15. – 23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][13]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Ainakin yksi huippupelaaja aikoo jatkossa putata lippu reiässä – arvannet kuka?

Uusi ”lippusääntö” tulee nopeuttamaan tavallista harrastelijagolfia, mutta ammattilaiskentillä käynee päinvastaisesti.

Bryson DeChambeau on kertonut hyödyntävänsä ensi vuoden alussa voimaan tulevaa sääntöä, joka antaa pelaajalle mahdollisuuden jättää lipun paikalleen putattaessa palloa viheriöllä.

Tieteellisesti lajiin suhtautuva DeChambeau sanoi, että poikkeuksen tekee kauden kolmas major-turnaus, U.S. Open, jossa tangot on valmistettu metallista.

”U.S. Openissa haluan, että lippu poistetaan reiästä. Kaikissa muissa kilpailuissa, joissa tangon materiaali on lasikuitua, jätän sen paikoilleen, ja tarvittaessa kolautan pallon tangon myötävaikutuksella reikään.”

Neljä turnausta PGA Tourilla voittanut kalifornialainen aikoo kokeilla uutta käytäntöä ensimmäisen kerran heti tammikuun alussa Havaijilla pelattavassa Sentry Tournament of Champions -kilpailussa.

Väsymättömästi golfia erilaisista näkökulmista tarkasteleva ”hullu tiedemies” pitää uuden säännön tarjoamaa etua niin merkittävänä, että arvelee sääntöön tulevan jatkossa muutoksia.

Bryson DeChambeau uskoo saavansa olennaista etua, kun lipun voi jättää reikään putatessa palloa viheriöllä. Kuva: Getty Images

”Pidän mahdollisena, että sääntö palautetaan jossain vaiheessa entiselleen tai vaihtoehtoisesti lippujen tankojen valmistusmateriaali vaihdetaan.”

”Yritän kuitenkin hyötyä sääntöjen tarjoamista eduista niin paljon kuin mahdollista.”

Säännön muutoksen perimmäinen syy on nopeuttaa tavallisen golfin harrastajan etenemistä kierroksella. Tähän saakka pelaaja on saanut kahden lyönnin rangaistuksen, mikäli hänen pallonsa on osunut lipputankoon palloa viheriöllä lyötäessä.

Nähtäväksi jää, kuinka moni muu ammattilaispelaaja päätyy samaan ratkaisuun kuin DeChambeau. Selvää joka tapauksessa lienee, että niissä peliryhmissä, joissa joku haluaa lipun pois ja joku jättää lipun paikoilleen, tullaan näkemään vielä peliä hidastavia hämmentäviä hetkiä.

Joidenkin mielestä kilpagolfissa ja harrastelijagolfissa voisi olla erilliset säännöt, mutta lajin päättävien elimien mukaan golfin perinteet edellyttävät sääntöjen yhtenäisyyttä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje