Espoon Golfseura ja Gumböle Golf etsivät tapoja tiivistää yhteistyötään - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista - Golfkentät

Espoon Golfseura ja Gumböle Golf etsivät tapoja tiivistää yhteistyötään

EGS ja Gumböle haluavat syventää yhteistyötä, jonka ansiosta kierros- ja jäsenmäärät ovat kasvaneet molemmissa yhteisöissä.

Vierekkäin Espoossa sijaitsevat Espoon Golfseura ja Gumböle Golf ovat syventämässä yhteistyötään. Yhteisöt ovat toimineet kauden 2019 ajan yhteisellä hallinto- ja markkinointiorganisaatiolla. Yhteistyö on mahdollistanut kenttien jäsenille ja pelioikeutetuille yhden 36-reikäisen kokonaisuuden.

Vuoden 2020 suunnitelmissa on yhteisen strategiaprosessin jatkon myötä tutkia, onko kahden erilaisella omistusmallilla toimivan kentän sulautuminen yhteen järkevää ja mahdollista jo lähivuosina. Kokemukset yhteenliittymästä ovat olleet sen verran rohkaisevia, ja molempien yhteisöjen hallitukset tulevat esittämään syyskokouksissa entistä syvempää yhteistyömallia.

”Sekä omien että vieraspelaajien kokemukset kahden kentän kokonaisuudesta ovat olleet positiivisia… Kaikki ei ole vielä haluamallamme tasolla, mutta suunta on oikea ja pyrimme parantamaan laatutasoamme edelleen”, kiteyttää yhteistyömallin kokemuksia EGS:n puheenjohtaja Kimmo Karvinen.

”Hallitustasolla olemme käyneet strategista dialogia tämän kesän aikana ja yhteinen näkemyksemme on, että meillä ei ole syytä jättää yhteistyötä vain yhteiseen operatiiviseen johtoon, vaan tutkia rohkeasti mahdollisuuksia syventää yhteistyötä entisestään. Sinänsä mielenkiintoista on ollut se, että aika moni ulkopuolinen luuli meidän jo sulautuneen yhteen vuonna 2019”, toteaa Håkan Blomberg, joka toimii GG Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Vuonna 2019 aloitettu yhteistyö on perustunut pääpiirteissään kustannusten jakamiseen ja myynnin lisäämiseen. Kentänhoito on pyörinyt molemmilla kentillä omalla miehityksellä, mutta kaluston ja materiaaleja on lainattu ristiin.

Yhteistyölle määritellyt kustannussäästö- ja myyntitavoitteet ollaan saavuttamassa. Jäseniä yhteisöissä on yli 2800 ja yhdessä Espoo Golf olisi Suomen 3. suurin seura. Uusia jäseniä on liittynyt yhteensä lähes 600 jakautuen melkein tasan EGS:n ja GG:n kesken, tiedotteessa kerrotaan.

Pelioikeutettujen määrä on myös kasvanut ja kierroksia on syyskuun lopussa jo noin 52 000. Se on peräti 4000 enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuosi sitten.

Espoo Golfiksi brändätyn kokonaisuuden johdossa on tämän kauden alusta alkaen toiminut yhteinen toimitus- ja toiminnanjohtaja Markku Ignatius, hallintopäällikkö Hannele Hyttinen ja palvelupäällikkö Annika Ahokas, joiden tukena on ollut kahden kentän kesken jaettu caddiemaster-tiimi.

Yhteinen historia taustalla

Vuonna 1977  perustettu Espoon Golfseura on yksi Suomen vanhimpia golfseuroja. Ruotsalaisen Jan Sederholmin suunnittelema 18-reikäinen kenttä avattiin virallisesti vuonna 1982. EGS:ssä pelattiin 14 Volvo Finnish Masters-turnausta, jotka kuuluivat Challenge Tourin ohjelmaan.

Suosion kasvaessa Espooseen alkoi muodostua jopa ruuhkaa pelaamiseen. Jäsenjono venyi pahimmillaan 1980–90-luvun taitteessa yli 10 vuoteen ja lopulta EGS päätti vuonna 1987 ryhtyä uuden 9-reikäisen kentän laajennushankkeeseen. Suunnittelijaksi palkattiin Kosti Kuronen.

Lama sotki suunnitelmat 1990-luvun alussa, kun kustannusarvio nousi kaksikertaiseksi. EGS luopui hankkeesta ja siirsi Gumbölestä varatun 28 hehtaarin maa-alueen vuokrasopimuksen uudelle Espoo Golf ry:lle, joka kehittyi myöhemmin Gumböle Golf ry.

Gumbölessä liikkeelle lähdettiin rakentamalla range ja sen jälkeen 6-reikäinen par 3 -kenttä. Vuonna 1994 kenttä laajeni 9-reikäiseksi. Vuonna 2000 perustettiin GG Oy rahoittamaan uudet 9- reikää sekä uusi klubitalo. 18-reikäisenä Gumbölen kenttää on pelattu vuodesta 2009 alkaen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje