18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Euroopan mestaruus Irlannille, Suomi viides Kokkolassa

Anne Hakulalta ja Suomen joukkueelta odotetaan sijoitusta kahdeksan ensimmäisen joukkoon.

Ruotsi ei pystynyt uusimaan mestaruuttaan Kokkolassa. Irlanti vei mestaruuden lauantaina.Irlanti kukisti Ruotsin 3,5-1,5 lauantaina pelatussa finaalissa. Loistavasti koko turnauksen pelanneet Maguiren siskokset toivat Iralannin joukkueelle 2,5 pistettä. Lauantain finaali ratkesi lopullisesti toiseksi viimeisessä parissa, jossa Leona Maguire voitti Emma Nilssonin . Nilsson yritti pelastaa palloaan viimeisen reiän vesiesteestä, kun pallo kimposi kivestä pelaajattaren omaan käteen. Finaalipaikka oli Irlannille ensimmäinen, ja mestaruuskin luonnollisesti ensimmäinen. Kisoja on pelattu vuodesta 1991. Suomi kohtasi lauantaina Sveitsin. Maat pelasivat sijoista kuusi ja viisi. Suomi vei aamun foursome-ottelun 4/3, mutta Jenny Häggblom joutui luovuttamaan oman ottelunsa selkävamman takia. Sofia Höglund voitti oman ottelunsa ja sinetöi Suomen voiton. Suomen sijoitus oli paras yhdeksään vuoteen. Pronssia kisoista sai Espanja, joka voitti lauantain ottelussaan Englannin 3,5-1,5.

Sloveniassa naisten EM-mestaruuden vei Saksa, Suomi kisojen 14:s

Saksa kukisti lauantain finaalissa Englannin lukemin 4-3. Ottelu ratkesi vasta viimeisessä single-ottelussa. Ensimmäisinä pelatut joukkuepallot tasattiin, mutta single-otteluissa Saksa oli kolmessa viidestä vahvempi. Suomi voitti foursomen 3/1, mutta voittoputki ei auennut. Suomi hävisi kaikki single-ottelut Italialle. Koko ottelun meni Italian nimiin 4-1. Suomi oli lopulta tuloslistalla 14. Suomi paransi sijoitustaan viime vuodelta, sillä silloin maa jäi koko kisakatraan viimeiseksi. Pronssia Sloveniassa pelatuista kisoista sai Ranska, joka kukisti lauantaina Espanjan lukemin 4-2.

Suomen pojat paransivat viime vuodeta sijalla, mestaruuden vei Tanska

Poikien EM-kisoissa Hollannissa mestaruuden vei Tanska. Ensimmäisinä startanneet joukkuepelit tasattiin, mutta iltapäivän single-ottelut vei nimiinsä Tanska, joka voitti viidestä kolme. Lopulta lauantain finaalissa Tanska kukisti Saksan 4-3. Suomi paransi sijoitustaan viime vuodelta yhdellä pykälällä. Vuosi sitten pojat sijoittuivat kisoissa 16. sijalle, mutta Hollannissa sijoitus oli 15. Lauantaina Suomi voitti Sveitsin pistein 3,5-1,5. Pisteitä Suomelle tuli foursomesta. Single-ottelunsa voittivat Tuomas Salminen ja Roope Kangas. Teemu Toivonen tasasi ottelunsa, ja toi pistepottiin puoli pistettä. Toni Hakula hävisi ottelunsa. Pronssi kisoissa jäi isäntämaa Hollanille, joka voitti lauantain ottelussaan Espanjan pistein 4-3.

Suomi voitti Tsekin, Ruotsi eteni finaaliin Kokkolassa

Yleisöä on riittänyt Kokkolan kentän laidalla sateesta huolimatta.Suomi sai aamun ensimmäisestä foursome-ottelusta yhden pisteen ja Sofia Höglundin single-ottelusta toisen pisteen. Anne Hakula joutui taipumaan omassa ottelussaan. Näin isäntämaa Suomi kaatoi Tsekin 3-1. Huomenna suomalaiset kohtaavat Sveitsin. Ottelussa pelataan sijoista 5-6. Ruotsi ei jättänyt jossiteltavaa omassa ottelussaan, vaan voitti Espanjan pistein 3,5-1,5. Loppuottelussa Ruotsi kohtaa Irlannin, joka kaatoi perjantaina Englannin niin ikään lukemin 3,5-1,5. Ruotsille aiheuttanee lauantaina eniten päänvaivaa Maguiren kaksoset, jotka sijoittuvat lyöntipelissä molemmat viiden parhaan joukkoon. Perjantaina Maguiret toivat Irlannin joukkueella kolmesta ottelusta kaksi pistettä.

Suomi h&#228,visi Hollannissa Norjalle, finaalissa is&#228,nt&#228,maa ja Saksa

Suomi hävisi tänään poikien EM-kisoissa oman ottelunsa Norjalle 3-2. Perjantainen tappio tarkoittaa sitä, että Suomi pelaa huomenna sijoista 15-16. Viimeisenä päivänä Suomi pelaa Sveitsiä vastaan. Viime vuonnakin Suomi oli kisoissa 16. Sitä pidettiin silloin epäonnistuneena suorituksena, joten vielä on mahdollisuus parantaa tuosta viimevuotisesta hiukkasen. Suomalaisista Toni Hakula oli jälleen paras voittamalla oman ottelunsa 5&4. Myös Tuomas Salminen toi pisteen Suomelle. Finaalissa kohtaavat Saksa ja Hollanti. Saksa nuiji välierissä Espanjan tylysti lukemin 6-1. Huomenna sijoista 3-4 pelaavat Espanja ja Tanska.

Sloveniassa Englanti ja Saksa finaaliin naisten EM-kisoissa

Saksa voitti oman ottelunsa Espanjaa vastaan 4-3. Ottelu ratkesi lopulta single-otteluissa, joista Saksa vei kolme ja Espanja kaksi. Englanti voitti omassa ottelussaan Ranskan 4-3. Pronssiottelussa pelaavat siis Espanja ja Ranska. Suomi ei pelannut tänään Sloveniassa lainkaan. Suomi pelaa huomenna sijoista 13 ja 14.

Ruotsi vei lopulta Daavid-Goljat -ottelun Suomea vastaan

Sanna Nuutinen ja Anne Hakula hävisivät oman ottelunsa aamulla 3/2.Suomen tilanne näytti aamun pelien jälkeen tuskaisen puolensa. Ruotsi vei molemmat foursome-ottelut nimiinsä ja siirtyi 2-0 johtoon. Tosin toinen foursome ratkesi vasta neljännellä jatkoreiällä. Suomi piristyi lounastauolla. Johtoon Suomi siirtyi kierroksen puolivälin jälkeen, jolloin suomalaiset johtivat kaikkia single-otteluita. Suomi johti tuolloin 3/2. Johto ei kuitenkaan riittänyt loppuun saakka, sillä viimeisten viiden reiän aikana ruotsalaiset kirivät kahdessa ottelussa kolmesta tasoihin ja ohi. Loppukierroksella alkanut sadekaan ei häirinnyt ruotsalaisia. Ainoana suomalaisena ottelunsa voitti Sofia Höglund. Voitolla ei lopulta ollut merkitystä, sillä Suomi kaatui loppulukemin 4-1. Seuraavaksi Suomi kohtaa Tsekin. Ruotsin kanssa välierissä pelaavat Englanti, Irlanti ja Espanja. Kaikki muut, paitsi Irlanti, ovat kisoissa aiemmin pokaalia kannatelleet. Ruotsi on edellisen vuoden mestari, joten mahdollisuudet mestaruusputkelle vielä elävät.

EM-pojat h&#228,visiv&#228,t Ranskalle

<a href=Toni Hakulan treeni on tuottanut tulosta ja hän on eräs Euroopan parhaista amatööreistä.">Toni Hakula oli jälleen joukkueensa paras ja voitti oman ottelunsa. Oman kortensa joukkueen pistekekoon kantoivat myös Albert Eckhardt ja Erik Myllymäki, jotka tasasivat oman ottelunsa kahta ranskalaista vastaan. Suomen pistesaldona siis 1,5 Ranskan 3,5 vastaan. Suomi kohtaa huomenna Norjan, joka hävisi kolmannen päivän koitoksensa Irlantia vastaan 3-2. Suomella on vielä mahdollisuudet parantaa viimevuotista 16:netta sijaa. Parhaimmilla Suomi voi sijoittua vielä 13:neksi. Huonoimmassa tapauksessa Suomi on jälleen 16. sijalla. Muista Pohjoismaista Ruotsi ja Tanska voittivat omat ottelunsa. Maat pääsevät huomenna ratkomaan keskinäistä paremmuuttaan. Tuosta ottelusta voittaja pääsee kultataistoon. Parhaan neljän maan joukossa on siis kaksi Pohjoismaata.

Sloveniassa naiset h&#228,visiv&#228,t Sveitsille

Sveitsi voitti foursome-ottelun 4/3. Single-peleistä Suomen onnistui kasata 1,5 pistettä yhdellä voitolla ja yhdellä tasapelillä. Ensikertalainen Noora Tamminen vei oman ottelunsa 4/3. Maiju Uusi-Simola, ensikertalainen hänkin, toi puolikkaan pisteen omalla tasapelillään. Viimeisissä pareissa pelanneet Kaija Peppiina ja Linda Henriksson hävisivät omat ottelunsa selkein 5/4- ja 4/3 –lukemin. Suomi pelaa Sloveniassa seuraavan kerran lauantaina sijoista 13 ja 14. Vastustaja ei vielä ole selvillä.

Tytt&#246,jen EM-kisoissa Suomi-Ruotsi –ottelu torstaina

Anne Hakula paransi kierrostulostaan neljällä lyönnillä toisena pelipäivänä.Suomen neidot pelasivat itsensä kahdeksan parhaan joukkoon Kokkolan EM-kisoissa. Kahden päivän jälkeen kolmantena oleva Suomi saa vastaansa Ruotsin torstaina. Kokkolassa on nähty iloisia suomalaiskasvoja kun EM-kisojen toisena päivänä Sofia Höglund ( 74-72) sekä Anne Hakula (78-74) paransivat avauspäivän tulostaan ja vankistivat joukkueen asemaa kärkikolmikossa. Samoin Jenny Häggblom paransi ensimmäisen päivän tulostaan (75-73) parilla lyönnillä. Sanna Nuutisen (75-79)avauspäivän tahti ei kestänyt, ja toisen kierroksen tulos oli neljä lyöntiä ensimmäistä heikompi Päivän parhaan tuloksen pelasi ennakkosuosikki Irlannin Leona Maguire (67) joka paransi avauspäivän tulostaan kymmenellä lyönnillä. Hän johtaa myös henkilökohtaista kisaa. Kaksoissisko Lisa jakaa Höglundin kanssa neljättä sijaa kaksi lyöntiä heikommalla tuloksella. Joukkuekisassa Suomi on edelleen kolmantena. Espanja on edellä vain yhden lyönnin ja kisaa johtava Irlanti neljä lyöntiä. Suomi paransi ensimmäisen päivän joukkuetulostaan viisi lyöntiä. Parhaiten spurttasivat sveitsiläiset, jotka ovat viidensiä. He nipistivät ensimmäisen päivän tuloksestaan 16 lyöntiä. Neljäntenä Suomen takana tulee Englanti. Eroa Suomen ja Englannin välillä on seitsemän lyöntiä. Suomea vastaan asettuu torstaina Ruotsi. Torstaina perlataan ensin aamupäivällä kaksi nelinpeliä ja iltapäivällä kolme single-ottelua. Torstain jälkeen neljä parasta jatkaa suoraan mitalipeleihin. Neljä häviäjää joutuu karsimaan. Henki reikäpelissä on erilainen kuin lyöntipelissä. Suomi voitti Ruotsin kahtena ensimmäisenä päivänä yhdeksällä lyönnillä. Miksei Suomineidoilla olisi siis mahdollisuuksia torstainakin? Ruotsin saldo 2000-luvun EM-kisoista on kuitenkin murskaava. Viimeisen yhdeksän vuoden aikana länsinaapuri on voittanut kisat neljästi ja ollut neljästi toisena. Joka tapauksessa huomenna on jännittävä hetki suomalaisessa golfissa. Suomi on onnistunut tyttöjen EM-kisoissa tuomaan kerran mitalin kotiin. Vuoden 2000 joukkue kiikutti Ruotsista pronssia. Järjestelytoimikunnan puheenjohtajan Kenneth Höglundin mukaan kisajärjestely ovat sujuneet mainiosti. Kilpailijat ovat olleet järjestelyihin tyytyväisiä ja sää on suosinut toisena kisapäivänä. – Suomen joukkue pitää illalla palaverin, jossa mietitään huomisen taktiikkaa. Ensimmäinen tavoite, eli kahdeksan parhaan joukkoon pääsy on nyt tavoitettu, Höglund kertoi keskiviikkoiltana. Teemu tyry Ilari Ceder

Suomi ulkona poikien EM-mittel&#246,n mitalipeleist&#228,

Suomi putosi toisena päivänä liian kauas kärjestä, eikä pääse kisaamaan mitalipaikoista. Hollannissa pelattavia poikien EM-kisoja johtaa kolmen lyönnin erolla ennen Tanskaa. Englanti on kokonaistuloksessa viisi yli parin. Suomi jäi 16. sijalle. Eroa englantiin 41 lyöntiä, ja kahdeksanteen sijaan 18 lyöntiä. Ranska oli kahdeksas ja viimeinen loppuviikon peleihin osallistuva maa. Ylivoimaisesti paras suomalaisista oli Toni Hakula, joka pelasi molempina päivinä tuloksen 69. Hakulan yhteistulos 138 on kisan toiseksi paras kahden kierroksen tulos. Paremmin kaksi kierrosta pelasi vain tanskalainen Lucas Justra Bjerregaard. Reikäpelit alkavat huomenna ja päättyvät lauantaina. Suomi kisaa siis sijoista 9-16. Ilari Ceder

EM-naisten vauhti ei riitt&#228,nyt mitalipeleihin

Suomen joukkue pelasi toisena kisapäivänä 15 yli parin ja jäi kahdeksannesta sijasta neljän lyönnin päähän. Suomi jakaa yhdeksättä sijaa Belgian kanssa. Parhaat suomalaiset keskiviikkona olivat Kaija Peppiina ja Maiju Uusi-Simola, jotka pelasivat kentän pariin. Uusi-Simola paransi tulostaan eilisestä viisi lyöntiä. Ruotsi pelasi keskiviikkona parhaan yhteistuloksen neljä alle ja nousi kahden kierroksen jälkeen tulokseen kahdeksan yli parin. Länsinaapuri on toisena. Kisan johdossa on Ranska, joka päihitti lyöntipelikarsinnassa Ruotsin viidellä lyönnillä. Kisan ensimmäisiä kierroksia sotkivat huonot sääolot.

Tytt&#246,joukkueella mahdollisuuksien p&#228,iv&#228, edess&#228,&#228,n keskiviikkona

Anne Hakula, Jenny Häggblom, Sanna Nuutinen, Sofia Höglund ja kapteeni Nina Isaksson virallisessa kisakuvassa Kokkolassa käynnistyneet tyttöjen EM-kisat eivät olisi voineet paremmin suomalaisittain alkaa. Joukkue on kolmantena, 12 maata on avauspäivän jälkeen kymmenen lyönnin sisällä ja suomalaisilla sijioilla 8 – 12 oleviin eroa edukseen seitsemän lyöntiä. Asetelma on todella hyvä, kun vain kolme tulosta joukkuetta kohden päivittäin lasketaan, riittäisi keskiviikkona kohtuullinen esitys, mikäli kolme pelaaja pystyy ehjään tulokseen. Pelin henki on siis selkeä. Kahdeksan ensimmäisen joukkoon pääseminen avaa käytännössä taivaan portit ja ensimmäisen flightin ulkopuolelle jääminen veisi mielialan Kokkolassa todella alas. Nyt kysytään siis kanttia. Avauspäivänä Sofia Höglund näytti mallia ensimmäisessä ryhmässä. Tulos 74 syntyi vain yhdellä birdiellä ja se tuotti henkilökohtaisessa sarjassa kymmenennen sijan. Sanna Nuutinen ja Jenny Häggblom toivat muut lasketut tulokset kiertämällä kentän 75 lyönnillä, Anne Hakulan 78 jäi ulos. Irlanti on kolme lyöntiä Suomea edellä, Espanja kaksi. Jos ennustaa pitää, menee homma suomalaisittain tiukaksi, sijaluvut 5-8 ovat todennäköisimpiä tästä hienosta lähtökohdasta. Avauspäivän paras tulos oli 70, sen teki Norjan Tonje F. DaffinrudToni Hakula loisti HollannissaToni Hakula oli, kuten ennakoitiinkin, suomalaisjoukkueen ässä lyöntipelin avauskierroksella. Tulos 69 oli 120 pelaajan kisassa neljänneksi paras. Valitettavasti kaikki muut viisi pelaajaamme olivat tuloslistan jälkipuoliskolla. Joukkueen sijoitus on 17:s (+22), eroa kahdeksanteen sijaan on kymmenen lyöntiä. Kirvestä ei vielä ole syytä heittää kaivoon, mutta mahdollisuudet nousulle ensimmäiseen flightiin ovat tästä asetelmasta lähes teoreettiset. Suomen takana tuloslistalla ovat vain Slovenia, Puola ja Unkari. Suomalaisten tulokset: Toni Hakula 69 Roope Kangas 76 Teemu Toivonen 77 Erik Myllymäki 77 Tuomas Salminen 78 Albert Eckhardt 80

Ruotsi suursuosikkina tytt&#246,jen EM-kisoissa Kokkolassa

Peräti 19 maata ja 76 tyttöä on mukana Kokkolan Golfin kaikkien aikojen suurimmassa kansainvälisessä tapahtumassa, 18-vuotiaiden tyttöjen joukkue EM-kisoissa. Suomi lähtee kotikisoihin samalla nelikolla jolla viimevuotisissa kisoissa Skotlannissa irtosi lopulta 11. sija. Vedenjakaja joukkueiden välillä on kahden päivän jälkeisen lyöntipelikarsinnan tulos. Molemmilta päiviltä otetaan mukaan kolme parasta tulosta, kahdeksan ensimmäistä maata pääsee taistelemaan sijoista 1-8. Viimevuonna Suomi oli yöntipelikarsinnan jälkeen 13:s, 1,6 lyöntiä per kierros kahdeksanneksi sijoittunutta Tanskaa jäljessä. Nuorten maajoukkueiden voimasuhteet vaihtelevat vuosittain pelaajien nimien vaihtuessa, tämänvuotisen kisa mitalijoukkueiden ennakointi on jälleen vaikeaa. Kotikenttä tuo suomalaisille etua, mahdollisesti myös paineita. Ruotsi on voittanut kaksi viimeistä EM-titteliä ja lukeutuu ykkössuosikkeihin myös nyt. 2000-luvulla länsinaapurit ovat voittaneet tittelin neljästi ja olleet neljästi kakkosia jääden siis vain kerran finaalin ulkopuolelle. Suomi on ollut vain kerran, vuonna 2000 kisoissa mitaleilla. Tukholman Kevigessä Minea Blomqvisti, Kaisa Ruuttila, Milla Hallanoro ja Sonja Halmela sijoittuivat pronssille. Suomen joukkueessa eniten odotetaan kotikentällään pelaavalta Sofia Höglundilta. Viime vuonna Höglund epäonnistui nimenomaan lyöntipeliosuudessa, hänen molemmat tuloksensa jätettiin pois. EM-kisat pelataan Kokkolassa 7.-11. heinäkuuta. Suomen joukkue: Hakula Anne EGS Häggblom Jenny ÅGK Höglund Sofia KoG Nuutinen Sanna KGV Kapteeni Isaksson Nina Valmentaja Haapala HeiniPojat haastajina Hollannissa Ilonaiheet ovat olleet vähissä viimeisten vuosien aikana 18-vuotiaiden poikien EM-kisoissa suomalaisittain ja GC de Pan-kntälällä suomalaiskuusikko on haastajan roolissa. Edellisvuonna Suomi oli yhden kierroksen lyöntipelikarsinnaksi säiden vuoksi kutistuneessa kisasa reikäpelien jälkeen 16:s. Toni Hakula edusti Suomea viime viikolla miesten EM-kisoissa, nyt poikien. Viime vuotisesta joukkueesta on mukana vain miesten tiimissä viime viikolla kunnostautunut Toni Hakula, muut viisi sekä kapteeni Timo Tuunanen ovat ensikertalaisia, joten haaste mitalipeleihin nousemiseen on melkoisen kova. -Poikien joukkueessa meillä on kova työ saada Euroopan kärkeä kiinni, huippuyksilöt ovat Suomessa nuorissa pelaajissa tällähetkellä varsin harvassa, muotoili ruotsalaisvalmentaja Staffan Johansson näkemyksensä keväällä. Ruotsi puolustaa myös poikien kisoissa voittoa ja lukeutuu suosikkeihin. Suomen joukkue: Eckhardt Albert StLG Hakula Toni EGS Kangas Roope ViGC Myllymäki Erik NRG Salminen Tuomas SHG Toivonen Teemu MeG Kapteeni: Tuunanen Timo Valmentaja: Johansson Staffan

Tyttöjen EM-kisat, Kokkkola

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje