23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]

Daniel Vancsic ylivoimainen Madeiralla

Jarmo Sandelin, Toni Karjalainen ja Antti Ahokas hakevat menestystä Madeiralta.

Daniel Vancsic oli Madeiran kisan palkintojenjaon päätähti &copy Getty ImagesEuroopan Tourilla saatiin jo kauden kymmenes ensikertalaisvoittaja kun Argentiinan 30-vuotias Daniel Vanscic hallitsi suvereenisti päätöspäivän tapahtumia. Eroa seuraavaan pelaajaan kertyi lopulta peräti seitsemän lyöntiä. Voittajan kaikki kierrostulokset olivat 66-68 lyönnin välillä. Vancsic pelaa toista kauttaan ET:lla, tulokasvuosi oli vaikea, vain yksi sijoitus 25:n joukkoon, hän pääsi takaisin päätourille karsintojen kautta. Santiago Luna ja David Frost jakoivat toisen tilan, skandinaaveista kärkikymmenikköön ylsivät Mads Vibe-Hastrup sekä Alexander Noren. Argentiinalaisilla on yllätysvalmiita nuoria miehiä ET:lla jo voittaneiden Angel Cabreran ja Ricardo Gonzalezin lisäksi. Vancsic saa oletettavasti uutta puhtia voitostaan, tammikuussa voittoon ylsi Ariel Canete Etelä-Afrikassa ja viimevuoden puheenaihe, melkein kauden tulokas oli Andres Romero joka sijoittui mm. kymmenen joukkoon British Openissa. Euroopan Tourin seuraava kilpailu pelataan niinikään Portugalissa, maan avoimet mestaruuskilpailut käynnistyvät jo torstaina Quinta Da Marinhan kentällä. Suomalaisia ei näillä näkymin ole mukana, Toni Karjalainen on ilmoittautunut mutta hänen mukaanpääsynsä vaatisi vielä noin 20 pelaajan poisjääntiä.

Ahokas ja Karjalainen karsiutuivat Madeiralla

Argentiinan Daniel Vancsik johtaa Madeiran kisaa yhteistuloksella 134 kahden kierroksen jälkeen. Kisan kärkipäässä on tuntemattomia uusia yrittäjiä, sekä konkareita kuten David Frost, Notah Begay III ja Christian Cevaer. Suomalaiset menettivät mahdollisuutensa jo torstaina. Toni Karjalainen (79-73) paransi perjantaina kuudella lyönnillä, Antti Ahokas (82-76) samanverran. Jatkoonpääsy jäi kovin kauas, Karjalaisella se olisi vaatinut seitsemän lyöntiä parempaa tulosta.

Suomalaisilla vaisu avaus Madeiralla

Suomalaiset jäivät jo avauspäivänä ratkaisevan kauas kärjestä Euroopan Tourin kisassa Madeiralla. Vaikeissa olosuhteissa iltapäivällä kentälle joutuneet Toni Karjalainen (79) ja Antti Ahokas ( +10/15 reikää) ovat avauspäivän jälkeen 144 pelaajan kisassa sijoilla 129:s ja 142:s joten jatkoonpääsy vaatisi perjantaina täydellistä onnistumista. Myös Jarmo Sandelinin urakka näyttää katkeavan kahteen kierrokseen, torstaina hän pelasi 78. Kisan kärjessä on Portugalin tuore ammattilainen Ricardo Santos tuloksella 66.

Toni Karjalainen ja Antti Ahokas hakevat menestyst&#228, Madeiralta

Euroopan Tourilla pelataan ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella kotimantereella, oikeammin toki vasta sen läheisyydessä Madeiran saarella. ET:n pienimpiin kuuluvaa kisaa on pelattu 12 kertaa, neljästi voittaja on ollut ruotsalainen. Viimevuonna koettiin nostalgiaa kun surullisen hahmonn ritari Jean Van de Velde venyi voittoon. Hän on mukana nytkin ja lukeutuu suosikkeihin yhdessä rutinoitujen Bradley Dredgen, David Lynnin, Paul Lawrien sekä kertaalleen Madeiralla voittaneen Jarmo Sandelinin kanssa. Kilpailusta voi varsin hyvin tulla myös jonkun nuoren pelaajan näytös, ehdokkaita ovat mm. kahdesti CT:lla voittaut Edoardo Molinari, hänen veljensä Francesco, Martin Kaymer, Oliver Fisher sekä Oliver Wilson. Toni Karjalaiselle kisa on kauden kuudes ja toinen ET:lla. Karjalainen teki pitkän matkan Uuteen-Seelantiin jossa jäi viimeisten joukkoon. Pitkiä ovat olleet muutkin kisamatkat Väli-Amerikkaan sekä Keniaan. 12:s ja kymmenes sija CT:N kisoista kertovat että Karjalainen on kartalla ja kaksinkertainen CT:n kisan voittaja omaa mahdollisuuksia yllätykseen myös Madeiralla. Karjalainen pelasi edelliskaudella paljon ET:lla, parhaaksi sijoitukseksi jäi 20:s tila Itävallasta. Vuonna 2005 hän oli Moskovassa 13:s. Antti Ahokkaalle ET:n kisa on uran toinen. Etelä-Afrikan Johannesburg Openisssa Ahokas oli yli 200:n pelaajan joukossa 34:s jota voidaan pitää hienona debyyttinä Tourille. CT:lla on toistaiseksi yksi yhdeksäs tila tuliaisina, Madeiralla Ahokaskin lukeutuu sarjaan mahdolliset yllättäjät. Madeiralta voidaan perustellusti toivoa suomalaismenestystä. Mikko Iloselle Santo da Serran kenttä on ollut toistaiseksi ainoa jolla hän on sijoittunut kahdesti kymmenen joukkoon. Vuosina 2003 ja 2005 Ilonen oli kahdeksas.