11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Felipe Aguilar nitisti Singhin niukasti Indonesiassa

Mikko Ilonen on valmis puolustamaan Indonesian voittoaan. Kuva Kingsbarnsista Skotlannisa © Getty Images

Caddie Supriyati jakoi ilon Felipe Aguilarin kanssa.  &copy Getty Images Aguilar varmisti voittonsa vasta Cengkarengin kentän viimeisellä reiällä tekemällä birdien. Kun Jeev Milkha Singh joutui tyytymään bogeyhyn, pääsi Aguilar tuulettamaan 137 883 euroa palkintorahoja tuonutta ykkössijaansa. Kilpailun voittoa oli ennen viimeistä kierrosta tavoittelemassa realistisesti 6-7 pelaajaa, joista kuitenkin vain Aguilar ja Singh ylsivät todelliseen voittokamppailuun. Singh pelasi mainiosti ensimmäiset 15 reikää, tehden eaglet 6. ja 11. rei’illä ja birdien kahdeksannella. Aguilar piti kuitenkin itsensä ryhdissä kolmella peräkkäisellä birdieillä väylillä 9-11. Kun Singh oli tehnyt eaglensa, Aguilarin birdietä vastaan 11. reiällä, oli intialainen lyönnin edellä. Aguilarin kolmen putin griini viidellätoista näytti jo kallistavan kilpailua Singhille, joka kuitenkin sortui bogeyhyn 16. reiällä. ”Luulin jo kilpailun ratkenneen taitavan pelaajan eduksi, kun tein bogeyn viidellätoista”, Aguilar kertoi lehdistölle kilpailun jälkeen, saatuaan voittopokaalinsa. ”Singhin tasoiselle pelaajalle ei pidä antaa yhtään tasoitusta, jos on kolme reikää enää pelaamatta. Tunsin silti, että homma on omissa käsissäni, vaikka jouduin olemaan lopussa vähän aggressiivisempi puteissani”, hän sanoi. ”Kun Singh oli tehnyt bogeyn 16. reiällä, huomasin olevani vielä pelissä mukana. Luotin 18. lyöntipaikalla, että pystyn tekemään birdien ja nousemaan vielä uusintaan. En silti odottanut, että Singh tekisi siihen bogeyn. Mutta golf on sellaista, eikä peli ole ohi ennen kuin viimeinen putti on reiässä”, Aguilar kertasi kilpailun loppuhetkiä. Singh harmitteli missattuaan viimeisellä griinillä vähän yli metrisen par-puttinsa, mutta sanoi reilusti Aguilarin ansanneen voittonsa. Voittaminen on yksi asia, jonka vuoksi Felipe Aguilar sanoo pelaavansa golfia. Viime vuoden kaksi ykköstilaa Challenge Tourilla antoivat uskoa menestykseen myös Euroopan Tourilla. ”Uskoin, että tämä voisi olla minun viikkoni. Nyt elämäni tarjoaa minulle mielenkiintoista haastetta. Tuntuu siltä, että pystyn pelaamaan vapautuneesti missä tahansa juuri tällä hetkellä. Toivottavasti lisää tällaista on tulossa”, Aguilar pohdiskeli. Mikko Ilonen ei saanut viimeisenä kilpailupäivänä itsestään parasta irti. Hän pelasi sunnuntaina eiliseen tapaan 71 lyöntiä, ja putosi hieman lisää tulosluettelossa. Sijoitus jaettu 50. ”Jakarta alkaa olla tältä osin nähty ja takana on melko väsynyt viikonloppu. En saanut minkäänlaista virettä päälle koko kisan aikana. Nyt pidetään viikko taukoa ja sitten mennään kolme viikkoa putkeen. Siltä reissulta on taatusti enemmän tuliaisia kuin tältä”, pettynyt Ilonen totesi lehdistötiedotteessaan. Marko Kuivasaari (17.2.2008)

Chilel&#228,iskomento Indonesia Openissa jatkuu

Henki päällä. Viime kaudella CT:lla menestynyt Felipe Aguilar tavoittelee huomenna ensimmäistä voittoaan Euroopan Tourilla. &copy Getty Images Viime kaudella kaksi kertaa Challenge Tourilla voittanut chileläinen pelasi eilen upeasti 62. Tänään ei ruuti ollut ihan yhtä kuivaa, mutta tulos 67 riitti kuitenkin pitämään hänet kärjessä ennen kahden lyönnin päässä seuraavia Jeev Milkha Singhia sekä Liang Wen-Chongia. ”Tiedän, että olen hyvissä asemissa, mutta en ole saavuttanut vielä yhtään mitään. Jalat on pidettävä tiukasti maassa kunnes viimeinenkin putti on rullannut reikään” , varovaisen optimistinen Aguilar kertoi lehdistötilaisuudessa. Vuonna 2006 Volvo China Openin ja Volvo Mastersin voittanut Jeev Milkha Singh sanoi olevansa kierroksen alussa hieman sekaisin, kunnes viidennen reiän birdie vapautti hänen peliään. Intialaisella oli heti kuutosella uusi birdiepaikka, mutta seuraavat birdiet tulivat putkeen rei’illä 7-9. ”Ulosmenon hyvä lopetus piti minut hengissä myös sisääntulossa. Löin takaysillä muutaman älyttömän lyönnin, mutta birdiet väylillä 15. ja 18. kruunasivat päiväni. Huomenna aion mennä kentälle samoilla rutiineillani kuin ennenkin. Jos onnistun voittamaan, niin se on mahtavaa, mutta sunnuntaina olemme sen suhteen viisaampia”, Singh selitti. Kiinan Liang Wen-Chong pelasi etuysin hieman nihkeästi, mutta sisääntulon viisi birdietä ja tulos 29 toivat hänet tasoihin Singhin kanssa. ”Olen valmis tarttumaan suureen haasteeseen sunnuntaina”, sanoi Aasian Tourin viime vuoden ykkösnimi. Kuka tahansa kärkipään pelaajista voi yltää huomenna voittoon, jos onnistuu tilaisuuden tullen ojentamaan kätensä birdiesadetta tarjoavalle Cengkarengin kentälle. Vietäväksi ovat varmasti halukkaita tarjoutumaan mm. Mark Brown, Prayad Marksaeng sekä nuori hollantilainen Joost Luiten. <a href=Mikko Ilonen harhaantui tänään liikaa väyliltä Jakartassa. &copy Getty Images"> Mikko Ilosen voittohaaveet kärsivät tänään ison kolauksen, sillä tulos 71 on helpolla kentällä auttamattoman vaisu. Hän on kolmen kierroksen jälkeen jaetulla 37. sijalla, 11 lyöntiä Aguilarista jääneenä, tuloksella -5. ”Tuli sellainen tulos, jonka päivän lyönnillä ansaitsen. Lyönti on tuntunut koko viikon vaikealta ja nyt se viimein näkyy kortissakin.” ”Huonot lyönnit pakenevat köykäisesti oikealle, mutta ei se mitään, svingataan jatkossa paremmin. Onneksi puttipeli on ollut laadukasta”, Ilonen sanoi lehdistötiedotteessaan. Marko Kuivasaari (16.2.2008)

Ilonen kohtalaisissa kytt&#228,ysasemissa Jakartassa

Vielä on saumaa. <a href=Mikko Ilonen tähyilee yhä kärkisijoille Indonesiassa. &copy Getty Images"> Ilonen starttaa kolmannelle kierrokselleen klo 5.15 Suomen aikaa. Ryhmän muut pelaajat ovat Australian Scott Hend sekä Thaimaan Thaworn Wiratchant. Suomalaisen peli kulki tilastoihin katsoen tänään samoilla urilla kuin torstainakin. Hänen otteissaan ei ole ollut moittimista, mutta voittotaistelua ajatellen loppukirin olisi alettava jo lauantaina. Cengkareng Golf Clubin kentällä tulostehtailu on kokonaisuudessaan ollut helppoa. Kilpailijoiden oli pystyttävä pelaamaan alle parin 6305 metriä pitkällä kentällä, selvittääkseen cutin, kun taas kärkipelaajat ovat järjestäen alittaneet 65 lyöntiä ainakin kertaalleen. Mikäli Ilonen mielii vielä kärkikamppailuun mukaan, on hänen pystyttävä pelaamaan lauantaina vähintään 62-64 lyönnin kierros, jotta sunnuntaiksi ei jäisi liikaa kiinni kurottavaa. Matkaa kärkeen hänellä on tällä hetkellä seitsemän lyöntiä. Kilpailua johtava Felipe Aguilar kertoi tänään pelaamansa, 62 lyönnin kierroksen jälkeen, että mahdollisuudet 60 lyönnin alitukseen olivat olemassa. ”En haluaisi kuulostaa itsevarmalta, mutta jos olisin putannut tänään hyvin, olisin voinut hyvinkin pelata 56-57” , sanoi maailmanlistalla sijalla 222. oleva chileläinen. ”Turnaus on vielä pahasti kesken. Olen johtanut kilpailuja ennenkin parilla kolmella lyönnillä kahden kierroksen jälkeen, ja lopulta hävinnyt voittajalle viisi-kuusi lyöntiä” , Aguilar jatkoi jo hieman vaatimattomampaan sävyyn. Marko Kuivasaari (15.2.2008)

Felipe Aguilar loistaa Indonesiassa-Ilonen seitsem&#228,n ly&#246,nti&#228, k&#228,rjest&#228,

Hienosti pelattu! <a href=Mikko Ilonen antoi kierroksen jälkeen tunnustusta Felipe Aguilarille &copy Getty Images">Chilen 33-vuotias Felipe Aguilar varasti shown Jakartan kisan toisena päivänä. Hän pelasi 62, kahdeksan alle kuten avauskierroksen jälkeen johtanut James Kamte, ja karkasi aamupäivän pelien jälkeen kahden lyönnin johtoon yhteistuloksella 13 alle. Samassa ryhmässä pelanneet Mikko Ilonen (66-68) ja Thaworn Wiratchant (67-67) jakoivat tässä vaiheessa kahdeksatta sijaa seitsemän lyöntiä heikommalla tuloksella. Tämä kolmikko on ollut kahden ensimmäisen päivän aikana kilpailun ylivoimaisesti paras. Aguilar on kokenut pelimies joka on hallinnnut kotimaansa kisoja mielinmäärin, voittoja on kotitantereelta yli 30. Hän pääsi ET:lle jo vuodeksi 2006, mutta menestys oli heikkoa. Viimevuonna Challenge Tourilla otteet olivat toisenlaisia, tuloksena kaksi voittoa ja paluu isojen poikien Tourille. Saksalaisia sukujuuria omaava Aguilar on Troy Mattesonin ohella raskaan putterin ( Heavy Putter tuotemerkki) käyttäjiä. Mikko Ilonen on aamupäivän jälkeen kahdeksantena, eurooppalaisista kakkosena.Muutama pelaaja mennee hänen ohitseen päivän mittaan helpoksi luonnehditulla kentällä. Kaikki eväät jopa voittoon on kuitenkin edelleen olemassa. Darren Clarke piristi päiväänsä tekemällä kentän neljännellä reiällä hole-in-onen.

Tumma cobra iski k&#228,rkeen Indonesiassa-Ilonen avauskierroksen j&#228,lkeen 13:s

Mikko Ilosen peli käynnistyi Indonesiasa varsin lupaavasti &copy Getty ImagesMikko Ilonen kiersi Indonesian kisan avauskierroksensa iltapäivällä yhdessä Felipe Aquilarin sekä Thaworn Wiratchantin kanssa. Kolmikko kiritti toisiaan mainiosti, he olivat yhteenlaskettuna ylivoimaisesti parhaan tuloksen tehnyt ryhmä (65-66-67). Ilonen sai tuloksekseen 66, neljä alle, jolla hän on 13:na. Cengkareng Golf Clubilla tulee keskimäärin paljon viheriöosumia, Mikolla oli niitä 15, putteja 29. Johtopaikkaa jakovat Hollannin nuori Joost Luiten sekä Australian David Bransdon tuloksella 64, kunnes Etelä-Afrikan James Kamte hurautti heistäkin ohi saatuaan tulokseksi 62. Tummapintainen, vain 169-senttinen Kamte pelasi vuoden 2007 Challenge Tourilla jossa hän sijoittui parhaimmillaan kakkoseksi Kenian osakilpailussa. Ammattilaiuransa ensimmäisen ykköstilan Kamte saavutti Sunshine Tourilla, niinikään vuoden 2007 aikana. 25-vuotias Kamte oli juniorivuosinaan loistava jalkapalloilija, edelleen hänen lempinimensä ”Cobra” tulee vihreän veran ääreltä, Kamte iski paikan tullen käärmeen tavoin. James Kamte on voittanut Challenge Tourilla.Kaudella 2008 hän kiertää ET:lla &copy Getty ImagesNimimiehistä Mikon edellä ovat vain Jeev Milkha Singh (65) sekä Liang Wen-Chong (65). Kärkipäässä on helpohkolla kentällä vielä tasaista, Paul McGinley ja Darren Clarke jakavat sijalukua 38:s kaksi lyöntiä Illosta heikommalla scorella. -Pääsin täpärästi maaliin ennen kuin kisa keskeytettiin. Vettä alkoi tulla kuin saavista kaatamalla ja kenttä on aivan märkä. Vaikuttaa siltä, että kisassa mennään jälleen edestakaisin meiningillä.Hyvä kierros vaikka tuntuma lyömiseen oli melko heikko. Otetaan silti rauhassa kaikki vastaan ja eletään olosuhteiden mukaan, kommentoi Ilonen avauspäiväänsä.

Mikko Ilonen yksi suosikeista Indonesiassa

Viikonlopun ET kisa on suomalaisittain historiallinen kahdellakin tavalla. Mikko Ilonen puolustaa ensimmäistä kertaa urallaan voittoa, lisäksi hän on World Rankingilla mitattuna korkeimmalla mukana olevista pelaajista (73:s). Kenttä on vaihtunut kuten aiemmillakin kerroilla, nyt pelataan aivan Jakartan lentokentän vieressä olevaa Cengkareng Golf Clubia, lentomelu tulee olemaan varsin voimakas ja jatkuva. Kenttä on myös yksi Tourin lyhimpiä, vain 6311 metrinen, par-viitosia on kaksi. Viimevuonna Ilosen voittaessa nimekkäitä pelaajia Euroopasta tai Aasiasta ei montaa ollut, nyt kokeneet Paul McGinley sekä Darren Clarke ovat hakemassa uutta nousua uralleen ja Ryder Cup toiveilleen. Aasian Shiv Kapur, Jeev Milkha Singh, Arjun Atwal, Jyoti Randhawa sekä Prom Meesawat tietävät myös kukin varsin paljon kuinka paikallisissa olosuhteissa menestytään. Kun Ilonen voitti yhdellä lyönnillä kaudella 2007, kisa keskeytettiin useaan otteeseen ukkosmyrskyjen johdosta. Sitkeyttä vaadittaneen tälläkin kerralla, samanlaista uhkaa on olemassa. Voittajalle on luvassa palkintopotosta noin 137.000 euroa, 3000 enemmän kuin Ilonen ansaitsi edellisvuoden urakastaan jolloin hänen pahimmat uhkaajansa Shiv Kapur ja Frankie Minoza jäivät lyönnin päähän. Vedonlyöntitoimistot luottavat Iloseen, hänen kertoimensa on alhaisempi kuin koskaan aiemmin ennen kisaan, välillä 25-30. Ykköshaastaja.Mutta onko Darren Clarke jo kunnossa joka kantaisi voittoon neljän kierroksen kisassa? &copy Getty ImagesDarren Clarken nousu golfillisesta lamasta on ollut varsin hidasta. Hän pelasi pari hyvää kisa Etelä-Afrikassa, Ryder Cup paikka on kuitenkin juuri tällähetkellä todella kaukana. -Harjoittelen kovempaa kuin koskaan, nautin pelaamisesta ja olen alkanut taas hymyillä kentällä, World Rankingilla sijaluvulla majaileva Clarke kertoi motivaatiostaan ennen kisaa. Mikko Ilonen pelasi marraskuussa Shanghain osakilpailussa itsensä 15:ksi. Lähi-Idässä menestys jäi vaatimattomaksi , mutta Mikko uskoo kaiken olevan kunnossa voiton puolustamiseksi. -Pelaamattomuus näkyi kauden alkuvaiheilla, otin turhan paljon helppoja bogeja korttiin. Aasian kisoissa ( Indonesia, Intia,Korea) on tarkoitus tavoitella kärkipaikkoja ja saada pelipaikka World Tourin lyöntipelikisaan , sitäkautta myös Mastersiin, Ilonen kertoi viimeviikolla Helsingissä tavoitteistaan.

Kilpailun kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje