilla miehillä. European Tourin tasoa ovat urallaan haistelleet kokonaisen vuoden verran Tuomas Tuovinen ja Toni Karjalainen. Molemmat hakevat uralleen uutta hypeä Finnish Tourin kautta. Yksittäisen ET:kisan kokemusta omaa myös kiertueen viime vuonna voittanut Thomas Sundström.

6. Mikä erottaa suomalaiset maailman huipulta? Yksittäiset kierrokset eivät ole koskaan olleet suomalaisten ongelma. Osoituksena Lohjan kilpailu jossa kilpailijat tehtailivat viimeisenä päivänä kovia tuloksia. Amatööri Niklas Virta löi parhaan tuloksen joka oli 64 (-8). Toni Karjalainen seurasi tuloksella 65, voiton korjannut Jani Perttilä löi 67 ja voitti uusinnassa.

7. Amatöörihuipulla valmistaudutaan MM-kisoihin. Joukkueeseen kuuluvat Mikael Salminen, Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja (Kalle Samooja ei pelaa Vuosaaressa) pelaavat myös Finnish Tourin kilpailuja. Etenkin Pulkkasen maailmanluokan driveja on kaikkien golfhullujen ilo päästä katsomaan. Villien huhujen mukaan ei Suomesta pidemmälle lyövää kilpagolfaajaa löydy. Ammattilaiset ovat kuluvana vuonna pitäneet amatöörit takanaan. Vuosaari antaa pelaajalle melko stressittömiä avauksia, joka johtaa pelaajat lähestymistaistoon. Tuulen yltyessä kokemuksesta ei varmasti ole kuitenkaan haittaa. Tuulettomalla kelillä voidaan kentällä nähdä jälleen hyvin alhaisia kierroksia.

8. Nämä pelaajat ovat suomalaisen golfin tulevaisuus.Vastaavia kilpailuja kävi Mikko Ilonen 90-luvun lopussa. Amatööriaikoinaan kyseessä oli FAT (Finnish Amateur Tour), sittemmin nimi on muuttunut FGT:n kautta FT:ksi. Nykypäivänä nuoret ammattilaiset ja tulevaisuuden lupaavat amatöörit pelaavat samassa sarjassa. Viidestä ensimmäisestä kilpailuista voittosuhde on ammattilaisten hyväksi 5-1. Ainoa amatöörivoittaja oli Niclas Hellberg, joka pelasi voittoon reikäpelin SM-kisoissa.

9. Pelaajat harjoittelevat tiuhaan kisaviikolla. Etenkin kierrosten jälkeen pelaajat jäävät usein hiomaan lyöntejään sekä lähipeliään. Pelaajia ei häiritse mikäli harjoittelua seuraa, ja vaikka väliin esittää teräviä kysymyksiä omankin golfin kehittämisestä.

10.Kilpailu on viimeinen ennen kauden huipentavaa finaalia. Vuosaari on lähellä pääkaupunkiseudun asukasta. Monet ovat kentän pelanneet ja kokeneet ”links-tunnelman”. Suomen huiput näyttävät oman käsityksensä kuinka paikallinen links nujerretaan. Finaali käydään Nordcenter Fream-kentällä, joka näyttää uudet kyntensä läpikäydyn kenttäremontin jälkeen. Freamin kentälle matkaa karttuu pääkaupungista kuitenkin reilun tunnin verran, joka ylittää monen kipurajan.

Finnish Tourin pelaajat, yhteistyökumppanit sekä Vuosaaren kenttä toivottavat katsojat lämpimästi paikan päälle seuraamaan kovatasoista Vuosaaren FT-kisaa. Löydä oma suosikkipelaajasi ja lähde kannustamaan. Vuosaaren kisa käydään aikavälillä torstai-lauantai (9.9-11.9)

lisätietoa :www. Finnishtour.fi

Nikke Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje