[14][27]

Brian Bateman kukisti tähdet Buick Openissa

Jim Furyk on ollut kahdessa viimeisessä US Openissa niukasti kakkonen © Getty Images

Brian Batemanin voittoputti on juuri uponnut reikään, yllätysykkönen käynnistää juhlinnan &copy Getty ImagesPGA Tourilla käytiin ennätyksellisen tasainen kilpailu jossa peräti yhdeksän miestä oli lopullisella tuloslistalla kahden lyönnin sisällä. Pitkään näytti siltä, että kisa päättyy kolmen tai neljän miehen uusintaan. 34-vuotias Brian Bateman nousi kuin varkain kisan tähdeksi ja voittajaksi. Maailmanlistalla sijaluvulla 408:s ollut Bateman lähti kierrokselle altavastaajana muihin tähtiin nähden, hänen näyttönsä PGA Tourillla ovat vuosien varrella, myös kuluvalla kaudella olleet varsin kevyitä. Bateman pelasi päätösreiíllä loistavaa lähipeliä, vältti tuloillaan olleet bogeyt ja kruunasi päivänsä viimeisen reiän birdiellä joka nosti hänet tulokseen 15 alle. Jason Gore, Justin Leonard sekä Woody Austin jäivät lyönnin päähän, kisan ykkössuosikki Jim Furyk hävisi yllättäjälle kaksi lyöntiä. -Tämä voitto muuttaa koko golfurani. Olen aiemmin päässyt pelaamaan vain yhden Majorin ( PGA 2004), nyt ovet ovat auki kaikkiin isoihin kilpailuihin, Bateman iloitsi. Ruotsalaisista Fredrik Jacobson oli kymmenes (-12), kärkiryhmässä päätöspäivään lähtenyt Jesper Parnevik (-11) lopulta 16:s. Yleisöä riehaannutti eniten John Daly (-11) joka hänkin jäi vain neljän lyönnin päähän voittajasta. Alkavalla viikolla pelataan PGA Tourilla Tiger Woodsin isännöimä kilpailu jossa maailmanlistan ykkönen tullee pelaamaan ensimmäistä kertaa isäksi tulonsa jälkeen.

Jim Furyk ja John Daly huomion keskipistein&#228, Michiganissa

Jim Furyk on jäänyt kolmessa viimeisessä kisassaan kahdesti niukasti hopealle. Colonial-kentällä uusinnan kautta, US Openissa lyönnillä Angel Cabreralle hävinneenä. Kauden avausvoitto on vielä saavuttamatta. Maailmanlistan kolmonen on viikonlopun PGA Tourin kisassa ykkössuosikki kun viidestä viimeisestä Buick Openista neljä kertaa voittaneet Tiger Woods ja Vijay Singh jäivät viimetingassa pois. Furykilla on Warwick Hills kentällä loistava saldo, 34 perättäistä kierrosta alle parín, hän voitti vuoden 2003 kisan. -Lähtökohta on se, että täällä pitääkin pelata reilusti alle parín, mutta silti maltti on tärkeää, Furyk pohti avauspäivän jälkeen. Furykista ei koskaan ole ollut sellaiseksi yleisönvillitsijäksi kuin kutsukortilla kisaan päässyt John Daly (69) on. ”Wild Thing” pelasi torstaina ensimmäistä kertaa yli neljään kuukauteen kierrostuloksen joka alitti 70 lyönnin rajan. 41-vuotias Daly osoitti vastikään pelikuntoaan voittamalla Kanadassa neljän miehen Skins Gamesit. Loppuviikolla nähdään, kykeneekö viisi lyöntiä kärjestä oleva kaksinkertainen Major-voittaja uhkaamaan neljän kierroksen lyöntipelissä kärkeä. Michiganin osavaltiossa pelattavaa kisaa johtaa selkävammoistaan parantunut Rocco Mediate tuloksella 64. Skandinaavien toivona on tuloksen 67 pelannut Fredrik Jacobson.