11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Charl Schwartzelille Espanjan mestaruus

Niclas Fasth on voittanut kaksi edellistä Espanjassa pidettyä tavallista ET:n kisaa © Getty Images

</b>Charl Schartzel kuuntelee tarkasti kun Ricki Roberts kertoo ajatuksiaan</b>”>Kuka on Tigerin manttelinperijä, onko hän joku nuori nouseva tähti vai jo huipulla oleva konkari? Mihin golfissa vedetään nuoren pelaajan ikäraja? Jos se on 25 vuoden kohdalla ykkönen maailmassa on viikonloppuna Espanjan mestaruuden voittanut Etelä-Afrikan <b>Charl Schwartzel</b> joka on ikäisistään maailman kokenein ja myös paras alle 25-vuotias jos mittarina pidetään World Rankingia. Tigerin uhkaaja, sitä on vielä liian aikaista veikata mutta hyvässä nousussa Schawartzel on. Schwartzel urakoi sunnuntaina Espanjan avoimissa Madridissa yli 30 reikää, ja nousi yhden lyönnin marginaalilla ykköseksi ohi päätöskierroksella loistaneen <b>Jyoti Randhawan</b>. Kolmas oli isäntämaan <b>Carlos Rodiles </b>joka johti kolmen kierroksen jälkeen. -Minulla on aina ollut hyvät tuntemukset Espanjassa pidetyissä kisoissa ja olenkin sanónut, että ensimmäinen Etelä-Afrikan ulkopuolinen ykköstila saattaa tulla täällä, Schwartzel mietti ykköstilan jälkeen. Tärkeänä apuna voitossa oli caddie Ricki Robertsilla joka on toiminut 16 vuotta Ernie Elsin mailapoikana. – Heidän yhteistyönsä päättyi ja kysyin Rickilta olisiko hän valmis toimimaan minun apunani. Ilokseni hän vastasi myöntävästi. Uskon että tämä on minulle erittäin tärkeä apu, Ernie ja Ricki voittivat yhdessä noin 50 kisaa, Schwartzel muistutti lehdistötilaisuudessa. Keväästä 2003 alkaen ET:lla yli sata kisaa pelannut Schwartzel nousi rahalistalla kuudenneksi ja World Rankingilla ensimmäistä kertaa urallaan 50:n joukkoon. Hän on ylivoimaiseti nuorin tässä joukossa, odotukset nousevat potenssiin Ricki Robertsin tultua osaksi pakettia. Maailmanlistan ykkösien entisistä caddeista ovat uusia pelaajia Robertsin lisäksi nykyään nostamassa hyvällä menestyksellä mm. <b>Mike ” Fluff” Cowan</b> ( ex. Tiger Woods/ nyk. Jim Furyk),  <b>Tony Navarro</b> ( Greg Norman/Adam Scott) ja <b>Fanny Sunesson</b> ( Nick Faldo/Henrik Stenson). Myös Els on kahteen otteeseen käväissyt listakärkenä, Charl Schwartzelin parina Robertsilla on varmasti uutta virtaa ja kova motiivi viedä pelaajansa uudelle tasolle. ET:n seuraava kisa pelataan Italian Milanossa jossa voittoa puolustaa Francesco Molinari. <a href=Mikko Ilonen jättää kilpailun väliin.

Mikko Ilonen katsomoon, Simon Dyson johtaa Madridissa

Simon Dyson on suurin suosikki Espanjan avointen päätöspäivänä &copy Getty ImagesSimon Dyson (-9), Carlos Rodiles ja Gregory Bourdy johtavat Espanjan avoimia mestaruuskisoja Madridissa jossa sateen ja ukkosen takia peli on keskeytynyt kaikkina kolmena päivänä. Kärkiryhmillä on sunnuntaina lähes kaksi kierrosta edessään, yksikin keskeytys saattaa siirtää ratkaisun maanantaille. Peräti 21 pelaajaa on kolmen lyönnin sisällä, joten monenlaisia käänteitä kärkipäässä tullaan vielä näkemään. Mikko Ilosen peli päättyi kahteen kierrokseen vaikka hän väläytteli osaamistaan myös lauantaina. Avauskierroksella kymmenen reiän jälkeen neljä alle ollut Ilonen sai tuloksikseen 72 ja 73, lyönnin parempi yhteistulos olisi vienyt jatkoon. Lauantaina Ilonen teki kymmenennellä reiällä eaglen ja oli tässä vaiheessa kaksi alle. Heikko neljän reiän jakso, kaksi bogeyta ja tupla suistivat hänet rajan väärälle puolelle, 17:n birdie ei enää auttanut. Tilastojen valossa ongelmat olivat lähipelissä. Ilosella oli kahden kierroksen aikana samanverran viheriöosumia kuin kisaa johtavalla Dysonilla ( 27), viheriön ulkopuolelta Mikko onnistui pääsemään kahdella reikään vain kaksi kertaa yhdeksästä, puttejakin oli yhteensä peräti 62. Ilonen jättää väliin sekä Italian että Aurinkorannikon ( Aloha GC) kilpailut ja keskittyy Irlannissa, Englannissa ja Walesissa pelattaviin toukokuun loppupuolen kisoihin joista Wentworthin BMW Champiónships on kevään suurimpia ja se jossa Ilonen on pelannut varsin mainiosti.

Mikko Ilosella pitk&#228, p&#228,iv&#228, edess&#228,&#228,n Madridissa

Notah Begay III:n edellisestä ykköstilasta on aikaa pian seitsemän vuotta &copy Getty ImagesMikko Ilonen pelasi torstaina 17 reikää ensimmäistä kierrosta, perjantaina vain päätösreiän jolla hän onnistui tekemään birdien. Viikonloppuun Ilonen lähtee sijaluvulta 50:s, edessä on toivottavasti kahden päivän aikana vielä 54 reikää kilpailua. Ilosen avauskierroksen tulokseksi tuli 72, vain vajaa puolet pelaajista on sateen viivästyttämässä kisassa ehtinyt pelata kaksi kierrosta. Mikon urakka jatkuu lauantaina kello 10.30 Suomen aikaa. Mikäli hän pääsee kolmannelle kierrokselle, se käynnistyy parhaimmmillaankin aikaisintaan noin kello 17.00 paikallista aikaa ja tulee pimeyden takia jäämään kesken. Kaksi kierrosta pelanneista parhaan tuloksen on tehnyt Englannin vasurikonkari Stuart Little (-8)joka pääsi mukaan varamiehenä. Kauden kuudetta kisaansa pelaava britti ei ole koskaan voittanut ET:lla. Nick Dougherty, Charl Schwartzel ja Mark Foster ovat lyönnin päässä, avauskierroksen jälkeen johtanut Notah Begay III ei ole aloittanut toista kierrostaan. Kisan viimevuotinen voittaja Niclas Fasth on kahden kierroksen jälkeen neljä alle parín.

Mikko Ilonen putosi k&#228,rjest&#228, keskijoukkoon, Notah Begay johtaa Madridissa

Notah Begay III:n edellisestä ykköstilasta on aikaa pian seitsemän vuotta &copy Getty ImagesKova sade on pistänyt aikataulut uusiksi Madridissa pelattavissa Espanjan avoimissa. Aamupäivän pelaajista osa ehti pelata avauskierroksensa loppuun torstaina, iltapäivälle starttiajan saaneet aloittanevat vasta perjantaina. Mikko Ilonen loisti kierroksen alkuvaiheissa. Kahdeksan reiän jälkeen hän oli neljä alle ja kahden lyönnnin johdossa seuraaviin. Tässä vaiheessa kentälle ehtineistä 78:sta pelaajasta 20 oli tuloksissa yksi tai kaksi alle, Ilonen ”omilla luvuillaan” neljä alle. Toinen puolisko, kentän ulosmeno söi Mikon tuloksen. Hän teki kaksi tuplaa ja bogeyn. Pimeyden laskeutuessa Madridiin Ilonen oli pelannut 16 reikää ja oli yhden yli, sijaluku 39:s. Muistaa sopii sekin, että puolet 156:sta pelaajasta aloittaa pelinsä vasta perjantaina. Ilonen tulee pelaamaan toisen kierroksensa loppuun vasta lauantaina. Kilpailun johdossa on tuloksella neljä alle Notah Begay III. 34-vuotias kalifornialainen saavutti PGA Tourille päästyään vuosina 1999-2000 suurta menestystä ja huomiota. Tiger Woodsin opiskelukaveri Stanfordista voitti yhteensä neljä kertaa kahden kauden aikana. Sitttemmin ura kääntyi laskuun ja viimeiset vuodet Begay III on kärsinyt selkävammoista. ET:lle hän siirtyi tälle kaudelle saaden pelipaikkansa karsinnoista. Taidot ovat vielä pysyneet vakan alla, Euroopassa paras sijoitus on 37:s, PGA Tourilla Begay oli viimevuonna kerran yhdeksäs. Madridin kierrostuloksen arvoa nostaa se, että Begayn mailat saapuivat Espanjaan vasta tiistai-iltana ja hän ei ehtinyt kiertää harjoituskierrosta.

Niclas Fasth tavoittelee triplaa Madridissa

Espanjan avoimet pelataan maan pääkaupungissa kymmenen vuoden tauon jälkeen. Vuodesta 1912 järjestetty kilpailu kiersi kolmen vuoden ajan Kanarian Saarilla turistikentillä, kaksi edellistä on ratkaistu Aurinkorannnikolla San Roquessa. Nyt peliareenana on Espanjan Golfliiton päämajan yhteydessä oleva vuonna 2005 avattu Centro National de Golf. Tuttavuus on kaikille pelaajille uusi, ennakkotiedon mukaan erittäin mäkisellä kentällä ei ole puita, karheikot ovat pitkiä ja viheriöt vielä alkuviikosta hitaita. Pelaajakatras on yllättävän nimetön, supertähtiä ei ole jollei sellaiseksi luokitella isäntämaan toivoa Miguel Angel Jimenezia. Vaisusti viimeaikoina pelannut Jimenez lukeutuu suosikkeihin yhdessä Niclas Fasthin, Charl Schwartzelin, Simon Dysonin, Darren Clarken ja Johan Edforsin kanssa. Fasth voitti viimevuonna uusinnassa John Bickertonin. Ykköstila oli tuliaisina myös syksyn kisasta Mallorcalta, joten nyt Fasthilla olisi mahdollisuus historialliseen triplaan, kolmen perättäisen Espanjassa pelatun varsinaisen, kisan voittoon. tourin kauden 2006 päätöskisassa, 60 pelaajan Volvo Mastersissa Fasth oli myös hyvässä vireessä, sijoitus oli viides. Maailmanlistalla Fasth on 33:s, alkuvuoden paras sijoitus on kolmas sija Dubaista. Ruotsalaisista palkintopystiä ovat pitäneet vuoden hallussaaan myös Peter Hanson, Robert Karlsson, Jarmo Sandelin sekä Joakim Haeggman (1993). Thomas Björn oli paras 1998. Mikko Ilonen pelaa tauon jälkeen kolmannen kisansa. Hän saa kahdella ensimmäisellä kierroksella pelikavereikseen moninkertaisen ET voittaja Paul Broadhurstin sekä Eteläa-Afrikassa alkuvuodesta juhlineen Ariel Caneten. Edellisessä ryhmässä matkaa taittavat Edfors, Jimenez sekä Clarke, joten Ilonen on tähtien ympäröimänä. Ilonen on ollut Espanjan avoimissa mukana neljä kertaa, paras sijoitus on 26:s Kanarian Saarilta vuonna 2003 jollloin hän sivusi Tourin eagle-ennätystä kierroksella tehden niitä neljä. Ilonen on pelannut kaudella 2007 kahdeksan kisaa ET:lla, Indonesian voiton lisäksi on seitsemäs tila Malesiasta. Rahaa tilille on hyvitetty 173.000 euroa jolla hän on listan 47:s. Mikko ei ole kertaakaan ollut kauden päätteeksi sadan joukossa , kuluvalla kaudella mahdollisuudet 60:n joukkoon ja Volvo Mastersiin vaikuttavat tässä vaiheessa varsin realistisilta.

Euroopan Tour

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje