16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Antti Ahokas 48:s Australiassa

MIkko Ilonen ei ole toistaiseksi yltänyt 50:n joukkoon Australiassa pelaamissaan ET:n kisoissa © Getty Images

<a href=Antti Ahokas pelaa seuraavan kisansa Leoparrd Creekin kentällä Etelä-Afrikassa.">Antti Ahokas (74-71-71-73) pelasi tuloksellisesti tasaiset kierroksen Melbournessa Huntingdalen kentällä, mutta ei kyennyt päätöspäivänä parantamaan asemiaan. Sunnuntain kiriltä veivät pohjan kierroksen aikana tulleet viisi bogeyta. Huippuhetki oli kymmenennen eagle joka oli hänelle koko kisan ensimmäinen. Birdejä syntyi kiitollinen määrä (16). Ahokas saa sijoituksestaan noin 2000 euroa. Seuraavaksi hän suuntaa Etelä-Afrikkaan jossa on reilun viikon päästä käynnistyvässä Alfred Dunhill Championshipissa toistaisesksi ensimmäinen varamies. Sisäänpääsyn kisaan pitäisi olla kuitenkin täysin varmaa. Taistelu kisan voitosta käytiin kolmen australialaisen välillä. Suomessa Challenge Tourin kisan voittanut Marcus Fraser pääsi uusintaan Rod Pamplingin kanssa jonka jälkimmäinen voitti. Kolmanneksi sijoittui päätösreiíllä tuhrinut Robert Allenby. Ruotsin Alexander Noren jonka odotetaan tekevän läpimurtoa huipulle ehkä jo alkaneen kauden aikana oli tässä vaiheessa neljäntenä. – Vaihteleva päätöskierros takana ja vaunu pysähtyi tänään tällaiseen tulokseen. Lyöntien välillä oli kisan aikana juuri samanlaista vaihtelua kuin mitä tulos kertoo. Pohjat on kuitenkin luotu hyvälle pelille ja alhaisille kierrostuloksille – jatkossa niitä on lupa odottaa. Parantamisen varaa toki jäi Australiasta mutta seuraavassa kisassa Etelä-Afrikassa jatketaan taistelua, päättää Antti Ahokas.

Antti Ahokkaalla seitsem&#228,n birdien p&#228,iv&#228, Melbournessa

Antti Ahokkaan pelit jatkuvat Australian Mastersissa.Antti Ahokas on osoittanut kolmatta vuotta kestävällä ammattilaisurallaan, että hän osaa totisesti tehdä birdejä sekä eagleja. Lyönnit ovat pitkiä, lähipeli hyvää, oma osasensa on ainakin silloin tällöin myös pelistrategialla. Australian kisan edetesä Antti on kierros kierrokselta kasvattanut birdien määrää ( 3-4-7). Lauantaina hän teki niitä ulosmenossa neljä peräkkäin ulosmenossa. Valitettavasti vaan viimeiset kolme reikää menivät heikosti (+3), suomalainen on tuloksin 74-71-71 ennen päätöspäivää 43:s. – En vieläkään saanut täysin ehjää kierrosta aikaiseksi, mikä harmittaa hiukan. Putteri tuntui käsissä lämpimältä ja sillä oli varsin mukava vieritellä palloa viheriöillä. 16. väylällä avaus pakeni oikealle outtiin ja viimeiselläkin tuli takaisku, joten lupaavasti alkanut nousu vähän tyssäsi niihin. Saumat reippaaseen loikkaan tuloslistalla olivat olemassa, joten hampaan koloon jäi huomiselle aivan riittävästi, toteaa Antti Ahokas. -Viimeiset pari väylää vaativat hyviä lyöntejä ja tänään niitä ei tullut. Jäljellä on yksi kierros aikaa korjata asia, päättää Ahokas. Australian Masters kisailee Madeiran kanssa ET:n pienimmän palkintopotin tittelistä, tästä johtuen Ahokkaan palkintoshekkikään ei ole suuri, mutta jatkoopääsy sinällään jo hyvin tärkeä kauden alkuun.. Kun kärki oli pelannut kolmatta kierrosta 10 reikää, oli kisan johtoon siirtynyt isäntämaan Anthony Summers, jolla oli birdejä tässä vaiheessa kolme vähemmän kuin Ahokkaalla, mutta kortin komistuksena myös yksi eagle. Sisääntulo muutti tilannetta, rutinoitunut Robert Allenby (-10) jakaa kärkipaikkaa yhdessä Michael Simin kanssa. Allenbyn birdien määrä (12) on kolmen kierroksen jälkeen kaksi pienempi kuin Ahokkaalla, aussi on kuitenkin tehnyt kaksi eaglea.

Antti Ahokas jatkoon Melbournessa, Mikko Ilonen karsiutui

Antti Ahokkaan pelit jatkuvat Australian Mastersissa.Antti Ahokas sai myös viikonlopuksi töitä Huntingdalen kentällä Melbournessa. Avauspäivän tulos 74 sai jatkokseen perjantaina 71, yhteistulos 145 on viimeinen jolla pelit jatkuvat. Ahokas teki ulosmenossa neljä birdietä joista kolme peräkkäin. Sisääntulossa tahti hiipui, bogeja syntyi kaksi 15:lle ja 17:lle. Vaikealla päätösreiällä vasurin pinna piti, par varmisti jatkopaikan. Ahokkaalla on ero johtopaikkaa pitävään Tim Clarkiin kahdeksan lyöntiä. Erot ovat pieniä, joten hyvällä onnistumisella nykyinen sijoitus voi parantua merkittävästikin. Jatkoonpääsy on Ahokkaalle varmasti erittäin vapauttava tapahtuma, viikonloppuna on pelissä vain voitettavaa. Syksyllä 2006 Antti pääsi ET:n karsinnoissa kaikki kierrokset pelattuaan mukaan Etelä-Afrikan kisaan myöhän syksyllä ja oli hienosti 34:s. – Tosi laadukasta peliä aina väylän 15:n viheriölle asti, jolloin puskista hyppäsi kolme puttia peliin. Loppu sujuikin sitten hiukan jännittävämmissä merkeissä ja pelin laittoi mielenkiintoiseksi griinillä 17 ohi lipsahtanut metrinen putti. Tilanne oli kaikkiaan uusi ja kokemuksesta oppii. Ensi kerralla pystyn varmasti pelaamaan ratkaisureiät rennommin. Matka kärkipäähän ei ole mitenkään mahdottoman pitkä, joten huomenna lähdetään reippaasti tavoittelemaan nousua, toteaa Antti Ahokas. -Griinit olivat edelleen aika kovat, joten tänäänkään ei heitetty tikkaa lipulle. Lähestymislyöntien laatu oli kuitenkin varsin hyvää luokkaa ja pari tap-in-birkkua pääsin tökkäämään. Lisäksi laitoin vielä pari puttia neljästä metristä säkkiin, päättää Ahokas. Mikko Ilonen teki molempina päivinä kaksi tuplaa, sai tuloksikseen 75 -74 ja karsiutui neljän lyönnin marginaalilla. Lahtelaisen kilpailuvuosi 2008 päättyi Melbournen kilpailuun. – Neljä tuplaa ja yksi lost ball on aivan liikaa kahdelle rundille. En saanut otetta peliin ja koko ryhmä teki aika laimeasti tulosta. Vaikka ihmismassat seurasivatkin ryhmäämme koko kierroksen ajan, emme saaneet luotua nosteita toisillemme. John Dalyllä on edelleen hurja vetovoima kansaan Australiassa. Nyt täytyy tutkiskella, pääseekö täältä kotiin vaihtoehtoista reittiä pitkin vai pitääkö odotella Bangkokin kentän avautumista, toteaa Mikko Ilonen.

Tim Clark rikkoo aussirintamaa Melbournessa

Tim Clarkin uran huippuhetki on Skotlannin mestaruus vuodelta 2005 &copy Getty ImagesMelbournessa tuuli Australian Mastersin avauspäivänä varsin kovaa, ja tuloksen 76 pelannut John Daly kuvasi keliä lähes brutaaliksi. Ilman bogeja ei aamupäivän pelaajista selvinnyt yksikään parhaan tuloksen oltua Scott Hendin viisi alle. Kilpailun osanottajajoukko on australialaispainotteinen, ulkomaalaisista päätään nosti kolme ET:n voittoa omaava Tim Clark joka oli ennen sisääntulon alkureiíllä tulleita kahta bogiaan jo viisi alle Durbanista kotoisin oleva Clark on tottunut tuuliin ja koviin kisoihin, Skotlannin mestaruuden 2005 voittanut mies omaa myös ennätyksen PGA Tourilta. Hän on ansainnnut Tourilta pitkälti yli 11 miljoonaa taalaa voittamatta kertaakaan. Kakkostiloja on peräti kuusi, näistä yksi US Mastersista. Ensimmäinen voitto, mikäli se USA:ssa joskus tulee, on varmasti melkoinen helpotus. Australiassa on tarjolla USA:n rahoihin verrattuna vain pikkurahaa, mutta voito maistuisi varmasti parhaimmillaan maailmanlistalla 14:na olleelle Clarkelle. Antti Ahokas teki kierroksellaan kolme birdietä ja on tuloksella 74 niukasti cut-rajan oikealla puolella. Mikko Ilonen sortui kahteen tuplaan, lyöntimäärä oli 75 ja perjantain ykköstavoite on hänelläkin varmasti päästä jatkoon vuoden viimeisessä kisassaan. -Oli kovat ja liukkaat pelialustat. Siihen päälle vielä puuskainen tuuli niin peli käy haastavaksi. Jos pysyy ladulla niin hyvä tulos on mahdollinen. En ollut parhaassa tikissä tänään. Pari kertaa tuuli vei pallon Kanadaan ja missasin aivan vääriin paikkoihin. Kun pelataan kovilla griineillä, näin ei saisi missään nimessä tehdä. Hauska oli silti pelata ja yleisöä riitti mukavasti heti alusta asti seuraamaan ryhmää, toteaa Mikko Ilonen. Myös Antti Ahokas nautti Australian kisan tunnelmasta. – Aika solidia peliä. Tuli virhe wedgellä 18. väylälle ja se kostautui tuplana. Tuulisessa kelissä oli silti mukava vetää. Kenttä oli paikalliseen tapaan kuiva ja kova eli olosuhteet ottivat omansa, mikä tuo aina mukavaa lisähaastetta touhuun. Kaikesta huolimatta oli hauska vetää ihmisjoukon edessä pitkästä aikaa; Ausseissa on aina rento meininki ja joka väylälle riitti yleisöä. Hyvin ollaan messissä ensimmäisen rundin jälkeen, sillä 15 sakkiin on vain pari kolme lyöntiä matkaa. En muista, että Challenge Tourilla olisi koskaan ollut samalla scorella näin lähellä kärkeä. Koetetaan huomenna tarjoilla kentälle piiskaa, toteaa Antti Ahokas.

Mikko Ilonen ja Antti Ahokas kilpailevat Melbournessa

Australiasta on vuosikymmeniä tullut loistavia pelaajia, Greg Normanin lisäksi tämänhetkisiä tähtiä ovat US Openin voittanut Geoff Ogilvy, Adam Scott, Stuart Appleby, Robert Allenby, Aaron Baddeley sekä Peter Lonard. Virta on, luonnollisestikin vienyt kengurujen maasta poispäin, useita kymmeniä tähtiä tai tähdiksi aikovia pelaa PGA Tourin lisäksi ET:lla sekä Aasian Tourilla. Australian oma suurkilpailut kasaantuvat peräkkäisille kolmelle viikolle marras-joulukuulle. Ongelmana pidetään syystäkin sitä, että palkintosummat ovat pieniä ja kansainväliset supertähdet jäävät koteihinsa. Viikonloppuna Huntingdale Golf Clubilla pelattava Australian Masters on myös ET:n osakilpailu. Palkintosumma on yhteensä reilut 700.000 euroa. Vertailun vuoksi, Hongkongissa edellisviikolla se oli vajaat kaksi miljoonaa, kauden avauskisassa Shanghaissa noin 3,9 miljoonaa. Huippupelaajia on vaikea moittia Melbournen kisan väliinjättämisestä. Kuvaavaa on se, että ET:n omassa kategorioinnissa osallistuvista pelaajista Melbournessa Mikko Ilonen on korkeimmalla. Ilonen pelasi uransa alkuvaiheilla vuosina 2003-2005 yhteensä neljä ET:n kisaa Australiassa päästen kahdesti jatkoon. Paras sijoitus on vaatimattomasti 54:s, joten oman henkilökohtaisen ennätyksen rikkominen voisi olla yksi tavoitteista. Nimekkkäistä mukana ovat myös Oliver Fisher, Alexander Noren, Jarmo Sandelin sekä Daniel Chopra jonka vaimo on australialainen. Antti Ahokas avaa myös kauden 2009 Melbournessa, reilu viikko ET:n karsintojen päättymisen jälkeen. Ahokas on pelannut uransa aikana muutaman ET:n kisan, syksyllä 2006 hän sai karsintojen jälkeen hyvän lähdön ammattilaisuralleen sijoittumalla 28:ksi Etelä-Afrikassa. Stuart Appleby on voittanut peräti kahdeksan kertaa PGA Tourilla &copy Getty ImagesSuosikit tulevat isäntämaasta. Allenby, Appleby, Lonard ja Rod Pampling sekä Etelä-Afrikan Tim Clark ovat ennakkoon seuratuimpia miehiä. John Daly räväytti sunnuntaina Hongkongissa tuloksen 62, Australian kisoista hänellä ei ole positiivisia meriittejä aiemmilta osallistumiskerroilta, lähinnä käytöshäiriöitä. Päättyneellä kaudella PGA Tourilla vain 56.000 dollaria ansainnut Daly toivottavasti tajuaa keskittyä entistä totisemmin pelihommiin, kykyjä ainakin väläyksittäin on edelleen tallella. -Pidän todella paljon Huntingdalen kentästä, siksi halusin tulla mukaan, lentopelosta kärsivä Daly perusteli osallistumistaan paikalliselle lehdistölle. Australian Mastersin aiemmat voittajat Justin Rose ja Aaron Baddeley eivät ole tälläkerralla mukana. ps. Kiitos nimimerkki chip greenside. ”Oikosulun” vuoksi alkuperäisestä uutisesta oli jäänyt pois Antti Ahokas.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje