11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Ajankohtaista

Abacus vaatettaa Euroopan Solheim Cup joukkueen

Raikkaita värejä, raitaa ja sisäänleikattuja linjoja. Kuvat Abacus

Sen lisäksi, että ruotsalaiset osaavat pelata golfia, he tietävät myös miten tehdään tyylikkäitä ja toimivia golfvaatteita. Mm. Peak Performance, Galvin Green, Cross ja Abacus edustavat naapurimaata golfvaatemarkkinoilla.

Suomalaisille Abacus on vielä melko tuntematon merkki. Ruotsissa golfmatkalla vierailleet ovat todennäköisesti merkin vaatteita nähneet. Abacus on naapurimaassa yksi suosituimmista golfvaatettajista.

Tällä viikolla pelataan Irlannissa naisten golfin maailmanlaajuisesti suurin tapahtuma Solheim Cup, jossa Euroopan joukkue kohtaa USA:n naiset. Eurooppalaiset pelaavat kolmatta kertaa Abacuksen asuissa, jotka on tarkkaan mietitty kullekin harjoitus- ja pelipäivälle. Sävytys on tänä vuonna kelta-vihreä-violetti.

Solheim Cupin sekä miesten vastaavan tapahtuman Ryder Cupin joukkueasut saavat joka kerta paljon huomiota. Vaatteet ovat näyttäviä ja koko tiimin yhdenmukaisuus korostaa näkyä.

Aina vaatteisiin kohdistuva julkisuus ei ole ollut pelkästään positiivista. Viime vuoden Ryder Cupissa USA:n joukkueella oli Sun Mountain -merkin vaatteet. Walesissa pelatussa tapahtumassa yhdysvaltalaisten sadeasut pettivät jo ensimmäisenä pelipäivänä ja joukkueen huoltajat joutuivat ostamaan pelaajille uudet sadeasut paikallisesta pro shopista.

USA:n naisten joukkue pelaa tänä vuonna Solheim Cupissa Sunice-merkkisillä vaatteilla.

Keltainen,

Keltainen, violetti ja vihreä ovat Euroopan Solheim Cup -joukkueen värit. USA pelaa perinteisesti sini-punaisilla.

Toimii muuallakin kuin golfkentällä

Suomessa Abacuksen maahantuojana toimii Rotor Form Oy. Myynnistä vastaavan Sami Eljaalan kumppaniksi on pestattu golfalalla aikaisemminkin toiminut Tepi Saarentola, joka vastaa jälleenmyyjien hankkimisesta.

”Rotor on alun perin keskittynyt liikelahjoihin, meillä on myös diili Amer Sportsin kanssa Suunnon tuotteiden yritysmyynnistä. Halusimme vahvistaa yrityksen tuotevalikoimaa laadukkaalla ja uskottavalla golfvaatemerkillä. Ihan googlaamalla lähdimme kartoittamaan golfvaatevalmistajia ja Abacus löytyikin yllättävän läheltä”, kertoo Eljaala.

Neuvotteluita on käyty jo puolentoista vuoden ajan, nimet raapustettiin sopimukseen loppuvuodesta 2010. Ensi keväästä eteenpäin Abacuksen vaatteita löytyy suomalaisista golfvaateliikkeistä ja pro shopeista. Lopullinen jälleenmyyntiverkosto varmistuu myöhemmin.

”On hienoa päästä myymään laadukasta ja trendikästä mallistoa. Ruotsissa Abacuksen vaatteet ovat todella suosittuja ja niiden käyttäjät näyttävät aina tyylikkäiltä”, mainitsee Saarentola.

Eljaalalla ja Saarentolalla on tarkoitus etsiä jatkossa Suomesta kilpapelaajia edustamaan Abacuksen vaatteissa. Näin merkki saisi näkyvyyttä myös kotimaan kisoissa ja mediassa. Maailmalla merkin edustuspelaajia ovat mm. Richard S Johnson, Christian Nilsson ja Louise Stahle.

Abacuksen mallistossa on vaatteita miehille, naisille sekä junioreille, asustevalikoima on myös suuri. Muiden korkealaatuisten merkkien tapaan Ababuksen golfvaatteissa käytetään teknisiä materiaaleja, jotka vaatteesta riippuen tarjoavat joustoa, sateen- ja/tai tuulenpitävyyttä sekä hengittävyyttä.

”Uskon, että Abacuksen valtti markkinoilla on laatu-hinta-suhde sekä asujen monipuolinen käytettävyys. Nämä ovat vaatteita, joita voi hyvin käyttää muuallakin kuin golfkentällä. Mallistossa on mukana paljon street wear –tyylisiä vaatekappaleita”, Eljaala paljastaa.

Pääsin tutustumaan ensi vuoden mallistoon Rotorin tiloissa. Ensinäkymällä Abacus vaikuttaa linjakkaalta, sporttiselta ja nuorekkaalta merkiltä. Voin hyvin uskoa, että pelaajat, jotka pitävät esimerkiksi Peak Performancen ja Galvin Greenin vaatteista, ihastuvat myös Abacukseen. Golfvaatemerkkien valikoima on ollut jo pitkään Suomessakin melko laaja, mutta uusi merkki tuo mukavaa vaihtelua ja valinnanvaraa. Etenkin niille, joille tyyli ja yksilöllisyys ovat tärkeitä tekijöitä golfpukeutumisessa. Abacuksen rennon tyylikkäitä vaatteita voisin hyvin kuvitella pitäväni muuallakin kuin golfkentällä.

Teksti Laura Grönqvist

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje