16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Eriksson saavutti Besselingin etumatkan Sveitsissä ja ajoi uusinnassa ohi

Antti Ahokkaan olisi käännettävä pian kurssinsa ennen kuin Challenge Tourin 20:n kärki karkaa liian kauas. © Getty Images

Uransa kovimman kierrostuloksen, 63, sunnuntaina pelannut Ruotsin Klas Eriksson teki viimeisellä kierroksellaan kaikkiaan 11 birdietä. 14. sijalta finaalipäivään lähtenyt Eriksson oli Besselingiä vielä aamulla 12 lyöntiä jäljessä, mutta hollantilaisen saavuttua 18:nnelle tiille, kauan maalissa ollut Eriksson oli noussut hänen kanssaan tasoihin, tuloksellaan -14. Kun Besseling ja Rocha tekivät par’it viimeiselle reiälle, oli edessä kolmen pelaajan uusinta. Kokenut Klas Eriksson teki huikean nousun Geneven CT-turnauksessa. &copy Getty Images Rocha putosi porukasta uusinnan kolmannella reiällä, ja Besseling hyytyi heti seuraavalla Erikssonin kovassa käsittelyssä. ”Tunsin, että nyt on minun päiväni. Olin hyvin keskittynyt ja lähdin liikkeelle positiivisella mielellä. Halusin vain tehdä paljon birdieitä, sillä en epäillyt mahdollisuuksiani”, Eriksson sanoi lehdistötilaisuudessa. Steven O’Hara (-12) oli neljäs, Gary Lockerbien ja Marco Ruizin jakaessa viidennen sijan lyönnin heikommalla tuloksella. Eriksson nousi Challenge Tourin rahalistalla 24 400 euron ansiolisäyksensä myötä viidennelle sijalle. Antti Ahokkaan sijoitus on 29:s. Challenge Tour jatkuu alkaneella viikolla Tsekin Liberecissä. Neljä kertaa Europan Tourilla voittanut, tsekkiläissyntyinen Alex Cejka kuuluu Ypsilon Golf Challengen tärkeimpiin tukijoihin. Marko Kuivasaari (18.8.2008)

Besseling loistovireess&#228, Challenge Tourin parhaimmiston turnauksessa

Besseling (-17) myönsi pelattuaan lauantaina Genevessä 67 miettineensä, millaista olisi liittyä hänen ystävänsä Joost Luitenin seuraksi Euroopan Tourille. Samaan hengenvetoon hän sanoi mainittujen ajatusten jääneen jo taustalle, sillä keskittyminen turnauksen viimeiselle kierrokselle oli käynnistymässä. Kiertueen Kolumbian osakilpailun alkukaudesta voittanut Besseling on parhaillaan Challenge Tourin rankingissa kahdeksantena, ja on vahvistamassa Sveitsin kilpailun myötä edelleen asemiaan ansiolistalla. Hyviä otteita jo jonkun aikaa esittänyt Englannin Richard Bland sekä Brasilian Alexandre Rocha ovat viisi lyöntiä Besselingiä jäljessä. Antti Ahokkaalle (-2) olisi lauantaina riittänyt 71 lyönnin kierros päästääkseen finaalipäivän rundille, mutta 74:ssä oli tällä haavaa kolme lyöntiä liikaa. Marko Kuivasaari (17.8.2008)

Wil Besseling harppasi Genevess&#228, johtoon, Ahokas tyydytt&#228,viss&#228, asemissa

Wil Besseling veisi hollantilaiset porukalla Euroopan Tourille. &copy Getty Images Yhden tuplabogeynkin sisältänyttä 64 lyönnin kierrosta väritti kuusi birdietä ja kaksi eaglea. Voitollaan Genevessä Besseling varmistaisi paikkansa ensi kaudeksi Euroopan Tourille. Hän veisi vanhan mantereen pääkiertueella mielellään mukanaan myös muita maanmiehiään. Challenge Tourin rankingilla kuudentena oleva Taco Remkes ja sijalta 38 löytyvä Inder van Weerelt olisivat Besselingille mieluista seuraa ykköstasolle. ”Olisi upeata, jos kaikki kolme pääsisimme Euroopan Tourille. En ajattele sitä kuitenkaan sen enempää nyt, sillä kausi on vielä pahasti kesken”, Besseling sanoi. Antti Ahokas (-4) pelasi eilisen kierroksensa pari’ssa, ja on nyt sijalla T14. Ahokkaan kierroksen loppuhetki oli varsin värikäs, sillä hän teki väylillä 15-18 kaikki mahdolliset reikätulokset tuplabogeyn ja eaglen välillä. Alkuperäisestä tiedosta poiketen kilpailun 18 parasta sekä jaetut jatkavat lauantaina vedettävän cut’in jälkeen sunnuntain kierrokselle. Marko Kuivasaari (16.8.2008)

Richard Bland jatkoi hyv&#228,&#228, virett&#228,&#228,n Genevess&#228,, Ahokas viidenten&#228,

Bland, joka on sijoittunut kolmessa edellisessä CT-turnauksessa kymmenen parhaan joukkoon, teki lennokkaalla kierroksellaan kahdeksan birdietä ja yhden bogeyn. Tuloksella 65 irtoaa britille yhden lyönnin johto ennen Espanjan Rafael Cabrera Belloa sekä Australian Matthew Tampionia. 67 pelannut Seve Benson on neljäntenä. Richard Bland uskoo pelinsä seestyneen. &copy Getty Images ”Olen pelannut melko hyvin pari viimeistä kuukautta ja erityisesti lähipelini on parantunut. Yhä harvemmin poistun nykyään griiniltä ilman par’ia, vaikka en olisi saanutkaan griiniosumaa. Taidan olla jo riittävän vanha ymmärtämään, mikä minun peliini sopii ja mikä ei. Aiemmin yritin keskittyä liikaa kentän kesyttämiseen”, 35-vuotias englantilainen sanoi lehdistötilaisuudessa. Antti Ahokkaan pelit ovat hyvän kauden alun jälkeen olleet alavireisiä. Lähtiessään Geneveen, Ahokas uskoi pelituntuman olevan taas parempaan päin ja eilinen 68 näytti kaivattua valoa tunnelin päähän. Ahokkaan kierroksen tähtihetki osui väylille 11-15, joille hän mätti kaikkiaan neljä kierroksen viidestä birdiestään. Päivän ainoa bogey tuli kentän kuutosreiälle. Viidettä sijaa Ahokkaan kanssa jakaa kaikkiaan yhdeksän pelaajaa kilpailussa, jonka 18 parasta sekä jaetut jatkavat perjantain jälkeen kahdelle viimeiselle kierrokselle. Marko Kuivasaari (15.8.2008)

Challenge Tourin parhaimmisto koolla Genevess&#228,

Kilpailun aikaisempia voittajia ovat mm. nykyään Euroopan Tourilla pelaavat Robert Dinwiddie, Alexander Noren sekä Marc Warren. Turnauksen periaate myötäilee Rolex Trophyä, jossa kiertueen 32 parasta pelaajaa on saanut automaattisen kutsun turnaukseen. Turnauksen järjestäjä on lisäksi kutsunut näiden lisäksi mukaan neljä muuta pelaajaa. Geneven kilpailun palkintopotti 210 000 euroa, on kauden kuudenneksi suurin. Challenge Tourin rahalistan kärjessä on parhaillaan Englannin David Horsey, joka kauden kolmella voitollaan on saamassa suoran paikan Euroopan Tourille vuodelle 2009. Horsey on rankingissa niukasti kakkosena olevaa maanmiestään Seve Bensonia edellä. Viime viikonloppuna Lexus Openissa, Norjassa jaetulle kolmannelle sijalle yltänyt Italian Alessandro Tadini on listan kolmantena. Lexus Openin voittanut Espanjan Rafael Cabrera Bello on yksi kilpailun kaikkiaan 16 tällä kaudella Challenge Tourilla voittaneista pelaajista. Heistä kauden mukavasti aloittanut Antti Ahokas voitti huhtikuussa Argentiinassa pelatun turnauksen, mutta on sen jälkeen hieman hiipunut kuvasta. Kiertueella on pelaamatta vielä 11 kilpailua, joten Ahokkaan olisi suoraan Challenge Tourilta Euroopan Tourille kaudeksi 2009 pääsevien 20 parhaan pelaajan joukkoon päästääkseen löydettävä peliinsä vikkelästi uutta ilmettä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje