[11][5]
Ecco Tour - Kilpagolf

Suomalaiset vaisuja Ecco Tourilla

Peter Erofejeff oli paras suomalainen Ecco Tourin talvisarjan turnauksessa.

Suomalaispelaajien esitys jäi odotettua heikommaksi Espanjan La Mangassa päättyneessä Ecco Tourin kilpailussa. 20:n joukkoon ylsi 12 mukana olleesta kilpailijasta vain Peter Erofejeff (+4). Hän päätyi sijalle 17.

Erofejeffin kolmannen kierroksen tulos oli 72 lyöntiä. Hänen saldonsa käsitti neljän birdien lisäksi kolme bogia. Erofejeffillä oli 13. reiän birdien jälkeen vielä näkymät Top 10:een, mutta 15. ja 17. epäonnistumiset murskasivat nämä haaveet.

Henri Satama ja Mikael Salminen (+7) jakoivat 29. sijaa. Tuomas Salminen (+10) oli 42:s ja finaalikierroksella pahasti notkahtanut Miro Veijalainen (+13) 45:s.

Ecco Tourin talvisarjaan kuuluvan Mediter Real Estate Mastersin voitti Euroopan kiertueellakin pelannut Steven Jeppesen (-2). Manuel Quiros, David Palm, Daniel Løkke sekä Jacob Glennemo jakoivat kakkostilaa lyönnin Jeppesenille hävinneinä.

Niin ikään La Mangassa viime viikonvaihteessa pelatun Ecco Tourin kisan voittanut Kalle Samooja (78-77) ei selviytynyt tällä kertaa finaalikierrokselle.

Marko Kuivasaari 28.3.

Suomalaiset kaukana kärjestä Ecco Tourilla

Miro Veijalaisella riittää päätöskierroksella kirittävää.

Miro Veijalainen on La Mangan kisassa sijalla 16 ennen päätöskierrosta.

Ecco Tourin talvisarjaan kuuluvan Mediter Real Estate Mastersin toinen pelipäivä ei edennyt suomalaisittain parhaalla mahdollisella tavalla. Jatkopaikka irtosi viidelle pelaajalle, mutta parhaiten sijoittuva MiroVeijalainen (+3) löytyy vasta sijalta 16. Lappeenrantalaisella on eroa kärjessä olevaan Englannin Wallace Boothiin seitsemän lyöntiä.

Veijalaisen kirjava 75 lyönnin kierros sisälsi yhden eaglen, yhden birdien, kolme bogia ja yhden tuplan.

Tuomas Salminen ja Peter Erofejeff jakavat 24. sijaa kokonaistilanteessa viisi yli. Muut jatkoon päässeet suomalaiset olivat Henri Satama ja Mikael Salminen (+6). Sijaa 36 jakavasta kaksikosta Salminen oli avauskierroksen jälkeen kisassa toisena. Kakkoskierros vaati häneltä 80 lyöntiä.

Viime sunnuntaina niin ikään La Mangassa pelatun Ecco Tourin kisan voittanut Kalle Samooja jäi cut-rajasta viiden lyönnin päähän. Samooja sekä kaikki finaalikierrokselle selviytyneet suomalaiset kiersivät torstaina La Mangan South-kenttää.

Paalulle noussut Wallace Booth (-4) on lyönnin kakkostilalla majailevaa Jacob Glennemota edellä. StevenJeppesen ja Fredrik Gustafsson (-2) jakavat kolmatta sijaa.

Marko Kuivasaari 27.3.

Mikael Salminen toisena Ecco Tourilla

Myös Miro Veijalainen mahtuu kymmenen joukkoon.

Mikael Salminen aloitti La Mangan turnauksen mukavasti. Kuva Juha Taskinen

Mikael Salminen jakaa ensimmäisen kierroksen jälkeen kakkostilaa Ecco Touriin kuuluvassa Mediter Real Estate Masters –turnauksessa. Salminen aloitti urakkansa tuloksella 70.

Kilpailu pelataan edellisviikon tapaan La Mangan kahdella kentällä. Salminen kiersi keskiviikkona North Coursella (par 71).

Salmisen avauskierros sisälsi kaksi birdietä ja yhden bogin. Kaikki parista poikenneet reikätulokset osuivat sisääntulon neljän ensimmäisen reiän sisälle.

Kisan kärjessä on Ruotsin Max Munther, jonka tulos 71 oli South Coursella (par 73) pelanneista selvästi paras. Hänen lisäkseen vain 80 lyönnin rajan SC:lla alitti vain kymmenen pelaajaa.

Miro Veijalainen (+1) on kymmenentenä ja Tuomas Salminen 18:ntena. Muita suomalaisia ei ole 20:n joukossa.